Just some shopping:-)



Här kommer en liten söndagshälsning med bilder från oss.
Greta kör dino-stil (Lindex) idag:-)



Här kommer lite bilder som lovat på mina senaste inköp:-)

   
Underkläder H&M, t-shirtar, jeans & tights Gina Tricot


Och här är resultatet på kollaget som pryder väggen här hemma nu:-)
  

 

Och Gretas nya lekmatta. Riktigt gosig och med härliga färger:-)




♥Hoppas ni haft en toppendag♥


P.s Afrodansen blev aldrig av idag, så på tisdag kör jag boxning istället!



Västerås tripp igen!

I förmiddags tog vi bilen till V-ås för att hämta mina grejer hos Jessica som hon inhandlat åt mig på Ikea. En lekmatta, en svart gigantisk ram och en tavellist till kollaget jag gjort tidigare ni vet:-). Sen blev det ju såklart lite kläder till lilla mamma också:-). Visar bilder på allt imorrn. Och givetvis kollaget när det hänger på väggen:-).
Vi hade ialla fall en fantastiskt trevlig dag tillsammans på stan med småtjejerna.
Sen tog vi oss försiktigt hemåt, vi hade ju inte vädret på vår sida precis och jag hade ju världens dyrbaraste last ombord:-). Mina fina barn!

Hoppas ni haft en fin dag♥

 


Premiärhopp!




Bilden får tala sitt språk:-). Men idag premiärhoppade vi ialla fall i storebrors gamla hoppgunga.
Det blev succè! Dock ingen längre stund med tanke på en liten, liten rygg.







Inget att oroa sig över

Tjohej på er!

Allt gick superbra idag hos bm:-) Inget att oroa sig för helt enkelt. Men jag gör det ALLTID! Men nu är den på plats och räcker hela fem år:-). Om den inte ska dras bort innan då, som bm sa;-). Tror inte det...... Men man ska väl aldrig säga aldrig:-). Greta sover redan för natten och Fredde lyssnar på en saga med Gabriel.
Och så har ytterliggare en dag passerat och snart en arbetsvecka! Ja, ni som har småbarn vet ju själva hur fort tiden går. Det är bara att försöka hänga med:-)

Just ja! Jag beställde tre st dregglisar idag hos älskade hjärtegryn. Hon kör ett erbjudande just nu att man får tre för 150 spänn. Det är det värt. Dom tokbehövs här hemma av allt dregglande som pågår just nu;-).
Jag visar bilder på dom när jag får dom sen. Nej, nu blir det att slå ner rumpan i soffan en stund.

Hoppas ni haft en fin dag♥

 

 

 

 

 


Tävling pågår!



Jag vet inte hur Sandra lyckas, men hon hittar alltid så trevliga små tävlingar! Så jag hänger på igen;-)
Denna gången är det hos älskade hjärtegryn tävlingen går. Så vill du också få chansen att vinna något fint till ditt barn?! Klicka då HÄR.

Myspys dag!

     

Halloj!

Vi är precis hemkomna från en massa besök under dagen. Först landade vi hos hos farmor & farfar (Freddes alltså, mina bor ju i himlen nuförtiden.) Sen åkte vi vidare till Freddes mor & far, där middagen väntade som vanligt!
Gabriel och Greta fick sina alla hjärtans dag presenter i efterskott, eftersom vi aldrig hann ses då.
I Gretas låg en supersöt liten klänning från Åhlens, en mjukisskallra och en liten handduk med puss & kram på.
Gabriel fick en riddartröja+byxor(vilket blev superpoppis!) och samma handduk som Greta.

Nej, nu så ska jag pusta ut en stund i soffan. Sen in i duschen och slutligen hopp i säng! Imorgon väntar besök hos bm för att sätta in en spiral igen......AJ, AJ, AJ!! Jag gruvar mig faktiskt! Det är ju inte så skönt.....Så ni kan väl tänka lite extra på mig imorgon kl 11. Det behöver jag:-)

Bilderna ovan är några heminredningsgrejer som nyss fått flytta hem till oss. Jag gillar verkligen alla väggord som finns nu, och fruktkorgen är ju underbar!

Ha en skön kväll allihopa♥


Lite bilder från dagen.......


     
Myspys hos Ingrid & Lennart:-)           Skallran & tröjan blev poppis!

.


Till salu!



Jag säljer nu Gretas fina Lundmyr overall med tillhörande mössa. Hon har endast använt den en gång. Mössan blev aldrig använd. Ser såklart helt oanvänt ut. Så om du väntar barn nu till våren då blir denna perfekt i vårsolen:-) Storleken är 50 cl, 0-3 mån på overallen. Mössan passar den nyfödda, den är väldigt liten.

Nypris overallen: 499 kr
Nypris mössan: 199 kr

Mitt pris: Overall+mössa: 400 kr

Vid intresse maila mig på: [email protected]

P.s Jag står för frakten!


Starka storebror!




"Skynda dig för om tio minuter orkar jag inte mer"! Var kommenataren Gabriel nyss sa till mig när han stolt fick bära Greta. Ha, ha, ha!! Gissa om jag fick vara snabb med kameran. Efter ca 20 sek. gav han upp:-).
Han vet att han inte får bära och hålla Greta utan mig med. Vill inte ha några fallolyckor här inte! Just nu är det Bolibompa tajm. Vi sitter alla tre och kollar:-). Det är så mysigt. Fredde blir sen idag. Så vi får roa oss på egen hand:-).

Var iväg en liten sväng tidigare idag för att handla lite mjölk m.m. Och på något konstigt vis så hamnar jag varje gång vid baby sektionen, trots att jag inte behöver något där:-). Men det kan ju som sagt ha dykt upp någon ny napp eller så med en härlig färg som jag inte har:-). Då fick jag syn på en ny flaska från MAM. (Jag har två rosa sen tidigare) Den har lila och rosa färg och med en massa söta hjärtan på. Så jag kunde inte låta bli helt enkelt. Den fick följa med hem:-)

Strax ska barnen göra kväller. Sen är det min sköna ensamtid:-)

Hoppas ni haft en fin dag♥

 
           Underbara färger!




God morgon på er!

Kikar bara in för att säga god morgon. Gröten och äggen är strax på g här hemma. Jag bara älskar frukost:-) 
Så idag tar vi den tillsammans nere vid tv:n jag och Gabriel. Vi är fortfarande förkylda båda två. Så det blir inga stora utsvävningar idag heller. Hoppas ni får en fin dag och att ni är krya♥




Livets hårda skola

Hej på er!

Dagen har som vanligt rusat förbi! Och idag har vi bara pysslat här hemma eftersom vi är så förkylda båda två(jag & Gabriel). Inatt vaknade jag en sväng  och gick upp för att dricka ett glas vatten. Och temp. mätaren stod på -27 grader!! Det är sjukt!! Och plötsligt så känns sommaren som en evighet bort. Men, men....den kommer ju nån gång:-) Vi får ha lite tålamod:-).

Som vanligt så har jag tittat på familjen annorlunda idag. Det programmet gör mig glad:-). Vilket tålamod, vilken ork och vilken styrka dessa familjer sitter på:-). Och en annan klagar att man är trött ibland. Det är härligt att se dessa familjer med så otroligt mycket press på sig med många barn osv.....men kärleken den håller ändå:-)

Jag kan faktiskt tycka att det är ynkligt emellanåt när familjer spricker idag (jag är själv skilsmässobarn).
För man gör det alldeles för lätt! Vart har kämparandan tagit vägen i familjer idag?! Att slåss för det man har. Att kämpa för det man en gång byggt upp. Att jobba på sin relation. Och inte ta varandra för givet så lätt.

Ett förhållande går ju ut på att dela med-och motgångar tillsammans. Att kunna prata med varandra.
Lösa problemen som finns. För livet går inte alltid bara rakt fram. Det svänger emellanåt också, och ibland svänger det rejält. Och det kommer svänga många gånger till. Det kallas LIVET! Och vi går alla i livets hårda skola. Och meningen är väl att man ska göra det tillsammans trots alla svängar! Det är det som är en relation. En familj. Och det är det som kallas KÄRLEK♥.


God natt på er♥



                                   ♥Det bästa vi har♥


Förkyld igen och en smak av sommar!

Japp, den slog till ordentligt sent igår kväll igen. Förkylningen alltså! Fast denna gång har jag inte ont i halsen. Utan nu är jag så täppt i näsan som man kan bli och bihålorna värker:-/. Vet inte hur många gånger jag vaknade inatt av att jag inte kunde andas ordentligt! *suck*

Så jag känner att afrodans idag kanske inte är det bästa, och det gör mig suuuuur!! Jag hade verkligen laddat för att dansa lite idag. Men jag får väl kura mig några dagar. Sen kör jag på, för dansa det ska jag:-)

Vi fick ialla fall till en riktigt underbar sommargrillning igår:-). Fredde offrade sig och trotsade kylan på altanen! Och gissa om det var gott med marinerad helgrillad fläskfilè. Det var riktig smak av SOMMAR!
Å, vad jag längtar till den nu:-). Varma vindar, bar asfalt, gröna träd och svenska jordgubbar:-).
Det är min tid, den bästa av alla!

Vi väntar strax besök, det är Robin, Cissi och lilla Juni som kommer. Så jag ska fixa lite fika nu:-)
Hoppas ni får en fin söndag♥





Bilder från travkvällen!


Greta tittade med stooora ögon på hästarna! Hon blir nog en
häst-tjej som jag.......Hoppas:-)


Hej på er!

Tittar in för att tala om vilken trevlig kväll vi hade igår! Men tyvärr blev det ingen miljonvinst;-). Hade väl i och för sig inte suttit här då! Men, bättre lycka nästa gång kanske. Den enda som vann lite pengar var faktiskt Freddes mormor, och det var ju skoj eftersom det var hennes födelsedag vi firade ihop:-). Vi andra gjorde bara av med en massa! Hon satsade en sketen liten tia och vann hela 1400 spänn! Inte illa pinkat:-)
Vi åt (viltfärsbiffar) och drack gott och jag unnade mig en öl och ett glas vin. Och det var såååå gott!
Greta hon charmade väldigt många under kvällen! En av servitörerna tyckte hon var så söt att jag fick ta en bild på henne i hans famn med hans kamera. För han ville så gärna visa sina barn:-). Då är man nog supersöt! Och det är klart jag instämmer:-). Ens egna barn är alltid sötast!

Ikväll blir det melodifestivalen med en massa gott. Fredde har just fått en briljant idè om att grilla fläskfilè. På gasolgrillen! Ute på altanen! Nu, mitt i vintern! Ha, ha!!
Han är så sugen på sommarsmaken med grillolja:-). Det kan jag faktiskt hålla med om. Så det blir nog inte så tokigt. Vi får väl klä oss varmt bara:-)

Hoppas ni får en mysig kväll ni med♥

           
Greta & farmor      Me & my love!            Storvinnaren!        Freddes bröder och Therese

 

                  
Tjatter vid bordet:-)
                  Greta mös i vagnen!




Wiii, nu är designen klar! Vad tycks!?

Nu är designen klar! Vad tycks:-)?! Jag är supernöjd själv. Och den jag ska tacka som gjort detta toppen jobb är Cecilia Ström och ni hittar till hennes blogg HÄR. Jag rekommenderar henne varmt. Hon gjorde ett snabbt och proffsigt jobb! Och hon stod ut med alla mina önskningar/ändringar om hur det skulle se ut;-)

Nej, nu lär jag göra nåt åt mig själv. Såhär kan jag inte se ut:-). Sen iväg på trav!

Hoppas ni får en fin fredag♥

P.s Kommentera gärna en massa nu om den nya designen;-)

 

 


Jag är oxå med och tävlar!


Fick tävlingstipset från Sandras blogg. Så nu är jag oxå med och tävlar:-) Klicka dit er ni med och få chansen att vinna något fint till ditt barn!


Under construction!

Ja, om ni undrar ifall det är lite rörigt här just nu så är min design under ombyggnad just nu:-). Känns som det kommer bli super när allt är klart!

God natt på er♥

/Frida


Frida idag!

♥Förresten idag är det min dag! Det är nämligen Frida idag:-) Grattis till mig och lilla Greta som också heter Frida♥

Text nedan från: Birthday.se

Namnsdag:
18 Februari.
Alternativ stavning: Fridha, Frieda.
Stjärntecken: den som är född den här dagen har stjärntecknet Vattumannen.



Kvinnonamnet Frida är ett nordiskt namn som betyder den sköna, den älskade. Under 1980-talet och första halvan 1990-talet upplevde namnet en modevåg. Som bäst låg Frida på 10:e plats på topplistan (1993). Numera är tendensen något avtagande. 31 december 2004 fanns det totalt 27615 personer i Sverige med namnet, varav 20374 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 613 flickor namnet, varav 444 fick det som tilltalsnamn.


Det går åt rätt håll:-)

Kikar bara in för att säga hej. Vi har haft ett litet snabbesök nyss av Adela med barn:-). Det var så trevligt som vanligt. Vi drack kaffe och snackade lite medans barnen lekte.
Gabriels mage är nu bra och jag känner mig lite piggare. Japp, de går åt rätt håll nu:-).
Så imorgon blir det en sväng till Romme travbana med Freddes familj för att fira hans mormor som fyllt 70 år. Och det gör vi med att spela på trav och käka en god middag tillsammans. Det ska bli trevligt! Trodde ett tag att jag inte skulle orka men det går nog bra. Gabriel blir hemma med mormor, inget roligt i den ålderna att sitta still på restaurang ialla fall. Men Greta kommer med. Hon gör liksom inget väsen av sig än:-).

Hoppas er dag blir bra♥

/Frida

 
           Puss på dig lillasyster:-)         En sur Greta i sin nya bodysuit från Lipfish


Nu ska här afrodansas!

Hej!

Idag känns det lite bättre. Jag har inte varit lika trött. Det tackar jag för:-). Sen har jag faktiskt bestämt mig för att börja röra lite på mig igen! Har nämligen blivit inspirerad av Therese (Freddes brors sambo) som går på både det ena och andra:-). Men jag börjar med en grej så får vi se. Annars är det lätt att det blir för mycket och så tappar man sugen.
Så nu på söndag blir det premiär för att afrodansa lite:-). Visst låter det kul?! Hoppas att jag känner mig fräsch tills dess bara. Jag tycker det ska bli riktigt roligt, jag har ju alltid gillat att dansa. Och afrodans har man ju aldrig prövat.
Jo, man lär väl sparka ingång sig själv nu inför beachen och bikinin 2010:-).

Jag citerar Therese: Häng på nu Frida! Vi lär ju ha ett sexpack på magen till Egypten:-)
Så, jag gör väl ett tappert försök nu då, ha, ha, ha!!

Hoppas ni haft en fin dag♥

/Frida

 
   Undrar vilket sexpack det blir bara?!
                        (Klickbara)


Ont i lilla halsen!

Halsen bråkar idag med. Och tröttheten vill inte riktigt släppa taget heller. Så idag är det en sån dag då jag bara gjort sånt jag absolut måste. Och det räcker!
Gabriel har blivit lite dålig i magen också, så imorgon får han vara hemma från dagis med mig och Greta. Jag tror dock inte det är magsjuka för det brukar bete sig mycket mycket värre. Hoppas!

Hoppas ni haft en skön dag♥

/Frida



  


 


Krasslig

Hej!

Jag hade hoppats på att uppdatera här lite mer idag om helgen osv. Men fy vad jag känner mig krasslig. Jag har ont i halsen och känner mig allmänt trött! Hoppas inte jag ska bli sjuk bara. Det händer ju typ aldrig, så det kanske är dags nu då?! VILL INTE! Hoppas inte:-).

Nej, så tyvärr blir det nog mer skrivet här när jag känner mig lite piggare igen. Tänker göra en tidig kväller. Bäst att passa på när barnen redan sover.

Hoppas ni mår bra♥

P.s Ni kan se lite bilder från träffen med Josefin & Co HÄR.

/Frida


            Greta & Gabriel är ialla fall pigga och glada:-)


Kalas, kalas, kalas!

Hej!

Vi är hemma igen efter 40+40-års kalas i Västerås igår och 49 års kalas idag:-). Känner mig lite trött såklart eftersom det blev rätt sent igår. Tror klockan var omkring 01.00 innan jag kom i säng och sen somnade jag nog inte förrens vid 02. Tur att lilla Greta sover så bra hela nätterna. Så jag ska inte klaga!

Men eftersom jag känner att krafterna tryter nu så blir det mer uppdatering imorgon.

God kväll på er♥

/Frida


Arg!



Hörde just på tv att man inviger Olympiska Spelen om 5 timmar. Till en kostnad av 300 miljoner kronor!! Vad är det för skit rent ut sagt!? Medans man i Haiti tex kämpar för fullt efter en katastrof som är fruktansvärd! Jag blir så förbannad när jag hör sånt här. Hur kan man lägga såna summor på en invigning när det ser ut som det gör i världen?! Då finns det minsann pengar.....Usch!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

/Frida


God morgon på er!

Tänkte bara kika in lite snabbt och säga god morgon och uppdatera med lite bilder från trippen till Adela igår. Tyvärr så tog batteriet slut i min kamera alldeles för fort. Men jag hann föreviga några härliga bilder på Greta tillsammans med deras katt:-). Han bara älskar små bebisar. Och visste inte riktigt hur han skulle bete sig. Och Greta var lika förtjust hon med!

Efter lunch väntar vi långväga besök. Det är Josefin och hennes lilla son Hampus som kommer och Josefins syster. Ska bli riktigt roligt:-). Det var evigheter sen vi sågs! Och av en slump så stötte vi in i varann på Willys av alla ställen igår. Sen är det ju såklart extra roligt att Greta och lilla Hampus är nästan lika gamla. Ska bli spännande att se lilla killen!

Hoppas ni får en fin dag♥

/Frida


                                         Puss på dig!


                       Jag ska bara smaka lite på dig....


                 Ok. Jag tar väl tummen istället då:-)


Jag har fått en award!




Jag har fått en award av min härliga vän Sandra i förrgår. Och det värmer att hon faktiskt tänkte på mig av alla bloggar hon läser:-). Tusen tack igen vännen.

Med awarden följer några regler:

- Thank the person who nominated you for this award.
- Copy the award and place it on your blog.
- Link to the person who nominated you for this award.
- Tell us seven interesting things about yourself.
- Nominate seven bloggers.
- Post links to the seven bloggers you nominated

1. Jag har flugit luftballong över Stockholm
2. Jag har två tatueringar. Ett litet rött hjärta i vänstra ljumsken. Och en liten jordgubbe på högra skinkan.
3. Jag föredrar sommaren framför vintern.
4. Det största modelljobbet jag någonsin gjort var för amerikanska Playboy. (Och ja, jag är stolt över det)
5. Jag är en storätare. Äter i princip allt och mycket mat ska det vara!
6. Jag har praktiserat i fyra månader på en djurambulans en gång i tiden.
7. Jag skulle nog aldrig sätta på mig ett par haremsbyxor. Usch!

Mina nominerade är:

Jessica

Adela

Josefin

Evelina

Pernilla

Sofie

Cecilia

Det var nog allt för ikväll!

God natt på er:-)

/Frida


Vi ger oss iväg

Hej!

Idag ger vi oss iväg för att träffa Adela & Co. Vi hörs senare:-)

Hoppas ni får en fin dag♥

/Frida


Gårdagen & musiktips

Hej på er!

Idag är det en grejardag hemma för er som undrar;-). Gårdagen var som sagt fullspäckad. Jag lämnade som vanligt Gabriel till dagis vid 9. Sen for vi (jag & Greta) direkt till kyrkan för att fika och umgås lite med de andra mammorna där. Vi hade som vanligt jättetrevligt. Jag hann slänga i mig en baguette till lunch. Sen fortsatte vi färden ner till Elgiganten och jag införskaffade mig min nya fina dator:-). Jag är jättenöjd med den. Tack, min älskade, älskade man!! Du skämmer bort mig alldeles för mycket:-). Betalt och klart så var det dags att hämta Gabriel på dagis igen.

Sagt och gjort så åkte vi hem i ca 45 min och jag hann packa upp datorn och amma lite. Sen var det bara att börja om igen med påklädning osv. BVC väntade på oss kl 15.15. Gabriel hade "ont i hjärtat" på vägen dit, sa han. Min älskade lilla plutt. Han var så orolig och nervös för sprutan han skulle få! Jag tröstade med att säga att det gör ont ett litet tag men det går över efter en stund. Jag berättade att även jag var rädd för sprutor när jag var liten.
Han suckade och pustade i väntrummet när familjen före oss fick gå in. Han förstod ju då att vi stod på tur!
Vi fick träffa en läkare som pratade med Gabriel och ställde lite frågor. Sen var det dags för mätning och vägning. Gabriel är idag 110 cm lång och väger 17,2 kg. Min lilla stora kille:-). Du är så underbar lilla vän!
Mamma älskar dig så! Och det gick riktigt bra att ta sprutan. Han satt i mitt knä och knep ihop ögonen hårt. Jag fick sen tala om för honom att nu är det klart! Han blev nog förvånad själv:-).

Det var sen med vemod som vi (läs jag) lämnade BVC. Eftersom det sista läkaren frågade var om vi hade några funderingar över något. För nu tar skolan över istället för BVC. Oj, oj! Förskoleklass i höst. Tiden springer iväg. Min lilla stora kille:-)

Vi fortsatte sen färden hem till Freddes bror Micke och sambo Therese. Där det bjöds på en underbart god middag. Dom har också som vi två barn, Tindra och Wiggo. Barnen lekte och spelade lite efter maten medans vi vuxna hann prata och umgås lite över en kopp kaffe och blåbärsmuffins som jag köpt med mig. Det är så himmla trevligt när vi väl ses. Och vi MÅSTE bli bättre på att ha spontana träffar sådär. (Tar mig i örat)
Tack Micke & Therese för en god middag, nästa gång är det vår tur att bjuda:-)

Klockan hann nästan bli åtta igår kväll innan vi kom hem. Barnen var supertrötta och somnade illa kvickt. Jag blev inte heller långrandig här vid datorn. Och när jag väl gick in till sängen så snusade och sov min älskade man redan. Han jobbar och sliter så hårt för oss! Vi kunde inte ha en bättre far & man! Jag älskar dig så, och säger det alldeles för sällan! Du är klippan i familjen, älskade vän♥.

Till sist så vill jag bara tipsa er idag om en MAMMA som skrivit några låtar om mammalivet. Hon började skriva dessa sånger efter att hon förlorat sitt första barn i magen fem veckor före sin förlossning. Sångerna blev en bearbetning för henne att ta sig igenom sorgen! 

"De är annorlunda och roliga om hur det verkligen är att vara mamma! Jag tycker verkligen ni ska gå in på hennes sida och lyssna på låtarna. Jag har såklart en favorit som heter: Fråga till Maria. För mig handlar den låten om min lilla Gabriel. Han fick ju sitt namn efter ängeln Gabriel"

Jag själv fick den här skivan av mamma när jag väntade Greta. Hon tyckte den kunde vara skön att lyssna på när jag sen skulle amma osv:-). Och jag har lyssnat på dessa låtar många gånger......

Hoppas ni får en bra dag♥

/Frida




Pust!

Hej!

Har nästan precis kommit hem från en fullspäckad dag och en ny dator:-).
Japp, jag har precis installerat den med virusprogram osv...Det fick bli en acer. Märket ska tydligen vara riktigt bra enligt butiken. Och okunnig som jag är på datorer så litar jag på det. Egentligen ville jag ha en rosa eller vit,(den här är mörkblå på ovansidan) men det fanns inte. Så jag får nöja mig med blå:-).
Är riktigt trött nu och barnen stupade i säng när vi kom hem! Jag ska bara tanka lite ensamtid såhär på kvällen innan jag tänker hoppa i säng. Så det blir en mer utförlig uppdatering imorgon istället.


Har ni haft en bra dag?!

Kram♥

/Frida

Hej måndag!


                               Morgonbus tillsammans!

Ny vecka med nya möjligheter:-). Idag har det inte hänt mycket. Vi är hemma och myser, jag och Greta. Gabriel är på dagis. Och för hans del är det BVC besök imorgon med 5½ års kontroll vilket innefattar vaccination igen. Han vet om det så jag hoppas det ska gå bra, eftersom det blev så tokigt sist när han fick svinsprutan. Men jag är inte orolig, han är en tuff liten kille:-).

Jag beställde precis en underbar bodysuit och mössa från Molo igen. Har suktat efter den sååå länge. Och nu slog jag äntligen till. Den kommer bli superfin till sommaren:-). Den finns även i klänningsmodell, men det är mindre användbart när hon fortfarande är så liten. Jag tog strl 74 då jag tror det blir bra till sommaren. Och med lite tur kanske hon även kan ha den när vi åker till Egypten i höst. Gabriel hade strl 74 fast han var ett år gammal, lillplutten:-). Sen beställde jag även 3 stycken haklappar från Hummel. Det dregglas nämligen en hel del här hemma just nu, så det behövs!

Hoppas ni får en fin dag♥

/Frida

   

 


Rutiner & mönster

Hej alla glada!

Ännu en vecka till ända. Det går så otroligt fort. Dagarna alltså. Känns som det bara är måndag och fredag. Däremellan har jag så fullt upp den mesta av tiden att jag bara hinner reflektera att det är morgon och helt plötsligt kväll och med allt det innebär!

Idag har vi farit runt på en massa. Först kyrkan och söndagsskolan, sen besök/middag hos svärmor/svärfar, och avslutningsvis ett besök hos Freddes farmor och farfar. 
Och jag känner att jag fått mer koll på våra rutiner om dagarna. Greta hänger liksom bara med på allt som händer. Oavsett om vi är borta eller hemma. Hon sover ca två timmar på förmiddagen(om hon får göra det ostörd), sen en sväng igen på eftermiddagen. För att slutligen somna för natten ca 20.30. Hon är så "duktig" våran lilla tös:-).

Och för mig känns det som att det är så jag vill ha det. Jag vill kunna göra saker oavsett. Jag vill inte behöva åka hem för att barnen ska sova osv. Det ska dom kunna göra ändå. Sen håller jag såklart även på rutiner. Det gör barnen trygga och dom behöver det.

Men barn ska inte vara ett hinder. Det krävs bara lite mer planering! Jag vill kunna ha ena dagen i lugn och ro hemma med allt det innebär, för att sedan ha nästa dag med full fart och fara omkring på olika saker, och det ska funka ändå. Det tror jag gör barn trygga. När dom får lära sig att det mönster man har kan brytas för ett sen återupptas igen!

Hoppas ni haft en skön dag♥

/Frida


Myslördag

♥Här hemma förbereds det lite smått för en myslördag tillsammans♥

Hoppas ni får en underbar kväll allihopa!!

/Frida


Vuxentid(från igår)

Hej!

Pga strul med uppkopplingen igår kväll så kommer gårdagens inlägg ut nu istället:-)

Nu ligger barnen för kvällen. Vi har ätit god mat och spelat lite Wii tillsammans, såklart:-). (Det blev inge Let`s Dance ikväll) Och nu är det vuxentid tillsammans, and I LOVE IT!! Så jag tänker inte bli långrandig här;-).
Men jag måste bara flika in att vi fick ett litet snabbesök av Jessica & Vilda idag igen:-). Hon var så nyfiken på min förlossningsfilm antar jag att hon var tvungen att komma förbi. Och äta gratislunch också då såklart, ha, ha, ha!!!
Skämt åsido, hon skulle faktiskt hämta Lova vid skolan och snodde förbi här i samma veva. Det är väl den mer sanna orsaken;-).



Ha en bra kväll allihopa♥

/Frida



Nu har vi provsmakat!

Hej på er!

Nu har vi faktiskt smakat några tuggor gröt:-). Det var roligt, kladdigt och spännande! Greta verkar gilla det. Hon gapade stort när skeden kom mot munnen. Vi provar nog några tuggor imorgon med:-). Bjussar på lite bilder nedan!

Ska strax förbereda middagen innan Fredde kommer hem. Sen ska jag iväg för att bli bortskämd i 1,5 timme hos hudterapeuten:-). Som jag har längtat! Underbart skönt ska det bli. Det är en djuprengörande ansiktsbehandling som ska göras. Brukar försöka gå var åttonde vecka, för att hålla hyn fräsch. Men nu var det flera månader sen.
Så det är verkligen på tiden nu!

Hoppas ni får en skön kväll!

/Frida


       
Vad är detta?!    Ska man svälja?      Hmmm......         tror inte det!  


Ok, lite till då:-)

Lite roliga frågor:-)

Vilken svordom använder du mest?
Försöker att inte använda nån;-)

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Ett par nya silikoninlägg:-). Det är nu 10 år sen jag opererade bysten så dom bör snart bytas ut.

Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, de tror jag:-)

Tittade du på tecknat när du var liten?
Absolut. Gör det än idag.

Hur många syskon har du?
4 bröder.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Nej, det räcker med det jag har.

Vad har du för väder just nu?
Grått och en massa snö.

Vilken är din favoritfrukt?
Jordgubbar.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Mån-ons: 07.00. Tors-fre: Ingen alls.

Använder du flip-flops?
Ja, på sommaren.

Var köper du dina matvaror ifrån?
Willys mest.

Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en kompis?
På tu man hand med en väninna.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, fy då!

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Frank Sinatra:-)

Vad åt du till middag senast?
Köttfärsbiffar med soltorkade tomater & vitlök, egengjorda såklart!

Kan du vissla?
Ööö, ja!

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?
Ja, tyvärr så gör nog en del det. Men det bjuder jag på:-)

Vilket riktnummer befinner du dig i?
0226.

Vilken film kan du alla replikerna till?
Ingen.

När flög du senast?
5 januari 2009 till Dominikanska Republiken.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?
Sex stycken.

Läser du för skojs skull?
Ja.

Diskar du din egen disk?
Nej, det gör diskmaskinen:-)

Har du en stationär dator eller en laptop?
Laptop.

Vad har du med dig in på bion?
Popcorn & Cola och förhoppningsvis sällskap:-)

Har du en blogg?
Ja.

Vilket är ditt favoritämne?
Det VAR dansen och foto.

Gillar du att flyga?
Ja, när jag pimplat i mig två glas vin!

Hur många timmar måste du sova för att fungera?
Helst sex-åtta.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Fullbokade ja! Stressiga ibland.

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, det är jag.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Brukar inte prata för mig själv. Det är min stackars man som får höra allt.

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Laila Bagge.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Nej.

Om du var född av motsatt kön, vad hade du velat heta?
Oj, va svårt. Vet inte faktiskt.

När badade du i en pool senast?
Förrförra helgen när vi bodde på hotell.

Har du varit med i någon skolpjäs?
Ja, jag tror det! Minnet är bra men kort:-)

Hur många barn vill du ha?
Har redan två. Så nu räcker det nog:-)

Har du åkt moped någon gång?
Japp. När jag var 15 år och åkte till stallet.

Kan man vara vän med sitt ex?
Jag har inget behov av det. Men man behöver heller inte vara ovänner.

Vad har du i din väska?
Alldeles för mycket! Plånboken, Gabriels fötter avritade på papper ifall jag hittar skor åt honom och han inte är med, 5 olika läppglans, handcreme, ögondroppar Visine,  två pennor,  två hårspännen, Anti-just in case, handsprit, solglasögon, vantar, trosskydd och bindor. De va nog allt:-)

Vad lyssnar du på nu?
Gabriel som spelar Wii, Super Mario Bros.

Idag lyckades vi:-)

Hej!

Ännu en dag till ända. Och det snöar fortfarande...morr!! Visst är det vitt och fint, men det var det också för 40 cm sedan:-). Nåja. Har haft en mysdag idag. Lämnade Gabriel på dagis vid 9 i morse. Sen for vi (jag & Greta) över till Adela och lilla Alva som bor ett stenkast bort. Dör bjöds det på nybryggt kaffe. Gott!

Det känns som en evighet sen vi sågs. Vi har faktiskt gjort flera försök att träffas tidigare. Men det har hela tiden kommit något emellan för oss båda. Men idag så lyckades vi tajma det:-).
Vi hade en hel del att ta ikapp såklart. Babbel, babbel, babbel!! Och det är alltid lika trevligt när vi ses:-). Så nästa torsdag ska vi försöka ses igen, om inget kommer emellan såklart! Då är både Gabriel och Adelas stora tjej Alicia lediga från dagis. Så det passar bra. Dom har alltid så roligt tillsammans:-).

Morgondagen får bli tillägnad lite fix hemma. Älskar att pyssla och plocka här hemma:-). Dessutom är det så skönt att man vissa dagar inte har en massa ärenden/måsten att göra. Skönt att få välkomna dagen som den kommer:-)

God natt på er♥

/Frida


           Snacka om istappar här hemma! Läckert:-)


Snälla sluta!

Nej, nu får det sluta snöa!! Det räcker nu.... Eller vad tycker ni?!
Hade tänkt promenera med vagnen till dagis för att hämta Gabriel. Men bekväm som jag nu är, så tar vi bilen istället:-)

♥Kram på er allihopa♥

/Frida


Just ja!

Måste ju tipsa er om en förbaskat bra sida på nätet när det gäller foton, album och kollage m.m. Blev själv tipsad om den här sidan av min kära vän Jessica, och jag blev kär direkt:-).
Här kan man ju göra allt, tänkte jag! Så jag satte mig genast ner och laddade upp bilder förra veckan i ett kollage, storlek stor. Jag tänkte att, det blir nog rätt bra. Måste ju testa. Men för 199 kr så kan man ju inte kräva så mycket av resultatet. Men det är värt att testa, tänkte jag.

En liten text från sidan om kollagen:

Beskrivning, Fotokollage

  • Framkallas på professionellt fotopapper
  • 2 format : 30,5 x 45,7cm och 50,8 x 76,2cm
  • 2 varianter : landskap eller porträtt
  • Mer än 20 olika modeller som är indelade i olika teman, att välja mellan
Så kom då resultatet på posten igår. Enastående! Superb! Fantastiskt bra resultat och snabb leverans:-). Jag blev så lycklig, för kollaget är superfint. Nu ska jag bara jaga fatt en svart ram i rätt storlek. Sen ska kollaget pryda väggen i trappen här hemma. Jag valde att framkalla olika bilder på familjen som har en speciell betydelse. Tex, vårt bröllop, bröllopsresan (där Greta blev till), vår Ölandssemester i somras, bilder på barnen m.m.

Har även börjat jobba lite på ett vigselalbum. Ett svart med strasstenar på omslaget såklart:-). Det fyndiga med det hela är att du väljer vilken typ av album du vill ha, laddar upp dina bilder direkt i albumet, skriver in en text till varje bild om man vill ha det. Sen trycks det hela direkt i albumet. Och några dagar senare så har du ditt färdiga album att hämta ut på posten. Enkelt och fiffigt va?!

Här kommer då länken till sidan och nedan har jag fotat mitt kollage så ni ser hur det blev:

http://www.photobox.se/



                                         Snyggt va!


                                   Och så en närbild!

P.s Tack Jessica! Du har förenklat min vardag:-)


Amning/ersättning

Hej på er!

Hoppas ni haft en bra dag såhär långt:-). Jag och Greta kom precis hem från BVC. Det var idag 4 månaders kontroll. Vi kollade vikt, längd och huvudomfång. På dom två senaste BVC besökena innan idag så kan man väl säga att Gretas viktuppgång inte varit så stor, men ok enligt BVC. Och för en tid sedan (ca 1 mån. tillbaka) så har det varit ganska knöligt på kvällarna, runt 20-21 tiden. Vilket resulterade i att man började undra om hon inte blev tillräckligt mätt eftersom hon varit så frustrerad då hon legat vid bröstet. Därav kom tanken att prova ge lite ersättning som sista målet på kvällen. Och det har vi gjort sen dess och Greta har hurrat kan jag säga, och vi med! Hon slukar 200 ml varje kväll som ingenting:-). Hon blir så ivrig att hon skakar när hon ser sin rosa lilla flaska! Sen är det en nöjd, kvittrande liten bebis efter maten tills hon somnar för natten vid ca 20-21 tiden.

Underbart att det finns så bra hjälpmedel att köpa. Och visst är väl amningen det bästa dom kan få, men INTE till vilket pris som helst! Och det jag ville komma till i detta inlägg är att Gretas vikt förra gången var vid 3 månaders ålder 4910 gr. Och idag har vi skjutit iväg till hela 5775 gr och 61 cm lång bebis på bara tre veckor!
Det ni, snacka om att komma ikapp. Och det kan man tacka ersättningen för:-). Så jag kommer fortsätta att kombinera amning/ersättning ett tag till. Vi gör oss ingen brådska. Var sak har sin tid, som jag brukar tycka. Jag väljer att följa Gretas intresse och behov för annat. Och då menar jag såklart mat m.m.

Nej, nu är det dags för mig att få i mig lite mat, magen skriiiiker:-)

♥Kram på er♥

/Frida


               Gabriel hjälper gärna till med flaskan!

Goda bullar, kalas och en fyrhjuling:-)


                   Världens goaste Greta påväg på kalas!

Hej!

Dagen har som vanligt rasat förbi. Och vi har haft finbesök av lilla Eira och Sandra:-). Så roligt att åter se hur tjejerna växer från gång till gång. Och vi (jag & Sandra) hade ju som vanligt en massa att prata om, mellan kaffe & bullar, som för övrigt Sandra köpte med sig. Bullarna alltså! Skulle tro att tjejerna är nästintill lika långa i dagsläget. Fast Greta växer inte lika mycket på bredden:-). (Nån dag i veckan så ska vi försöka hinna provsmaka lite potatis & majs tänkte jag. Lovar att visa bilder på det sen.)
Det är så trevligt ialla fall med dom här små mini-träffarna vi gör. Och varje gång så känns det som om vi skulle haft mer tid på oss:-). Och det är ju ett gott tecken. Vi ska såklart ses nästa vecka igen.

Ska strax göra kväller med Gabriel. Han och Greta ser just nu på Bolibompa:-). Dom är så härliga tillsammans i soffan!
Måste ju också berätta att Gabriel fick en alldeles egen fyrhjuling av sin far i lördags! Jag kan väl tycka att det kanske är lite väl att få en sån bara sådär. Men, men! Ni vet väl hur det är med grabbar och deras söner och så kryddar man det med lite motorsport=SVINDYRT! Men jag ska inte säga för mycket, kanske det är så att Greta får en ponny en vacker dag, vad vet jag:-). Inte mig emot ialla fall, hi, hi, hi!! Lägger med en bild på det med så ni får se premiär körningen som blev igår kväll:-).

Slänger även med en bild från kalaset hos min bror i lördags. Vi hade supertrevligt. Släkten är stoooor. Och alla vill höras och synas:-). Extra roligt är också att brorsans fru är från Brasilien. Så vi är en riktig jalla, jalla släkt:-). Men tusan, vilken bra och härlig kontakt vi har med varann!
Tjejerna fick ialla fall ett varsitt par silverörhängen istället. Det blev poppis kan jag säga! Dessutom är det roligare att ge bort något som används och inte bara ligger och skräpar i nåt hörn med tiden!

Nej, nu ska jag återgå till mina sysslor:-)

Ha en skön kväll!

/Frida

     
                                                  Klickbara bilder!


RSS 2.0