Underbar natt!

Natten har varit underbar! Greta somnade igår kväll och sov hela vägen fram till fem i morse. Käkade lite sen somnade vi om igen och blev väckta av telefonen nu 9.30! Vi har sovit som stockar alla tre, (jag,Gabriel & Greta) Fredde gick upp vid fem amningen och for till jobbet. Så jag känner mig härligt utvilad idag:-)
Får besök vilken minut som hels av en väninna, Adela,  som kommer över på lite kaffe. Så jag ska väl skynda mig och göra iordning lite fika. Annars så händer det nog inte mycket idag.......

/Frida


 

 


En pigg & glad liten tjej!


Goda gubbar!

Dagen har varit mysig fast med en liten "touch" av stress;). Lilla Greta har idag bara velat ligga vid mjölkstationen:) Vilket ledde till att jag kännt mig lite låst och stressad! Försöker lägga band på mig för att inte känna så. Var sak har ju sin tid. Men det känns lite typiskt att det blir en "mega-matdag" när man ska försöka hinna både baka pepparkakor och laga adventsmiddag! Tror att det kan vara så att Greta är i en liten tillväxt period just nu och därför vill få igång produktionen mer. Hoppas på en bättre natt! Resultatet av dagen blev ialla fall två fulla burkar med pepparkaksgubbar, goda blev dom också:)
Hoppas ni också haft en mysig dag. Bjussar på lite bilder från dagen som varit!

/Frida


  
                Goda gubbar blev det!                                  Killarnas jobb:)


                                   Riktigt pillerjobb:)


                            Här är dagens resultat!

Första advent

Nu är första ljuset tänt av Gabriel såklart:-) Pepparkaksdegen ligger i kylen och väntar......Tomtegröt till frukost, som Fredde kokade iordning. Spelar just nu en julskiva med Carola (Jul i Betlehem).
Morgonen har varit riktigt mysig med andra ord. Nej, nu väntar pepparkaksbaket!
Ha en mysig första advent allihopa:-)

/Frida





Köket som blivit julfint




Pepparkaksbak

Ja, då har jag äntligen fått upp lite julstjärnor i fönstrena och lite tomtar:) Riktigt mysigt. Nu fattas det bara lite snö så är stämningen på topp! Imorgon blir det pepparkaksbak hemma här med Gabriel och julkorv med rödkål till middag. Å, glögg, gu va gott det ska bli:-) Det har blivit våran lilla tradition på första advent att vi tillsammans bakar pepparkakor och så lagar jag julkorv. Just nu så är vi påväg till svärfar som fyller år. Vi ska dit och äta lite tacos och umgås. Alltid lika trevligt! Så jag önskar er en skön kväll! Laddar upp lite bilder från förra årets pepparkaksbak:)

/Frida


        Pepparkaksbak 2008. Visst ser Gabriel liten ut:-)?!

    
         Riktig bullmamma:-)                           Fredde fixar alltid huset:)


Tvåbarnsmor

Tanken slår mig lite då och då; Wow, jag är ju faktiskt tvåbarnsmor:-) Det är en härlig känsla. Jag känner mig duktig. Duktig på många sätt. Jag är mamma och jag behövs! Jag har en underbar SON som älskar mig högt, det märks på många vis:) Och jag har en underbar DOTTER som ser på mig med stora ögon och ler med hela ansiktet:) Jag är välsignad med två underbara, friska och vackra barn! En PRINS och en PRINSESSA! Jag känner mig ärad, tacksam och enormt lycklig över dessa två. Jag har en uppgift med mitt liv, en viktig sådan. Jag ska alltid finnas där för dom, i medgångar och motgångar! Jag ska se till att dom blir bra individer och överrösa dom med kärlek! Jag har en uppgift i livet......jag är MAMMA!


/Frida



Godnatt på er

Dags för sängen alldeles strax. Fredde och jag har varit på föräldramöte tidigare ikväll. Mysigt att kunna gå tillsammans. Jag har alltid fått gå själv eftersom jobbet alltid varit borta från hemmet för Fredde. Så jag njuter av alla små saker tillsammans med min man. Inget speciellt för den som alltid haft det så men för mig är det oerhört lyxigt! Lilla Greta var såklart med och Gabriel var hemma med mormor:) Har annars haft en lugn och skön dag hemma idag med det "vanliga" pysslet.
Fredde har redan dragit sig in till sängen och mormor sitter just nu och sjunger för Greta som blir alldeles tyst och lyssnar! Hon tycker verkligen om när man sjunger för henne. Nu ska jag göra min man sällskap i sängen:)

Godnatt allihopa!

/Frida


Mormor sjunger så bra!


Efterlysning!

Har googlat och försökt hitta någon bra sida där jag kan ladda upp mina egna bilder för att framkalla dom i 13x13cm men utan att lyckas! Kanske vet ni någon bra sida där man kan beställa sådana förstoringar?! Vore ytterst tacksam för all hjälp jag kan få från er! Tack på förhand:-)

Ha det gott!

/Frida

Vilket flyt!

Ha, ha, ha! Jag har redan hittat en annan stjärna som jag nyss beställde på halens. Billig var den också! 69 kr och 49 kr för upphänge. Som hittat!....Sen hittade jag ju såklart en fin lampa att ha över köksbordet:-) Så den fick det också bli. Bjussar på lite bilder:-)

Gokväll!





Tusan också!

Var ner till affären där jag hade sett den där fina stjärnan som jag ville köpa och hänga upp i fönstret till helgen......men dom var slut! Åååå, va besviken jag blev! Hade ju verkligen sett framför mig hur fint det skulle bli! Fanns ingen annan jag ville ha heller. Så nu vet jag inte om jag hinner hitta någon alls innan helgen?! Ska försöka hinna till några mer affärer imorgon igen.
Trodde aldrig dom skulle ta slut, folk verkar handla som galningar nu! Så jag är lite besviken, men, men.....

Har ialla fall haft mysigt besök av Sandra och lilla Eira idag igen:-) Vi tog först en skön promenad tillsammans i höstrusket med flickorna. Både sov så skönt och vi hann gå en runda och prata av oss lite:-)
Det blev inte den längsta promenaden pga vädret men lagom. Flickorna sov så skönt i sina vagnar när vi var tillbaka här hemma igen, så vi körde runt dom på baksidan och in på vår altan där dom fick fortsätta knoppa ute och lapa frisk luft:)
Jag & Sandra fick en mysig pratstund på tu man hand eftersom flickorna sov sig igenom hela besöket och Gabriel var på dagis. Men som vanligt så går tiden alldeles för fort när man har trevligt! Vi hann prata om allt möjligt smått & gott och dela tankar och åsikter. Vi planerade redan in en ny träff igen nästa vecka:)

Greta vilar i sin vagga som vanligt i skrivande stund och vi har precis ätit sen middag tillsammans jag och Gabriel. Sen blev det en snabbdusch för honom och hopp i säng med lite godnattsaga:-) Fredde är borta i sthlm idag tills imorgon så jag får roa mig på egen hand ikväll. Jag börjar faktiskt bli lite bortskämd med att ha honom hemma nuförtiden så när han nu är borta en natt så känns det tomt....tur man har fullt upp med barnen:-)

Shoppade förresten lite nya galonkläder och ett par vinterskor till Gabriel på nätet igår. Borde få grejerna imorgon torsdag. Praktiskt att ha ett set på dagis och ett hemma. Slänger med lite bilder på grejerna här nedan.
Ska återgå till mitt nu....

Ha en skön kväll!

/Frida






Adventsfika med tjejerna i kyrkan

Har nästan precis kommit hem och hunnit fått i mig och Gabriel lite lunch. Fikaträffen i kyrkan var jättetrevlig:-) Vi var sex stycken tjejer med barn i olika åldrar som kom. Lilla Greta var inte yngst. Nej, det var en liten Emma på två veckor! Vi hann prata om allt mellan himmel och jord, dricka kaffe och äta lussebröd. Greta var vaken en stund och hälsade på alla. Sen knoppade hon in i sin sköna vagn.
Inväntar just nu fönsterputsaren som ska komma. Och när han sen gjort sitt så har jag lite att stå i igen. Alla gardiner ska ju upp, tur man har förberett och redan strukit dom! Längtar tills jag får hänga upp alla stjärnor i fönstrena i helgen.
Imorgon får vi bebisbesök igen av Sandra och lilla Eira. Vi har planerat att ta en promenad med vagnarna tillsammans, om vädret tillåter vill säga. Och fika lite såklart, det är ju ett måste:-)

Nej, ska återgå till mina plikter nu;)

Ha en bra dag!

/Frida

P.S Börjar tveka på ifall lilla fröken verkligen är lik MIG?! Jessika, du har nog rätt;) Jag menar, kolla in den här bilden:


Sorry att jag inte hunnit uppdatera er!

 
         Lite bilder på Gretas härliga ansiktsuttryck, det händer mycket nu!


Sorry att jag inte hunnit uppdatera er här! Men jag har haft fullt upp i helgen. I lördags hade Fredde firmafest med deras anställda och jag fixade lite potatisgratäng åt killarna. Ingen hemmagjord tyvärr, utan de fick duga med färdig på påse. Tur inte grabbar är så kräsna;-) Sen spenderades kvällen hemma här med barnen och mamma. Hon lagade en enormt god köttfärssås. Alltid godare att äta när någon annan lagar:) Gabriel hade beställt menyn. Ingen vidare lördagsmiddag kanske, men va tusan! Han älskar det. Sen såg vi tillsammans på Robinson och käkade smågodis:-) Fredde kom hem vid fyra tiden, de hade haft trevligt och såklart hamnat på efterfest hos en gammal bekant:)

Söndagen då. Kan sammanfattas med ett ord: STORSTÄDNING.
Usch, va tråkigt det är men ack så skönt när det är klart! Så nu inväntar jag fönsterputsaren imorgon och efter det kan jag sätta upp gardinerna:-) Har sett två stycken stora vita stjärnor på stan att hänga upp i vårt vardagsrum. Dom ska jag inhandla nu när jag får lite mamma-penningar:)
Och på kvällen hämtade vi hem lite färdigmat från restaurang, vi tog black & white med pommes. Sen slöades det i soffan mellan maskinerna i tvättstugan.

Idag då? Ja, lite fix hemma idag också. Greta sover just nu i vagnen såklart. Gabriel ska till dagis till ett tiden. Vädret suger ju, så det är mysigast att vara inne och fixa lite:-). Imorgon ska jag ev. träffa lite tjejer med barn i kyrkan för att adventsfika lite, beror på tiden bara så det inte krockar med fönsterputsaren. Det blir mysigt i såna fall:) Nej, nu ska jag försöka hinna med lite här hemma innan lilla prinsessan vaknar!

♥Ha en bra dag, kram♥

/Frida




Mina älskade

Tandläkarbesöket tidigare idag gick bra, inga hål:-) Så då kan jag pusta ut ett år till! Faktiskt så tror jag att det är rätt bra gjort att inte ha några hål alls vid 29-års ålder;) For sedan hem och lagade iordning lite kycklingklubbor med potatisklyftor och en kall god sweetchili/vitlökssås till, riktigt smarrigt. Bror D kom lagom tills vi hade hunnit äta klart. Men så är det om man inte kommer i tid;) Sitter just nu framför brasan och ser på cirkus Möller, riktigt roligt program. Gabriel myser såklart när han får vara uppe såhär sent och Greta tuttar så skönt på nappen i pappas famn, kanske somnar hon för natten nu. Alla mina älskade samlade i soffan! Så jag tänker återgå till mitt sällskap nu och vårt Fredagsmys!



Ha en skön Fredag!

♥Kram!♥

/Frida

Hudvårdstips

Hej på er!

Dags att åka till tandläkaren strax. Förmiddagen har rullat på som vanligt i rasande tempo. Fram med frullen, bort med den, en snabb dusch, amning, fixa lunch, amning igen och lämna Gabriel på dagis! Det känns att man lever om man säger så:-)
Ser ut såhär idag som på bilden, nya jeansen och nya tröjan. Sminkad lite lätt och fräscht.
Och därför så tänkte jag ge er lite av mina tips för tex nyblivna ammande, trötta mammor;) och alla er andra såklart!

Grunden är alltid viktigast om man vill se fräsch ut. Så jag använder produkter från märket Mary Kay och har gjort det sen ca 1,5 år tillbaka. Inte superbilliga men heller inte de dyraste man kan ha. Dom satsar mycket på att förebygga hudens åldrande, Time Wise. Köper mina produkter av min hudvårdskonsulent eftersom man inte kan köpa dessa produkter i butik. Så är ni sugna på deras produkter kolla in deras hemsida: http://www.marykay.com




Sen har jag helt fastnat för i.d bareMineral smink. Underbara produkter, speciellt deras foundation som är som ett puder. Man applicerar produkten med borsten i cirkulerande rörelser i ansiktet tills man får ett bra resultat. Vill man ha mer tar man bara mer för att få ett mer täckande resultat osv. Så himmla fräsch, man får inte det där "kolla hon har halva foundation tuben i ansiktet" syndromet! Många som frågat mig om jag är sminkad eller inte när jag har den på.
Plus att en känslig hud inte blir instängd, du kan t.o.m sola i den och sova i den (om man nu måste det). Jag klarar mig inte utan den! Kostar en del, ca 395 kr för pudret och lika mycket ungefär för borsten, men den har man ju kvar sen. Tilläggas ska att produkterna är väldigt dryga! Finns en bra sida att handla produkterna på här: http://www.makeupdesignbysara.se/

Det var lite tips från mig till er!



Ska skynda vidare, tandläkaren väntar!

/Frida


Strukit julgardinerna



Har precis strukit lite julgardiner som ska upp till första advent:-) Gäller att ligga steget före om man ska hinna med allt. Dessutom är det inte roligt när man får stressa för att man är ute i sista sekund. Och tyvärr är jag en sån person som lätt stressar upp mig över vardagliga ting! Därför försöker jag planera saker & ting i tid så gott det går. Så på söndag har jag tänkt att jag ska storstäda hela huset och sen på tisdag kommer fönsterputsaren hit för att snygga till våra fönster inför advent. 
Sen är det dags att sätta upp mina fina mörkröda gardiner i köket:)

Tänk, nästa söndag är det första advent. Mysigt att få tända lite ljus i november mörkret! 
Som tradition i vår familj på första advent har det blivit att vi tillsammans bakar pepparkakor och gör ett pepparkakshus och till middag lagar jag alltid julkorv med rödkål och potatis, jammi! Och så tänder Gabriel första ljuset i staken såklart. Det ser jag fram emot:-)

Imorgon ska jag till tandläkaren för att ta lite röntgenbilder som vi inte kunde tidigare eftersom jag var gravid. Sen blir det ju som vanligt FREDAGSMYS hela familjen! Får även besök från bror David som kommer imorgon kväll. Nu kommer grabbarna upp från badet, Greta vilar lite igen och jag ska passa på att ta en dusch!

Ha en skön kväll!

/Frida


Inga måsten idag

GODMORGON!

Skönt med en dag som det inte är en massa måsten på. Inga tider att passa någonstans. Det gick jättebra för Gabriel igår med sprutan. Det roliga var att det var hans gamla BVC sköterska som vi hade när Gabriel var bebis som stack honom. Hon frågade när vi kom; Men är det lilla Gabriel som blivit så stor?! Sen tittade hon på mig och sa; Tänk, jag glömmer honom inte, han var så speciell:-)! Han måste verkligen ha gjort intryck på henne som bebis:-) När hon sen skulle sticka honom så sa Gabriel snabbt & bestämt; Nej, du! Och satt upp sitt lilla finger! Jag blev riktigt full i skratt och sa att; Det kanske är bäst du sitter i mitt knä och tittar bort. Det gick fort och Gabriel sa ingenting.

Han har dock lite ont i armen idag. Men ingen feber. Skönt.
Lilla Greta ligger på magen och hickar, det gör hon ofta. Kommer ihåg det från när hon låg i min mage. Hon kunde hicka säkert 5 gånger på en dag och hela magen hoppade!

Natten har varit skön. Greta vaknade första svängen vid 3, sen igen efter 6 någongång. Hon somnar alltid vid 22-23-tiden så det känns som vi börjar hitta en rytm. Vilket är oerhört skönt!

Hann med blöjbyte, påklädning och lite amning mellan skrivandet så nu ligger hon i sin vagn igen och ska knoppa en stund. Gabriel vill till dagis idag igen och eftersom han inte fått någon feber av sprutan så tänkte jag promenera dit med honom sen. Ska passa på och pyssla lite här hemma medans Greta sover nu.


Lägger upp en härlig bild på Gabriel som testar att va liten:-)




Hej så länge!

/Frida





Trygg i sig själv



Då var frukosten undanstökad. Greta sover så skönt i sin vagn:-) Hon har blivit så duktig på att somna själv. Hon kan faktiskt göra det nu i vagnen/vaggan från vaket tillstånd! I början så tror jag hon kände sig lite otrygg när man "la bort henne själv". Då blev hon ofta ledsen. Vi har lyssnat på det och då tagit upp henne igen och hållit om och vaggat lite för att sen läggas ner igen. Det har nog resulterat i att hon vet att vi finns där/kommer när hon behöver oss:) Märker en stor förändring på henne och att hon börjat bygga upp en egen inre trygghet. Och det känns bra att veta att hon är trygg!

Kanske låter det konstigt att vi ens reagerat på att hon tidigare inte kunde/ville somna själv? Ni kanske också tänker att de flesta barn behöver bli burna hela tiden. Men faktum är att när Gabriel var bebis så behövde vi aldrig vagga eller bära. Han var så trygg i sig själv redan från början. Honom kunde man alltid lägga vaken för att sen somna själv.

Därav att vi har reagerat lite extra när tösen kom som så gärna ville/behövde bli vaggad och buren:-) Vi undrade ju "hur ska det här bli"? "Kommer vi orka detta"? Ja, alla barn är olika, jag vet. Men på något konstigt vis så jämför man lite ändå om man har barn sen tidigare. Om hur det var då, vad man behövde göra eller inte göra osv. Jag skulle däremot aldrig jämföra med andras barn hur dom är. Det blir får långsökt och en aning barnsligt! Däremot kan man ta råd & tips från andra:)

Dopinbjudningarna är nu framme hos mottagarna och det osas en hel del redan:-)
Här kommer en bild på inbjudningskorten för er som vill se.



Tillbaka till sysslorna igen om vi ska hinna bli klara till BVC i tid. Gabriel är redo att få sin spruta. Han är en riktig tuffing! Inget pip och gnäll om det heller! Han vet ju att det är för att inte bli sjuk:)

/Frida

4275 gr och 55,5 cm


               ♥Vår älskade prinsessa♥

Då var man hemma igen och har hunnit förbereda middagen. Det går för runt hela tiden. Ingen risk att man har tråkigt på dagarna!
BVC besöket gick jättebra, lilla Greta har hunnit växa till 4275 gr och hela 55,5 cm! Och hon är nu 5 veckor gammal. Inte illa. Så nästa besök blir om tre veckor eftersom allt ser så bra ut.
Läkaren hade inget att anmärka på.

Man upptäckte efter födseln att Greta hade små "knäppningar" i höften så vi fick besöka ortopeden på BB. Men han var inte orolig. Hon har antagligen legat lite trångt bara, sa han. Det kommer att räta ut sig av sig självt. Men vi skulle föja upp det för att vara säkra. Så det gjorde vi idag. Knäppningarna är borta och höften känns stabil, sa läkaren. Så det var ju skönt. Jag var inte orolig eftersom jag själv kännt att knäppningarna försvunnit. Men nu fick vi det bekräftat:)

Jaha, morgondagen då..... Sprutdags för Gabriel på BVC. Så imorgon får han vara hemma från dagis och ta det lugnt, så får vi se hur han mår efter det. Man kan ju bli lite krasslig av svin-sprutan. Gabriel har förresten gått på dagis sen förra veckan och det går jättebra! Han har längtat dit. Jag har fått beröm från bla BVC om mitt kloka beslut att Gabriel fick vara hemma dom här fyra första veckorna pga Greta. Det finns absolut ingen anledning att stressa tillbaka till dagis, har många sagt. Så jag har gjort ett klokt beslut tydligen:) Och resultatet är att vi alla är friska och krya än så länge, inga snoriga näsor här heller:)

Oj, tiden rinner iväg! Dags att hämta Gabriel på dagis.

Hej så länge!

/Frida


Tisdag och BVC dags



Tisdag och BVC dags igen med läkarbesök. Ska vara där kl 14. Uppdaterar er mer om det sen.
Fick lite kläder igår från H&M. Gissa om de provades en del i går kväll! Synd för plånboken att allt passade:)
Så givetvis inviger jag en av mina nya T-shirts idag, se bild. Ska slänga iordning lite lunch strax innan Gabriel ska till dagis. Förresten, nu är dop-inbjudningarna lagda på lådan. De borde vara framme hos mottagarna idag.
Nu piper lilla Greta, så det är nog matdags:)

/Frida


Sköna söndag

Har inge speciellt att uppdatera er om förutom att jag varit till kyrkan idag och Gabriel i söndagsskolan, Greta var med för första gången. Alltid skönt att bli lite "andligt" berikad inför en ny vecka:)
Oj, va lilla Greta fick mycket uppmärksamhet och komplimanger om hur söt och fin hon är! Och jag suger åt mig av allt beröm och håller med:) Mamma gjorde oss sällskap i kyrkan medans Fredde var hemma och jobbade lite. Vi strålade sen samman hemma hos lilla mamma för att äta lite söndagsmiddag tillsammans och Fredde hjälpte mamma med lite el grejer.
Sen hem och bada barn & man:), käka kvällsmat, och glo på televisionen. En riktigt skön söndag med andra ord!

Morgondagen blir nog rätt lugn med lite hemmapul och så. På tisdag är det sen dags för Gretas första läkarbesök på BVC, de ska bli spännande. Och om det finns vaccin åt Gabriel så ska han få sin svin-spruta då. Jag och Fredde ska också ta vår så fort vi får pga Greta. Och de vill vi ju. Inte för vår skull som man är orolig, om man skulle bli sjuk, utan hur onödigt och dumt det skulle vara om man blev sjuk och smittade henne!
Så nu vet ni lite hur läget är......

Nej, nu ska här knoppas!

/Frida

70-års partaj

Kom precis hem från ett mycket trevligt 70-års kalas:) Det var Freddes mormor vi firade. Det bjöds på olika kallskuret, potatisgratäng, sallader, ostar m.m. Så nu är man verkligen mätt och belåten:) Härligt att träffa alla nära och kära igen! Lilla Greta var såklart iklädd rosa klänning med rosa ankstjärt-strumpbyxor och rosa uggs....så himmla söt! Gabriel var iklädd ett par snygga jeans med en turkos t-shirt, coola killen.
Jag är verkligen så himmla stolt över våra två fina barn, jag är lycklig och väldigt tacksam över att få äran att vara deras mamma!
Nu är vi hemma igen och myser tillsammans alla fyra.
Imorgon är det då söndag igen. Hjälp, var tar dagarna vägen? Tiden går så oerhört fort, det gäller att ta vara på den:) Och det försöker jag verkligen göra. Njuta av varje stund med min man och mina barn.

Så jag tror ni förstår att det är det jag skall återgå till nu!
Ha en fortsatt skön lördag!

/Frida

Hela familjen samlad!

Har precis stoppat i mig en underbart god fredagsmiddag lagad av ingen annan än mig själv:) Lite strimlad kyckling, röd paprika, purjolök, färskpressad vitlök, broccoli samt coctailtomater som blandades med lite färsk lime, färsk koriander och kycklingfond! Blev kanongott om jag får säga det själv:) Fredde och Gabriel spelar Wii för fullt och Greta blir gungad i sin babysitter:) Hela familjen samlad! Det är fredagskvällar när dom är som bäst!

Igår var jag och lilla Greta och hälsade på hos lilla Eira och Sandra:) Jättemysigt! Det bjöds på härligt gott kaffe och mjuk pepparkaka:) Den va supergod Sandra! Om jag inte sa det till dig;) Var där i ca tre timmar. Men hjälp va tiden rusar när man har så trevligt! Åkte sen och hämtade Gabriel på dagis och fortsatte med dagens bestyr.

Nu ska jag återgå till min underbart härliga lilla familj!
Ha det gott allihopa!

/Frida


Solvända

Solvända


”För 700 spädbarn går solen ned alldeles för tidigt.
Köp Solvända-pins och stöd Spädbarnsfondens kampanj på Solvändas hemsida.
Då hjälper du forskningen om spädbarnsdöd.”




Vill bara sprida budskapet vidare som många andra! Visste inte att detta fanns.
Så tryck nu på blomman och beställ en Solvända-pin:) Det ska jag göra!

/Frida


Tokshopping!

Usch då! Nu har jag gjort av med för mycket pengar......igen! Fast å andra sidan sett så är jag värd det!
Tur jag har en omtänksam man som unnar mig det:) Love u!
Det blev lite nätshopping som jag funderade på tidigare. H&M online shopping närmare bestämt:) Tycker dom har helt ok grejer till bra priser!
Men det är himla lätt att klicka i lite för mycket saker, de går av bara farten:) Ni vet hur de är!
Här kommer ialla fall ett axplock från de jag beställt:

      


  
                                                                      

                                              



Tack & god natt!          


/Frida


Avesta Tidning idag


 
Sähär ser Gretas födelseannons ut som är med i Avesta Tidning idag:)

http://www.avestatidning.com

Nu tillbaka till dagens sysslor:)

/Frida


Min förlossning från början till slut!

För fyra veckor sen kom hon då äntligen till oss. En välskapt liten flicka!
Nu ger jag er hela berättelsen hur det gick:)

Vaknade ca 7.30 på morgonen den 14 oktober med molande mensvärk. Äsch det är inget, tänkte jag. Gick upp och gjorde frukost. Min mamma hade sovit kvar här över natten. Fredde var och jobbade i Sthlm. Molandet kom och gick med jämna mellanrum hela tiden, nämnde det för mamma, men det är nog inget sa jag igen. Tänkte att det försvinner nog när morgonen fortskrider.....men de gjorde inte det. Tyckte det var lite konstigt eftersom värken kom så tätt, ca 2-3 minuter emellan hela tiden. Men dom satt i så kort stund, bara ca 10-15 sekunder varje gång. Inte gjorde dom speciellt ont heller. Så jag brydde mig inge mer om det.

När vi sen satt vid frukostbordet jag, mamma och Gabriel så får jag höra hur det forsar vatten i badrummet. Har Gabriel fått på kranen till badkaret? Tänkte jag. Skyndade dit och fick lite smått panik eftersom vatten forsade fram under badkaret! Sprang ner i källaren med en värkande mage och skruvade av huvudkranen till vattnet. Upp igen för att kolla vad som egentligen hänt. Då fick jag se att själva badkarskopplingen hade gått av i väggen så vattnet sprutade ut! Puh! Vilken tur tänkte jag eftersom jag var påväg bort efter frukost till en vän och jag skulle inte ha kommit hem förrän sent på em. Det hade varit katastrofalt....hela huset hade blivit vattenskadat!
Så jag ringer rörmokaren för att fixa detta och han kom en halvtimme senare och fixade kopplingen.
Vi kom även överrens om att han skulle höra av sig senare på dagen för att även byta den andra kopplingen för säkerthets skull, för han hade bara en med sig.

Magen värkte till och från hela tiden och det började nog kännas lite mer. Men det är nog inget tänkte jag igen. Ringde min kusin i V-ås och hon lyckades övertala mig om att ringa förlossningen och ialla fall fråga dom vad dom tror.....och efter många om och men så gjorde jag väl det.
Dom sa inte så mycket om själva värkarna eftersom dom var så korta, de kan ju vara nåt på gång men det är svårt att säga, minns jag att hon sa.
Det som fick henne att säga att jag skulle komma in för kontroll var pga den låga vatten nivån i magen som jag hela tiden haft och att jag nu inte kände några rörelser i magen sen detta började. Så hon rådde mig att komma in så fort jag kunde.
Jag gjorde Gabriel iordning för dagis och lämnade honom dit, kände nu att  jag började bli mer lättretlig pga smärtan i magen! Nu har klockan hunnit bli ca 10.00.

Färden går sen mot Falun. När jag kommit en liten bit så tänker jag att det kanske är bra att ringa Fredde och säga att jag är påväg till Falun för en koll. Men han går inte att nå, bara mobilsvar!
Min kusin Pernilla från V-ås ringer igen och hon hör på mig att jag är mer ansträngd av värkarna nu. Hon ringer Fredde från sin andra telefon om och om igen. Till sist svarar han och får höra att jag har värkar och att jag kör själv till Falun. Han hoppar in i bilen och gasar en hel del för fort från Sthlm för att hinna fram!

När jag närmar mig Hedemora så känner jag att smärtan tilltar drastiskt och jag känner även att jag inte är den bästa bilföraren! Men nu var jag ju redan påväg så det var bara att bita ihop och fortsätta köra. Vid det här laget har värkarna tilltagit så pass att jag måste andas mig igenom dom samtidigt som jag kramar ratten hårt och försöker hålla ögonen på vägen.
Väl framme i Falun så pallrar jag mig ur bilen och ringer på dörren. Blir mottagen av en jättegullig sköterska och får komma in på en förlossningssal. Hon ser på mig att jag är ganska smärtpåverkad och vill undersöka mig för att se hur läget är. Det visar att huvudet är fixerat och jag var öppen 4 cm! Wow, tänker jag, det är verkligen dags nu! Klockan är nu 11.15.

En timme senare måste jag börja med lustgasen känner jag, så de gör jag. Ytterliggare en stund senare så ber jag om att få epidural, allt går så fort, så fort! Dom förbereder för eda och tillkallar berörd läkare. Jag är nu öppen 6-7 cm. Allt går i en rasande fart! Alldeles innan epiduralen ska läggas så kommer äntligen Fredde och nu har klockan hunnit bli 13.30! Tack gode Gud att han hann fram:)
Iklädd arbetskläder med verktyg i alla fickor och skitiga armar ända upp till armbågarna *skratt* .
Men han är här ialla fall, tänkte jag.


 


-Här blir det snart barn, hör jag en av sköterskorna säga till Fredde. Han ser mest chockad ut för han trodde väl aldrig att det skulle rusa fram såhär fort! 
Epiduralen läggs utan problem och jag får en smak av himlen för en stund:) Den är underbar! Helt underbar,
tänker jag:) Och all smärta är som bortblåst.



Efterhand börjar jag känna ett tryck neråt. Barnmorskan undersöker igen för att kolla status;
-Oj, du är öppen 10 cm! Nu är det bara att trycka på när du måste, säger hon.
Trycket ökar efterhand nå sjukt! Vilken känsla det är, man fattar inte att kroppen gör det här själv. Det är bara att försöka följa med i krystvärkarna och trycka med. Och det gör jag för kung och fosterland!
Jag tänker bara att jag vill ha bort smärtan/trycket som krystvärkarna ger och då är det bara upp till mig själv! Tappar dock kontrollen en del vid två tillfällen när huvudet trycker på som värst! Men min underbara barnmorska styr upp situationen och lyckas lugna mig så jag hittar fokus igen:)

Kl 15.00 har jag första krystvärken och kl 15.15 hör vi ett underbart skrik, hon hinner knappt komma ur mig! Alldeles rosa och fin och med högsta apgar poäng: 10, 10, 10!
Lyckan är oändlig, smärtan är borta.....YES, de blev en underbar, välskapt tjej!!

   



Och jag har fått min förlossningsrevansch:) Idag kan jag också stolt säga att jag skulle kunna göra om det igen! Jag känner mig verkligen stolt och stark....JAG fixade det GALANT!

Det här var nog den bästa förlossning man kan få, intensiv och snabb. 11.15 kom jag in på min sal, 15.15 är hon född!

Förresten, minns ni rörmokaren som skulle höra av sig senare under dan? Vid 16-tiden ringer min mobil när jag ligger där med lilla Greta nyfödd på mitt bröst. Det är rörmokaren:) Han vill meddela att han inte kan komma och byta den andra kopplingen idag. Det gör inget säger jag, för jag är i Falun och har precis fått barn!
Det blir helt tyst för en stund. Han ber sen snabbt om ursäkt som ringer, men gratulerar till den lilla. Jag säger bara att det gör inget, för vem av oss visste det här imorse när vi fixade badkaret som läckte?!


/Frida

 

 

 


GRATTIS ÄLSKLING PÅ FARS DAG!



Vill bara säga grattis till min högt älskade, hårt arbetande man och för oss bästa pappan:)
Försökte fixa frukostbricka och ett litet paket i morse. Försökte vara snabb innan Fredde skulle vakna, men de var lättare sagt än gjort.....lilla Greta ville inte sammarbeta utan ville ha all min uppmärksamhet:) Så bröden i ugnen blev hårda och teet nästan kallt! Jag blev irriterad och Fredde hann vakna *skratt* det kallas småbarnsliv! Men det är också sånt som gör att man är lycklig för man har ett:) 
I eftermiddags var det Fars dag middag hos svärföräldrarna. Toppen mat bestående av olika Thai rätter.
Vi hade jättetrevligt! Sen hem till "Ensam mamma söker" såklart!
Och nu ska jag slurka i mig sista skvätten te:)

God Natt!

/Frida


Tråkig lövkrattning

Usch, vilken grå dag det har varit idag. Var ute på förmiddagen och krattade löv, inte de roligaste jag vet och vädret gjorde det inge roligare heller! Lilla Greta sov så skönt ute i sin vagn i nästan tre timmar. Härligt med frisk luft:) Hon sover superbra ute.

Så när de tråkiga var gjort med löven så gick jag in i värmen och slängde i en hårfärg i håret....igen! Rötterna kommer ju fram efter bara en natt känns de som och min naturliga hårfärg är inte den vackraste.....RÅTTFÄRG! Bläää, jag som var så blond & söt när jag var liten:) Var tog det håret vägen? Jag blev väl äldre antar jag *skratt*
Har dessutom blivit ännu mörkare i rötterna efter varje graviditet.
Tanken slog mig idag när jag höll på med håret att jag kanske skulle gå till frissan och färga mig mörk....va tror ni om det? Fast jag är skitskraj att jag ska ångra mig. Har ju varit blondin så gott som hela mitt liv! Vi får se om jag törs! Men det är tveksamt.

Gabriel har varit på kalas idag igen, de har varit några stycken nu på sista tiden och han tycker det är så roligt:) Flickan som fyllde år är så söt och vi ser, jag & Fredde att dom har ett gott öga till varann:) Kanske en blivande flickvän:) Vem vet?
Och med det så slutar detta inlägg....

/Frida

 


Fredagsmys & lite oro...

Har precis ätit lite oxfilè med potatisgratäng och nu så sitter vi framför brasan och ser på Idol tillsammans, alla fyra:) Fredagsmys......finns det nå bättre?! Men mitt i all mys så är jag lite smått orolig för en vän som inte riktigt mår som hon ska.....dessutom går hon i väntans tider! Vet inte hur allvarligt det är med henne/bebisen....ska ialla fall ringa henne så jag får höra hur allt står till! Jag hoppas verkligen att det är jag som oroar mig i onödan.
Dagen har återigen rullat på i vanlig takt. Vi mår alla toppen och njuter tillsammans:)

Så jag tänkte mysa vidare nu!

/Frida


Dopdags och vardagslyx



Ännu en dag till ända. Men idag har det inte hänt mycket. Vi har  bara varit hemma och pysslat och njutit. Vi fick en skön sovmorgon i morse alla tre, ända till 9.30.....lyx!
Har filat lite på inbjudningskort till kommande dopet för lilla Greta idag. Datum är bokat och klart, det blir den 13 December, Luciadagen och tredje advent närmare bestämt, så det blir en riktig ljushögtid:) Kyrkan blir naturligtvis samma som vi gifte oss i. Eftersom släkten är riktigt STOR, vi är väl ca 60 pers. hittills, så har vi nog mer eller mindre bestämt oss för att inte bjuda några vänner alls. Man måste ju dra gränsen någonstans......så jag hoppas man har förståelse för det!
Fredde är hemma och jobbar mer och mer vilket innebär att han kommer hem på eftermiddagarna/kvällarna! Känns helt underbart eftersom han alltid varit borta på annan ort i princip alla åtta år vi varit tillsammans. Så känslan av att ens man kommer hem till oss, det är också LYX:)

Skriver inte så mycket mer nu, men lägger upp lite bilder jag fotat idag!

/Frida




  


3 veckor idag!

♥ 3 veckor ♥

Har lilla prinsessan redan hunnit bli. Och hon kan stoltsera med en vikt på 3920 gr och 54 cm lång! Inte illa:)
Här går det undan, och det är härligt att se att hon växer & frodas! BVC sköterskan var mycket nöjd med hennes kurvor idag.
Efter BVC så åkte vi; Jag, Gabriel och lilla Greta ner en snabbsväng till stan. Var tvungen att inhandla några nappar på Apoteket, dom minsta modellerna. Tror dom passar en liten mun bättre:) Sen verkar tydligen favorit materialet vara silikon:) Så två nya nappar blev det där. Var även tvungen att ta en snabbtitt på Åhlens barnkläder. Så det blev ju även ett par nya set där till Greta. Gabriel fick välja en tröja själv, se bild:) Han är mycket nöjd med sitt val!
Jag vill inte springa på stan i onödan bland massa folk, så vi for hemåt igen. Sen var det ju återigen inte så mycket kvar av dagen! Väl hemma så hann jag med det vanliga, dammsugning, middag, bada Greta och nu har jag precis nattat Gabriel.

Tänkte fortsätta kolla på Bonde söker fru nu:)
Ha en skön kväll!

/Frida


                        Gretas nya set.

    





  Mycket nöjd över sitt tröjval:)



 

          



          

         
                   













           






  


Miniutflykt till Falun

Har spenderat dagen i Falun med mina två underbara barn! Förenade nytta med nöje. Gabriel hade en tid hos logopeden för att kolla sin språkutveckling. Det gick jättebra! Vi behöver inte komma tillbaka igen.
Efter det så åkte vi alla tre ner en sväng till Babyproffsen butiken dom har i centrum. Inhandlade en baksätesspegel att sätta vid Gretas stol så jag kan se henne när jag åker ensam. Easy view heter den, superbra enligt andra som också har den!
Sen blev det även två pyjamasar, ett par tofflor, dinglisar som dom heter, lite reflexer till barnvagnen och ett paket riddare till storebror som skött sig så bra hela dagen.
Rysligt ialla fall vad dagarna går fort.....hinner inte med! Det är bara morgon och kväll känns det som.
Imorgon är det BVC dags. Blir kul att se hur vi ligger till med längd & vikt! Uppdaterar er om det imorgon.

Nej, nu ska jag mysa med min dotter innan hon sluter sina blå:)

/Frida

Höststädning i garderoben...

de har jag nyss pysslat med. Och hjälp va mycket skit jag hade! Sånt som jag sagt till mig själv vid flera tillfällen att; "de kommer nog till användning sen" och "synd att slänga dom", eller "dom kan va bra att ha".....Men dom tillfällena har aldrig kommit! Så nu gjorde jag slag i saken och gjorde mig av med en hel sopsäck kläder jag inte använder!

Så nu är det bara att finna tillfälle att skaffa nya:) Har funderat lite hur jag skall göra, vill ju helst inte ta med Greta än till köpcentrum. Känns väldigt onödigt! Ett alternativ som slagit mig är ju nät shopping:) De är rätt skönt....Man bara klickar i det man vill ha, går till kassan och vips så kommer en ny garderob på posten! Enkelt och bekvämt:) Och man kan prova hemma i lugn & ro.

Vill tipsa er andra om en superbra sida med mode från England. ASOS heter den. Skitsnygga kläder, skor, väskor assocearer m.m. klickar man i SEK så får man alla priser i vår valuta!

Här kommer länken: http://www.asos.com/

Så är ni shopping sugna  kan jag varmt rekommendera ASOS! Eller har nån av er något bra tips att ge mig så skriv gärna:) De va allt för nu.....

Take care!

/Frida




God Natt...

Halvsitter i sängen med datorn iknä i skrivande stund. Ska snart sova, men bara för ett tag innan nästa amning. Det är nog ungefär tre timmar mellan varje gång. 
Har precis bytt och tvättat av en liten nerbajsad sovandes prinsessa.....Då är man trött:) Hon ligger i vaggan intill och snusar & sover, så ofattbart go vår underbara lilla dotter. Gabriel, stora killen, sover i sin loftsäng. Trött efter en lång dag med bla Halloween Party hos kompisen Maja.
Fredde & jag har varit en sväng till svärmor & svärfar på middag tidigare idag, då Fredde även passade på att göra vår båt klar för vintervilan:) tills nästa säsong tar vid......

Nej, nu ska jag sluta mina blå......God Natt!

/Frida 


RSS 2.0