Hemma igen!

Ingen bebis än......vattnet hade tom ökat i magen nu och det får man ju vara glad över! Fick ny tid på måndag, man kan ju alltid hoppas att jag inte behöver utnyttja den:) Men som sagt jag känner ingenting överhuvudtaget att nåt skulle vara på g, så jag är pessimistisk när det gäller det! Jag går väl över tiden och får ännu en gång gå igenom en dryg igångsättning! Känner mig rätt negativ just nu.....den här resan börjar kännas alldeles för lång!
Hoppas på en bättre dag imorgon!


/Frida

Sista dagen!

Idag var det ialla fall sista dagen på jobbet för en tid! Nu väntar vi bara med spänning på när det är dags. Uppdaterar er med att det åter är dags för ett besök på spec. mödravården i Falun imorgon igen för att göra flödes- och vattenmätningar, där förhoppningsvis vissa beslut kommer att tas.
Så har jag inte uppdaterat er här tills imorgon kväll så är jag förmodligen inlagd i Falun, vilket jag INTE tror kommer hända.....men om det skulle ske ska jag försöka ordna så jag får dit min dator m.m. Men mest troligtvis kommer jag hem igen imorgon och då slänger jag in ett inlägg om dagen som varit!


Take care!

/Frida

Det är höst....

Kanske låter lite konstigt men jag tycker faktiskt att det är riktigt mysigt. Har tänt lite ljus här i köket, steker plättar & pannkakor. Blev så sugen på det idag:) Myser av att se den grå himlen ute och löven som faller när vi är inne här i värmen! Fredde är borta i Stockholm och jobbar som vanligt och jag har jobbat en sväng på mitt ordinarie jobb idag, de behövde extra hjälp och jag tycker det är skönt att låta dagarna gå. När jag inte är där så jobbar jag en del extra med lite papper på firman. Kul med olika arbeten. Man hinner inte tröttna!
Nej, nu ska jag mysa vidare med min underbara son!

/Frida                  
                               

Som fisken i vattnet...

ja, lilla bebis i magen verkar trivas just så:) Ingen som har bråttom ut här inte! Och sista dagarna har det varit väldigt aktivt i magen, speciellt på kvällarna. Förstår inte hur den lilla kan ha plats att röra sig så!
Väntar och längtar spänt tills på onsdag, då jag vet mer hur allt blir:) Det är ju så nära nu men ändå känns det som en evighet!
Dagen som varit har ialla fall bestått av en sväng till söndagsskolan med Gabriel, en härlig söndagsmiddag bestående av pangasiusfilè & kokt potatis och till sist kojbygge med Gabriel hemma i körsbärsträdet, då det såklart var min älskade man som stod för bygget och jag för kaffet.....lovar att uppdatera er så fort något händer!

Ha en bra söndagskväll!


/Frida

Fortfarande lite vatten....

Trippen till Falun och spec. mödravården gick bra, dock fortfarande lite vatten i magen. Man ska ligga någonstans mellan 50-250 mm när dom mäter med ultraljud och nu var jag nere på 47 mm. Men tillväxten på bebis ser bra ut och flödet i navelsträngen låter jättefint, vilket betyder att bebis får det den behöver!
Annars hade jag nog blivit kvar och igångsatt.....fick en ny tid på onsdag för att åter mäta vattnet och planering för igångsättning, om inte något under skulle ske och allt startar av sig självt:)

Så på onsdag blir det spännande, det kan ju bli precis hur som helst, allt från att åka hem igen om allt ser ok ut eller bli kvar och inlagd för igångsättning! Det positiva denna gången är ialla fall att om jag blir igångsatt så kan man ialla fall göra det med hjälp av en sorts kateter. Förlossningen med Gabriel blev jag även då igångsatt fast med något som kallas hormonpropess, vilket resulterade i en jättelång och jobbig förlossning med en massa pinvärkar! Men den här gången ska tydligen den där katetern funka och den ger bättre lön för mödan! 

Och jag måste erkänna att känslorna och tankarna svallar en hel del inför vad som komma skall! För jag vet hur fruktansvärt ont och jobbigt det var......och nu är det snart dags igen!
Men, men.....ingen kan ju göra jobbet åt mig, även om jag skulle önska att det gjorde det!
Ja, ja.....slänger med ett par bilder på magen också från häromdagen:)

Nej, nu är det dags för fredagsmys!!!

/Frida

                                                     





12 kg...

Ja, de är vad jag gått upp hittills, från 55 kg vid inskrivningen i v.11 till en dagsvikt på 67 kg! Jag är ett skolexempel tycker min barnmorska:) Och det får man ju vara glad över, vilket jag är! Som sagt att vara gravid, det är en lätt match för mig, älskar det och njuter av det. Enda strulet är ju det där med att det är lite vatten i magen....får klarare besked om det igen nu på fredag om det har minskat mer eller kanske ökat!
Lovar att uppdatera er om det......
Slänger med en bild på våran snygga barnvagn! Färgen är tomat-röd, för er som undrat:)

Ha en fortsatt skön kväll!


/Frida



                                

V.38+0

Lägger in lite fakta här nedan om var jag befinner mig nu i graviditeten. Lilla bebis hickar för fullt i skrivande stund:) Barnmorskebesök i eftermiddag igen, återkommer mer om det senare. För övrigt så verkar allt vara väldigt lugnt i magen, inga förvärkar eller så....

Gravid: 38 veckor

Nu är du 38 veckor gången (eller gravid i 39:e veckan, om du föredrar att räkna så). Förlossningen är runt hörnet och din bebis ligger och väntar på rätt tid att födas. Den fortsätter att lägga på sig ett litet lager kroppsfett, som kommer att hjälpa till att hålla rätt kroppstemperatur och kommer att öka lite till i vikt (pojkar tenderar att väga något mer än flickor). Försök ta det lugnt om du kan — det kan ta ett tag till nästa tillfälle. Gå ut och se en film, läs en bok eller ta långa tupplurar istället för att måla om bebisens rum eller vika bebiskläder. Det kan vara värdefullt att tillbringa lite kvalitetstid på tu man hand med din partner om ni kan. Du som är förstföderska får ditt blodtryck kontrollerat av sköterskan denna vecka.

Vet du om det är en pojke eller en flicka? En ledtråd är bebisens vikt – pojkar tenderar att vara något tyngre än flickor. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

fetal development at 38 weeksUndrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig – den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!


/Frida

Det här var ju roligt!


Att fixa & trixa lite med blogg-sidan, men svårt, så ni får ha lite överseende:) Har ju liksom en bild i huvudet hur jag skulle vilja att det såg ut, men det vet jag inte hur man genomför. Det skulle ialla fall vara en massa, massa rosa och ännu mera bling bling! Thats me! Men som sagt ibland är det långt från drömmar till verklighet och ibland inte *skratt* så jag fortsätter väl öva medans magen växer och bebis gör sig redo!
Har t.o.m fantiserat om ifall jag skulle försöka blogga lite från förlossningen....ha, ha, ha! Hur nu det skulle gå till.....men man vet ju aldrig. Nån annan som provat?

Ha en fortsatt skön dag!

/Frida                                                             

Det drar ihop sig...

inför en efterlängtad och fruktad förlossning! Idag v.37+5 i graviditeten, tror man räknas som fullgången
vid 38+0 och där befinner jag mig på onsdag. Känns härligt att veta att snart, snart har vi den lilla i famnen:)
Men fast det är så nära så känns det så himmla långt bort! Det är en känsla som är svår att beskriva, overkligt på något vis.....ska till Falun igen nu på fredag, får se vad dom säger då. En sak är jag ialla fall säker på och det är att senast i v.40 så vill jag att något ska ha hänt annars får dom se till att det gör det *skratt* det är väl hjärnspökena som spökar nu såhär på slutet! Och vetskapen att det är lite fostervatten i magen, inget får ju liksom gå snett nu!
Morgondagen består bla av en inplanerad lunch med en härlig tjej som även hon går i slutet av sin graviditet, vi är lika spända, förväntansfulla och hormonstinna båda två:) Det ska bli kul att ses igen, för varje gång vi ses kan ju faktiskt vara den sista innan nån av oss far iväg på förlossning *WOW!* Jag sänder henne ialla fall mina varmaste lyckönskningar redan nu!
Och sen passar jag även på att slänga in en liten bild på mig från i lördags så ni ser hur jag växer...



/Frida

Mysigt...

med lördagsmornar:) Sitter just nu med min laptop i knät i vår nya sköna DIVAN soffa, tänt några ljus på bordet, myser under en filt och avnjuter en mugg kaffe med mjölk. Gabriel ser på barn tv och min kära man sover än:) Det är lördagsmornar när dom är som bäst! Känner mig utvilad efter natten, sover så grymt skönt. Den här dagen blir inte lika full som gårdagen *skönt* men vi ska ialla fall iväg på e.m och fira svärmor som fyller år.
Undrar vad man skall ha på sig bara....även om jag köpt en del fräscha mamma kläder tidigare så börjar man ju ärligt tröttna på dom nu! Ser så fram emot att lilla bebis tittar ut och att magen blir mindre för då ska jag ta mig en dagstripp till vår vackra huvudstad för att inköpa mig massa nya härliga höstkläder:)






När Gabriel var tre veckor tog jag & Fredde tåget dit för att jag skulle få handla lite....känns lite overkligt! Jag menar tre veckor, men jag kommer ihåg att jag köpte flera par nya jeans, Fornarina såklart! Mina favvosar:) Deras modeller passar mig utmärkt. Nåja, tillbaka till verkligheten för att backa till gårdagen.

Fornarina jeans, läckra!







Jag var ju som sagt i tidigare inlägg upp till Falun igen på spec. mödravården. Går där varje vecka nu pga nån anledning så har jag ganska lite fostervatten i magen. Det var exakt lika när jag väntade Gabriel och den graviditeten slutade med en igångsättning i vecka 40+2. Förlossningen blev fruktansvärt smärtsam och långdragen! Så denna gång har jag hopp om att kunna förändra lite....

Mängden fostervatten hade minskat ytterliggare en aning sen förra veckan, men inget akut säger dom för i såna fall skulle dom inte skicka hem mig igen. Men jag har ny tid på fredag igen och läkaren säger att med mig får man ta ställning vecka till vecka.....när det gäller att gå över tiden så tror jag inte att det är något dom låter mig göra allt för många dar, när jag frågade om det så sa hon ialla fall att de vill man nog helst inte!
Men har det inte hänt något av sig själv innan så lutar det ju åt ytterliggare en igångsättning *morr* men förhoppningsvis så gör man det på ett annat sätt denna gång *hoppas*
Men i första hand är det ju lilla bebis man får tänka på, det absolut viktigaste av allt!!

Hon gjorde även ett VUL = vaginalt ultraljud, för er som ej är insatta i detta*ler*
Det visade att livmodertappen inte var speciellt påverkad alls och bakåtböjd=inget verkar vilja vara på g alltså för förlossning ännu ialla fall! Men det kan ju bara säga pang oxå! Men för att hjälpa/irritera mig lite så drog hon i min livmodertapp... AJ!! Men det är väl bra om man kan hjälpa naturen lite:)
Man blir ju lite orolig över hur det skall gå, men som sagt det är ju inte riktigt dags ännu.....får försöka lite på kroppen och slappna av!

/Frida

Trött!

Har varit rätt mycket idag, vaknade vid 6.30 och nu är klockan 00.10 i skrivande stund, kom precis innanför dörren....men jag får ju inte glömma att jag trots allt är höggravid! Jag är lite bortskämd med hur bra jag hela tiden mår så jag glömmer nog det lite ibland:)
Dagen har bestått av bla besök igen i Falun på specialistmödravården, går där varje vecka pga lite vatten i magen....skriver mer ingående om vad som sas där i nästa inlägg. Ner en sväng på stan i Falun för att hitta en 30-års present i sista sekunden, som alltid!
Intog snabbt en underbart god lunch som bestod att pesto pastasallad med räkor, avokado, ägg och färskpressad apelsinjuice.
Sedan från Falun och hem igen för att fräscha till mig lite för att sen fara iväg på 30-års kalas....pust! Så nu blir det hopp i säng för att ladda batterierna lite extra. Bebis i magen är stark och aktiv såhär på kvällen, dock inga sparkar längre utan hårda bestämda "tryckningar" från insidan:) Men när jag gör kväller och lägger mig så verkar lilla bebis instämma:) Så det gör vi nu!
God natt på er!

/Frida

Väntar & Längtar!

Vill att tiden ska gå fort, fort......samtidigt som jag tänker att jag ska njuta av stunden här och nu! För när den lilla sen kommer så vet jag att det blir fullt upp med avbruten sömn på nätterna och blöjbyten:)
Och en stor omställning för familjen såklart, snart blir vi ju fyra! Konstigt...ska det verkligen komma en till person i vårt liv? Som det känns nu så är tanken overklig, jag ska väl bara ha kvar den här magen för alltid *skratt* den hänger ju liksom bara med utan några som helst bekymmer.
Och för det är jag grymt tacksam. Jag har haft turen att vara en sådan kvinna som är som klippt och skuren för att bära ett barn, inga bekymmer, ingen värk! Dessutom känner jag mig otroligt speciell och vacker med min lilla mage......jag har mycket att vara tacksam för! Men ska man sen diskutera att föda barn oxå så är det inte riktigt min grej alls, AJ, AJ, AJ! Inte så som jag upplevde det när Gabriel kom till världen ialla fall.....men det är en helt annan story!

/Frida

Vem är jag då.....?

Jo, en 29- årig mamma till Gabriel 5 år och stolt fru sen ett år tillbaka till min man Fredrik Eriksson 26 år. Vi har ett 8 år långt förhållande bakom oss och gifte oss 08-08-08! Ett mycket lyckat och vackert bröllop där temat var rosa och strass såklart! I skrivande stund är jag höggravid och väntar vårt andra lilla underverk som vi hoppas skall komma den 7 oktober:) Längtan är stor!! Vi vet vad det blir men det avslöjas inte innan, så ni får ha tålamod tills den lilla/lille tittar ut:)
Ska även stolt berätta att vårt lilla underverk blev till på vår underbara bröllopsresa på Dominikanska Republiken i Januari! Det var det vi hade hoppats på men man vågar ju inte tro att vi skulle lyckas så snabbt, men så blev det:) Jag tackar ovan för det! Nu till lite historia......

Jag har även ett förflutet som glamour modell, där jag startade "karriären" som 16-åring, dvs -96 och framåt, under ständig kontroll av min mor! Vilket var super, i den unga ålderna är man ju väldigt blå-ögd och man ville bara lyckas! Det hann bli en hel del år och jobb inom branschen bla, ett omslag på herrmagasinet  SLITZ -98 och ytterliggare ett reportage -99 i samma tidning, tv reklam, hårmodell, stora framsteg som internetmodell, på den tiden var det väldigt nytt, idag har väl alla en hemsida! Har även fotats för amerikanska Playboy, det var en häftig upplevelse och en rejäl hacka pengar för några timmars jobb! Jag har många minnen och erfarenheter med mig och det är absolut inget jag ångrar idag, det har format mig till den person jag är idag!
Beträffande liknande jobb idag så tänker man till en extra gång! Det skall kännas bra och då menar jag att idag har jag familj, ett ansvar osv...så var inte fallet då. Sen ska det absolut ge extra klirr i kassan, annars skulle jag aldrig göra mig besväret! Då kunde man ta ett jobb med lite mindre cash för man visste att det skulle leda till ett annat med mera. Idag skulle det istället betyda att vara borta från familjen mer eller mindre lång tid och då ska det vara värt pengarna, fattar ni hur jag menar! Slutbabblat om detta......

..... för att fortsätta berätta att vi bor hela familjen i en härligt renoverad 70-tals villa utanför Avesta i södra Dalarna. Förutom oss nämnda så har vi även tre stycken katter: Monchi-chi, Chili och Nemo. Alla tre kommer från föreningen Fyra Tassar i Avesta. Ett katthem för överblivna katter. Vi har även haft en hund, Goofy, som blev 13 år gammal.....hon flyttade till himlen förra året i maj, saknaden är fortfarande stor! Goofy var en "gatu-hund" från Grekland och hon kom till oss i Sverige -96, så hon blev en riktig kompis genom åren, en sån som alltid var med där jag var! Det var mycket jobb bakom hennes hemkomst och en rejäl summa pengar....flygresor, veterinärkostnader, karantän m.m. Men det var hon värd! 

Just nu försöker jag ladda lite energi inför kommande förlossning, det är ju trots allt bara 3 veckor kvar! Arbetar inom matlagningsbranschen, där mina uppgifter består av att servera, ta hand om kassan m.m. Ett trevligt ställe med ett bra gäng och jag trivs!

Efter mamma-ledigheten får vi se hur mycket jag ska jobba igen. Min man driver eget företag som kräver en hel del tid av honom, vilket betyder att han är borta och jobbar till viss del i veckorna. Och det resulterar i att jag måste ta det mesta på hemmaplan; barn, hem & hushåll, städa, laga mat, handla, tvätta osv...ett jobb jag trivs utmärkt med! Visst, det tar på tålamodet ibland att inte ha någon att byta av med när man har en trotsig 5-åring som diskuterar emot......men det går. Och tro det eller ej, men jag saknar fortfarande min man när han är borta! Kärleken till honom är stor, han är en underbar far och man! Kan inte tänka mig ett liv utan honom, därför anser jag mig som en av dom lyckligaste kvinnorna i världen, eftersom jag funnit mitt livs kärlek och den släpper jag aldrig! Och med dom orden tänkta jag faktiskt sluta skriva detta inlägg som blev en hel del längre än jag tänkt mig.....och om det fortfarande är någon som läser ända här nere så vill jag bara säga tack för att ni orkat!

/Frida







Välkommen till min nya blogg!

Har väl till slut fallit i blogg-träsket jag med som alla andra är jag rädd för!
Men varmt välkommen hit ialla fall  och hoppas du hittar nåt intressant att läsa!
Tänkte blogga om mig som fru och mor, vad som händer i mitt liv och vad som har hänt. Vad jag gillar, ogillar osv....

/Frida

RSS 2.0