midsommar 2010

Midsommar var det ja....kortfattat så har vi haft härliga dagar i solen, pysslat med alla djur på gården, ätit underbart god gris som räckte åt oss i flera dar, jag har ridit ett par gånger och Gabriel nästan varje dag och så har vi åkt häst & vagn:-). Och djurälskare som jag är så kan ni ju förstå att jag njutit av allt detta:-)

Nä, tror jag låter bilderna tala för resten:-)
Kram på er!




Stolt Gabriel i morfars racing-garage







Visst kan man väl rida på getter också:-)





Häst & vagnåkning med morfar och själv såklart;-)







 
Greta i sin midsommarfina Molo dräkt:-)



Jag & min älskade♥







Smaskens!



Greta & morbror David



Finaste Gabriel♥

Hej på er!

Kikar bara in lite snabbt för att tala om att vi är hemma igen! Vi har haft underbara dagar i Värmland hos barnens morfar, med bla helgrillad gris, häst och vagn åkning, ridning och midsommarfirande såklart:-)
Bilder kommer så fort tid finns, men nu väntar grillning och middag med min kära man♥

Kram på er så länge!



Greta vinkar hej, hej! Den senaste färdigheten:-)



Två gryn är påväg:-)

Vi väcktes av en liten varm Greta inatt som låg och snackade i sin säng. Tempen visade 38,8 grader. En kort stunds koversation senare och ett hejvilt jagande av en insläpad levande mus av katten, så somnade vi alla om igen:-) Jo, jag lyckades såklart rädda den lilla musen och den fick återvända till friheten igen! Både jag & musen var nog lika glada! Den var ju så söt med sina små öron & ögon:-). Vår katt var väl däremot inte lika glad över fritagandet....men, men vad gör man väl inte för en liten mus;-)

Hur som helst, morgonen kom och Greta var fortfarande varm av feber. Och jag tänkte att hon bara blivit sjuk. Fast lite konstigt tyckte jag nog att de va eftersom hon inte hade några andra symtom som snuva eller så.
Vi har ju väntat och väntat på små gryn tidigare men icke. Men så tog jag mig en ordentlig kik imorse. Och där finns dom nu! Två små gryn som man skymmtar i tandköttet är påväg upp! Men dom har en bra bit kvar innan dom är vid ytan....så vi får väl se hur det går dom närmsta dagarna. Hittills har det gått riktigt bra ändå, hon är sig ju inte lik såklart. Lite extra känslig, sämre aptit (ersättning & välling går bra) och har lätt till gråt! Och med all rätt. Det är säkert inte så skönt alls! Tur det finns alvedon när det behövs...

Imorgon bitti är det simskola igen=45 min. simmning för mamma:-). Sen på tisdag morgon hoppar jag och barnen på tåget ner till Värmland för att hälsa på barnens morfar. Det ska bli så mysigt! Och Gabriel är så förväntansfull att få åka tåg såklart till morfar:-) Fredde kommer efter på torsdagen när jobbet är avklarat. Sen ska vi mysa och fira midsommar tillsammans! Så då vet ni vad vi gör om jag är lite osynlig här dom närmsta dagarna;-)

Ta hand om er och ha en skön midsommar!
Kram från oss♥


I fredags märktes inga tänder av. Det kan vända snabbt:-)


Så fick hon äntligen sin prins:-)


Daniel ♥ Victoria
(Bild från google)


Idag har jag nästintill slaviskt följt svt och kronprinsessans bröllop:-)
Jag är väl egentligen inte direkt superintresserad av kungafamiljen i vanliga fall,
men ett prinsessbröllop innebär massor med glitter, pompa & ståt! Och det älskar jag:-). Sen är ju bröllop något underbart och lite av en tjejgrej, tror jag:-). Så inte kunde jag då missa detta. 

Jag måste säga att hon var otroligt vacker i sin klänning! Stilren och väldigt elegant. Jo, bröllop kan man nästan inte få nog av! Om jag kunde så skulle jag göra en repris på vårt bröllop, för det är banne mig den häftigaste dagen (förutom när barnen kom till världen) i mitt liv! Den känslan kan man aldrig förmedla via ord, den måste upplevas:-). Precis som när man får barn! Det är verkligen något magiskt över att vandra altargången fram till sin blivande:-). Och att sen lova varandra evig kärlek tills döden skiljer en åt, det är STORT!

Hur som haver, hon fick ialla fall sin prins till sist....Precis som jag fick min:-)

Ha en skön kväll, kram på er♥






♥Våran stora dag 080808♥




Det värmer att ha en sådan vän...


Sötaste lilla blomman:-)

I form av Sandra och naturligtvis supersöta lilla Eira:-). En mini-träff fick vi till under dagen med en massa roligt snack och kaffe latte såklart :-) Med sig hade hon en underbart söt liten blomma i den sötaste lilla kruka jag vet:-) En grattishälsning till mig, och det värmde sååå! Tusen tack vännen!


Under simskolebesöket imorse så passade jag på att motionssimma under 45 min. Underbart skönt!
Greta satt så nöjd i vagnen och tittade på, så då får man passa på:-)

Nej, nu ska vi spela lite Wii:-)
Ha en fin kväll, kram från oss♥


 


Kalasfina!

Vi kom nyligen hem från kalas hos barnens kusiner. Det bjöds på både hamburgare och tårta, mums! Så nu är det två supertrötta barn som sover däruppe:-). Båda är väl helt slut efter dagens bravader med både bad och kalas.
Och imorgon bitti är det sen simskoletajm igen....nåväl, här kommer lite bilder från dagen:-)






Både Gabriel & Greta fick varsin ny kalas-outfit idag på stan. Notera Gretas skor, dom "valde" hon själv:-)


Gokväll på er!

Prassel, prassel...

God morgon på er...

Vi fick besök hemma här på gården häromkvällen, en ny inneboende kanske?! Hoppas på det:-). Dom är ju för söta eller hur! Våra tre katter var så nyfikna men ingen ville gå fram, kanske har dom redan förstått att det inte är någon idè:-). Nu hoppas jag på att den stannar, djurälskare som jag är! Och trivs den riktigt bra kanske den får små mini-kottar:-)

Nej, nu ska jag väcka barnen. Simskolan väntar. (Jo, vi böt till morgontiden istället, då får vi mer ut av dagen.)

Kram från oss♥


Dagens äventyr!

Idag har vi hunnit med en hel del: Avslutningssamtal på dagis imorse, där vi lite kort sammanfattade Gabriels alla år. Och med det var det hans sista dag där *snyft* Tänk, lillplutten har ju varit där sen han knappt kunde gå!
Ofattbart va fort tiden gått. Vi kom ialla fall fram till att åren på Gullvivan varit toppen och vi är jättenöjda med tiden där:-). Vi överlämnade en blomma och en ask choklad till fröknarna, och det var sen med en känsla av vemod jag lämnade dom efter samtalet...


      En utslagen liten Gabriel efter inskolning på dagis:-)

Efter lunch var det sen dags för ett BVC besök igen med Greta. Och idag kan hon stoltsera med en vikt på 8380 gr och 67 cm (lilla storebror vägde vid samma tidpunkt 1,1 kg mindre). Så den här lilla damen verkar brås mer på sin far, för han var en riktigt knubbis med en födselvikt på 4,7 kg! Jag å andra sidan har alltid varit en smalis:-) Inga knubbiga lår här inte:-)

Hur som haver, eftermiddagen tillägnades sen åt sommarsimskola för Gabriel igen. Lika bra att smida medans järnet är varmt:-) Nu kommer han träna nästan varje dag i ca tre veckors tid. Det ska tydligen ge mer resultat än att gå en gång i veckan som det var när vi började i våras. Och det borde det väl göra. Så vi hoppas på det. Det är ju trots allt inte gratis med dessa simskolekurser! Men det är ju absolut värt det för att förhoppningsvis bli säkrare i vattnet, en bra livförsäkring:-)

Nej, nu blir det lite slötid i soffan en stund!

Hoppas ni haft en fin dag♥













En djungel av produkter...




Hemma igen tidigare ifrån ett lite halvskönt besök på hudsalongen i stan. Och att det bara var halvskönt beror ju på portömmningen förstås:-). För er som gjort det nån gång, så vet ni vad jag talar om, hi, hi!! Men attan så fräsch man känner sig efteråt. Behandlingen avslutades med en lätt i.d Makeup, som jag för övrigt älskar!
Nu ska jag bara fundera ut vilka produkter jag ska ha nästa sväng eftersom REN produkterna går mot sitt slut. Och ska jag vara riktigt ärlig så blev jag inte så imponerad av dom som jag trodde jag skulle bli. Därav går tankarna till att testa något annat igen.
Jo, de här med skönhetsprodukter är en riktig djungel. Det finns så mycket att välja på. Dyrt har det en förmåga att bli också!
Kanske jag ska gå tillbaka till MD Formulations igen som jag testat för några år sedan eller kanske jag ska prova ett för mig helt nytt märke, Dermanord tror jag det heter. Vi får se vad det blir....

Kanske ni sitter på några bra tips om produkter som ni använder?!
Skriv gärna och berätta i såna fall:-)

Lilla Greta blir idag 8 månader precis. Och det firar vi genom att vi ikväll ska premiärtesta 8 månaders välling:-) Det är väl ett lagom firande! Älskade lilla vän, du har snart varit lika länge utanför magen som inne i den. Och jag är så lycklig och tacksam för var dag med dig! Du är vår lilla solstråle, alltid nöjd & glad!
Jag, pappa & storebror älskar dig obeskrivligt mycket! Här kommer en bild såklart på vår lilla myggbitna tjej från dagen:-)



Vår myggbitna lilla tjej:-)



 



En liten tös har annlänt!

Ok. Lite uppdatering nu då. Helgen har som vanligt rusat förbi. Den har bla bestått av ett besök i fredags av gestapon Jessika, söta Lova, lilla Vilda och knäppa Daniel;-). Dom är så roliga! Verkligen ett par med glöd i, ha, ha, ha!! En härlig familj...
På kvällen blev det sen grillad laxfilè m. bakad potatis & tillbehör, tyvärr kunde inte Jessika & co stanna. Hoppas på nästa helg istället:-).

Lördagen bestod sen av lite hemmafix. Vilket innebar några nya eluttag här hemma. Jo, ni vet väl hur det är med skomakarens barn:-) Vi installerade även vår tv i sovrummet så man kan se alla tv kanaler också. Romantikdödare? Nja, det blir väl vad man gör det till, eller hur! Och vågar jag nämna att det sen blev pizza på kvällen:-D

Dagen som varit då? En sväng till kyrkan med barnen såklart. Det är så rogivande och avslappnande varje gång när jag är där, och människorna så varma och vänliga! Jo, jag är så glad att jag har min tro. En tro på något mer efter detta:-) Det ger mig styrka!
Sen har jag fått ett mycket glädjande sms under eftermiddagen att en liten tjej (jag gissade rätt) tittat ut i världen idag! Det är Catarina & Michas lilla bebis som hade bråttom ut och kom hela 2,5 vecka för tidigt och med en raketfart på 2,5 timme! Underbart att höra:-). Och vad jag förstår har allt gått bra, har inte hunnit prata med henne än.
Tänk, för några dagar sedan var hon här med magen i vädret....va fort det kan gå!
Stort grattis till er ialla fall igen från oss!!

Nej, nu lite kvalitetstid med min underbara man:-)



Ganska precis ett år sedan med en liten Greta
guppandes i magen:-). Hjälp va fort tiden går!




Avslutningsfest på Gullvivan


     Fick sminka Gabriel som en indian igår innan dagis:-)
             (Första allvarliga bilden på Greta tror jag)

Har precis lämnat Gabriel på dagis igen. Idag är det avslutningsfest för honom och de andra barnen som i augusti flyttar till förskoleklass. Så på vägen till dagis bestämde vi oss för, jag & Gabriel, att vi skulle plocka en bukett sommarblommor. Buketten blev stor och färggrann! Hundkex, Smörblomma och Lupiner blandade vi ihop:-). Den blev jättefin och fröken blev jätteglad när vi kom.
Ute på gården hade dom förberett för långbord, så där passade blommorna perfekt. Hoppas dom får en mysig dag tillsammans idag:-)

Nu är det ju faktiskt bara juni månad kvar att vara på Gullvivan. (Gabriels dagis heter så) För under juli månad så slår dom ihop sig med ett annat dagis i Krylbo, som ligger några kilometer bort. Gabriel får ju givetvis vara där då, men det är bara ett par barn från Gullvivan som kommer vara där. Och eftersom jag är hemma med Greta så kan det vara mysigt att bara få rå om honom själv och göra det som faller oss in i några veckor. För sen i augusti så är det ju förskoleklasstart med lite mer plikter. Så vi tänker passa på att njuta dessa lediga veckor tillsammans:-).

Från förskoleprat till husprat. Huset vi kikade på i söndags blir det ingen affär med ialla fall. Mäklaren ringde igår och frågade om vi var intresserade och det var vi ju...Tills vi hörde vad priset låg på just nu, 2 550 000! Och budgivningen höll fortfarande på mellan 4 personer. Så man kan ju tänka sig vart det slutar. Plus att det fanns inget garage och den blivande trädgården bestod bara av stock och sten. Så innan man fixat allt det så har det ju ytterliggare rullat iväg ett antal hundra tusen! Så nej tack. Så roligt är det inte att bo i ett nytt hus med en massa lån så man får ligga vaken i sängen och grubbla om kvällarna. Det är det absolut inte värt. Jag vill "leva" också. Inte bara bo, om ni fattar hur jag menar! Sen vet man ju att räntorna kommer stiga igen, det är bara en fråga om när. Och då blir det INTE roligt för dom som har för mycket i lån!

Slänger med en bild på grodynglen också som växer så det knakar! Idag fick jag en riktigt bra close-up!

Ha det gott, kram på er!


God morgon!

Vi sitter vid frukostbordet just nu. Solen skiner på oss och strax blir det promenaden till dagis:-)
Det blir nog en skön dag idag....Letade fram några gamla bilder på Gabriel för att jämföra med Greta. Och visst är dom väl lika:-)

♥Hoppas ni mår bra, kram från oss♥


     Gabriel & Greta vid samma ålder, alltså 7-8 månader. Visst kan man väl se en & annan likhet:-)


Djurgårdsmiddag, skavsår och en husvisning...

Oj, va sent det blev igår....eller rättare sagt tidigt imorse. Jag rullade upp med bilen här hemma vid 03.30
imorse:-). Och det kändes rätt rejält i ögonen den sista biten jag körde hem! Av med sminket fort som attan, sen stupade jag i säng och sov väl ialla fall fem timmar innan jag masade mig ur sängen igen. Äntligen hemma hos barnen igen:-). Inget går upp emot dom och deras leenden och skratt på morgonen! Tröttheten liksom blir som bortblåst...

Vi hade det fantastiskt trevligt igår. Maten var toppen och vädret underbart! Vi promenerade sista biten från Karlaplan till restaurang Villa Källhagen på Djurgården. Mina skor var dock inte dom bästa att promenera raskt i (högklackade pumps) och under vägen så ådrog jag mig ett svidande skönt skavsår på ena hälen, aj aj aj! Men med dubbla plåster så stod jag ut ialla fall. Jo, vill man vara fin får man lida pin!
Det var riktigt roligt att träffa lite släktingar från Norrland, trots att jag inte känner dom alls. Men det är rätt intressant att se hur vissa släktdrag liksom finns som en röd tråd. Den vi firade var min mammas moster på hennes 80-års dag, alltså min mormors syster. Roligt att se en så pigg och fräsch 80-åring som henne! Så hoppas jag att man själv får må den dag man bli 80, om man får leva så länge såklart:-)

Idag har vi varit på ännu en husvisning. Raka motsatsen till det förra huset vi kollade på, som var en sekelskiftsvilla. Det här huset är ett funkis hus. Så dom har ju inte så mycket gemensamt alls. Den enda gemensamma nämnaren är väl att båda ligger på landet i såna fall.....ja, ja. Vi får se vart skutan bär den här gången. Håller er naturligtvis uppdaterade om detta.

Nej, idag blir det nog en tidig kväller. Men här kommer ialla fall några bilder från igår....



Jag & min kära kusin Alexandra♥


Moster Marianne i grönt♥


Inget går upp emot ett leende på morgonen♥






Hönsmamma....jag vet:-)

Imorgon beger jag mig till våran huvudstad för att fira en släkting på hennes födelsedag. Vi ska ut på restaurang vid Djurgården. Barnen lämnar jag hemma med pappa. Och jag måste medge att det är lite motvilligt. Inte att lämna dom med pappa såklart, för han fixar det galant! Utan för att åka bort ifrån barnen. Känner mig nästan överflödig när jag inte har händerna fulla med dom:-)
Jag är visserligen hemma igen på natten, men det känns åndå tomt när jag lämnar dom en halv dag, ha, ha, ha!! Vilken hönsmamma jag är, jag vet;-).

Det blir ialla fall trevligt att komma iväg en sväng igen och äta lite god mat och bara få tänka på sig själv en liten stund.....även hönsmammor som jag behöver det för att ladda batterierna:-)

Har haft höggravid-besök här idag av käraste Catarina med tre veckor kvar till bf. Så underbart att få känna på en så härligt rund mage igen, den lilla sparkade tom på mig:-)
Vi lunchade här hemma och snackade om allt mellan himmel och jord. Sen avslutade vi våran lilla minidejt med en kaffe latte såklart.

Lycka till kära, kära vän inför kommande förlossning! Du kommer fixa det galant och allt kommer gå toppen!!
Längtar att få se/hålla den lilla, för en tjej, det tror jag det blir;-)

Nej, nu lite avslappning vid teven med min älskade♥



                                     Finaste lilla magen!                                                                        ♥Underbara♥



                                     






Det doftar underbart!

Har förberett för ännu en kvällsgrillning här hemma. Det blir egengjorda burgare med färsk vitlök, färsk oregano, grädde, salt & lite peppar och slutligen lite grilloja i färsen. Till det blir det både bröd och egengjorda pommes i ugn och tillbehör förstås:-) Tror det blir toppen! Det doftar ialla fall underbart här hemma just nu.
Inväntar nu bara mina killar som har varit iväg på kvällen för att åka fyrhjuling. Lillsessan sover redan sött och jag ska njuta en stund av solens sista strålar på altanen......

Må så gott, kram!


Är det sommar så är det...


                                                                                 Nylackade små tår:-)

Vi är hemma igen efter en härlig grilleftermiddag/kväll hos barnens farmor & farfar. Vi passade på att fira svärmor i efterskott på mors dag eftersom hon inte var hemma i söndags. Maten var som den alltid brukar i Nyhyttan, toppen:-)
Och till min stora förvåning blev även jag firad i efterskott på min 30-års dag! Jag blev riktigt snopen eftersom jag valde att inte ha någon fest med bjudning, utan åkte bort från allt. Trots det hade jag turen att få finfina paket ändå:-)
Svärmor är glaskonstnär, så en av presenterna var ett set med halsband, örhängen & en ring i glas. Otroligt snyggt set och väldigt roligt att få när det är handgjorda unika grejer:-). För att komma till hennes sida klicka här!.
Sen fick jag även en jättemaffig stor vit ljusstake i trä. Typisk fransk lantstil, det gillar vi! Och sist men inte minst så fick jag 500 kr till en blivande symaskin som jag läääänge behövt. Så nu måste jag göra slag i saken och skaffa en:-)

Och dagen till ära så premiärlackade jag även Gretas små tånaglar! Åååå, så sött det blev:-). Och är det sommar så är det:-). Jag är ju så otroligt lycklig att även ha fått en liten flicka, det är ofattbart!


Nej, nu ska jag slappa vid televisionen en stund:-)





Uppdatering om allt & inget...

Ooops!

Kanske dags att uppdatera lite här nu då:-).  Helgen har varit toppen! Fredagen bestod ju bla av karnevalslopp för båda mina killar. Sen pizza på kvällen:-). Det hade dom verkligen gjort sig förtjänta av efter den löpningen. Det var väl egentligen värre med mig eftersom jag bara stod och heja på:-). Men va tusan, pizza är ju så gott!

Lördagen bestod bla av en heldag på stan med besök hos frisören för mig & Gabriel. Så nu är det låååånga håret kort. Jag måste väl erkänna att jag INTE är 100% nöjd över frisörens jobb! Hon klippte håret nästan som en potta på honom. Fast med lite eget fix i frillan så kan man ju trolla bort det. Sen brukar det alltid bli bättre när det gått ett tag och man inte är sådär nyklippt. Men jag hade faktiskt kunnat gjort det lika bra själv!
Det hanns även med lite karusellåkning och hoppborg för Gabriels del och en sen lunch/tidig middag på stan med trevligt umgänge bestående av goda vänner med barn.
Men tyvärr ville inte vädret riktigt som vi efter maten, så det blev hemfärd hit med sällskap av goda vänner istället. Kvällen blev sen, men tusan så trevligt vi hade det:-).

Resterande dagar har vi njuuuutit här hemma i solen! Vi fördriver tiden bla med grillning, trädgårdspyssel, grodyngelsompyssling (som förövrigt växer och frodas). Så man kan ju inte säga att man inte har något att göra precis:-).

Nej, nu ska jag kolla hur det är med lilla Greta som vaknat för andra gången , snorig och gråter! Första gången som det händer. Kan det vara tänder på gång kanske?!


                                                                       Gräs, är så spännande och gott?!





 


 ♥Syskonkärlek♥


RSS 2.0