Är man stor måste man vara snäll...


En av Trixies favoritvänner!

Igår när vi var på promenad så mötte vi en av Trixies favoritkompisar igen. En fransk mastiff hane på 60 kg! Visserligen så älskar Trixie allt och alla, stora som små hundar, barn och vuxna! Men den här killen är det något visst med, då måste det väl stämma att storleken HAR betydelse;-D.
Trixie gjorde av med en hel del av dagens energi genom att enbart springa runt, under och kring benen på honom! Snabb är bara förnamnet.



Som ett torrt skinn!


Min moster fick tyvärrr förhinder igår och kunde inte följa med på shoppingkvällen. Istället fick jag sällskap av min brors fru:-). Vi hann med ett par affärer och jag är jättenöjd med det jag hittade till Greta. Några grejer till ska väl inhandlas åt henne, men sen så är vi redo att fira 1 år:-).



Kvällsshopping!

Nej nu så ska jag faktiskt packa väskorna åt hela familjen. Vi åker nämligen i eftermiddag till barnens morfar i Värmland och stannar över helgen. Det ser jag fram emot. Alltid lika roligt att träffa pappa♥.
Får se hur effektiv jag är med bloggandet kommande dagar?

Kram från oss


Lillkotten!




 

I förrgår damp det ner ett mycket glädjande vykort i brevlådan (se ovan).
Om ni inte minns eller läste inlägget om "kotten" så kan ni göra det HÄR!


Idag blir det en liten shoppingdag i stan. Min moster från V-ås kommer för att göra mig sällskap:-). Dessutom är det "tjejkväll" på stan ikväll, vilket innebär en massa bra erbjudanden och rabatter! Me like:-)
Jag tänkte passa på att shoppa lite till blivande 1-åringen härhemma...

Hoppas ni får en fin dag, kram från oss!


Tårtkalas


 Paketöppning tillsammans:-)

 
 Lek i köket...

 
 Gabriel hjälpte både lillasyster & Eira att blåsa ljuset på tårtan:-)

  
 Sen smaskades det banan och lite tårta såklart:-)

 
 Hela kalasgänget! ♥Vilka fina vänner jag har♥

Ja, ni ser ju själva vad vi hade för oss igår och hur trevligt vi hade det:-). Sandra hade med sig en jättegod "stubbe" som vi alla smaskade i oss en bit av. Tjejerna fick prova litegrann dom med,
för smaka det måste man ju få göra när man firar 1 år:-)

Jag är så glad över alla mina fina vänner, ni betyder så mycket för mig och ni skänker mig en massa glädje och energi! Kram till er allihopa, ingen nämnd ingen glömd;-)

Ikväll ska jag iväg SJÄLV på boxningen. Min trogna boxningskompanjon Therese har fått förhinder, suck! Det är ju så roligt att boxas med henne...Men det ska minsann inte hindra mig;-). Nu var det över två veckor sen sist så jag är riktigt laddad för att svettas ikväll! Tårtan igår ska bort idag:-D

Kram på er!


Tjuvstart!

Idag tjuvstartar vi med att fira dubbelt 1-års kalas härhemma för våra finaste tjejer♥. Ja, visst är det Sandra & lilla Eira som kommer:-). Det var ett tag sen igen vi sågs, så nu är det på tiden. Eira är först ut med att den 4:e oktober fylla ett och Greta bara 10 dagar senare. Men eftersom det blir så nära inpå vår resa till Egypten så passar vi på att fira idag istället.

Nej, nu ska jag slänga i mig maten på tallriken och sen förbereda det sista innan finbesöket kommer!

P.s Jag lovar att fota idag så ni får se:-)



 Snart ett år sedan bilden togs härhemma på tjejerna! Oj, oj, oj....


Helhelg med goda vänner!

Hej på er!

Vi har haft en (oplanerad från början) supermysig helhelg härhemma med Cicci, Robin & lilla Juni som kom i fredags em och åkte hem i förrmiddags igen. Vi pratade ihop oss på telefon i fredags em och så gjorde vi slag i saken! Det är ju som roligast när det blir spontant sådär:-).
Det har lagats mat, spelats Buzz och skrattats för hela slanten:-). Men tyvärr så kom aldrig kameran till användning, ni vet hur det är ibland:-S. Fast man ångrar det alltid efteråt, det är ju så roligt med bilder. Får bättra mig till nästa gång, jag lovar!

Söndag igen då, vilket innebär "Ensam mamma söker" på tv om en stund:-). Det kan man inte missa.....tror det får bli i sängen idag, och Fredde brukar inte vara sen att hänga på;-).

Ha en skön söndagskväll, kram från oss!



  
Mycket kan man hitta på...


Svar på tal!

Hörrni, jag kunde inte låta bli att nyss svara på en insändare via mail i aktuella numret av Föräldrar & barn som jag prenumererar på just nu:-). Spännande att se OM mitt svar blir med i nästa nummer?! Jag håller ögonen öppna och hojtar till i såna fall. Om ni läser insändarna i tidningen innan så tror jag ni förstår vilken av dom jag svarat på;-)


Avrese-status...


Tror vi börjar bli redo för att sitta här!

  • Alla har varsin resväska
  • UV-dräkt + mössa (Greta)
  • Solcremer + aloe vera gel
  • Reseapotek
  • Barnmat för 14 dagar
  • Alla har aktuella pass
  • Hemförsäkringen uppdaterad med en tilläggsförsäkring för resor
  • Hus, hund & kattvakt ordnad √
  • Alla är (färdig) vaccinerade med Twinrix (gäller ej Greta)
  • Gretas 1-års vaccinationer klara
  • Drickvaccin Dukoral påbörjad
  • Resan betald
  • Biljetter utskrivna
  • Ny baddräkt inköpt
  • Ny bikini inköpt
  • Handsprit inköpt
  • Desinficerande våtservetter inköpta
  • Sulky till Greta

Ungefär såhär ser det ut hittills. Tror vi har koll på det mesta, hoppas jag:-S. Kommer ni på något annat viktigt som ni inte ser här eller om ni bara har något bra resetips så skriv gärna och berätta! Jag tar tacksamt emot alla tips & råd:-).

Vill även passa på att önska er en skön fredag också. Vi blir hemma som vanligt och, ja ni vet, fredagsmyser:-D. 
Inget går upp emot att se Gabriels ansikte när vi säger att det är fredag och mys för hela slanten! Det går liksom inte längre att skippa, allt annat blir ointressant och oviktigt för oss. Och jag vet att det betyder oerhört mycket för Gabriel, och det gör det för oss med! Wow, vilken känsla det är att ha en egen alldeles, alldeles underbar familj♥.
Finns inget som slår det....jag kan förlora allt(materiellt), sitta på en öde ö. Bara jag får göra det med min familj:-)

Kram på er, och myyyys utav bara sjutton ni med:-D




 Greta invigde UV-dräkten i sommras:-)


Fruktsocker är grejen!



Mormor har verkligen märkt förpackningen så ingen tar fel:-D


Hörrni, jag fick en jättebra grej av min mamma häromdagen! Så nu måste jag ju tipsa er också om det.
Nämligen fruktsocker:-D. Ni vet väl hur det kan vara när man ska mixa egen frukt så har det en tendens att alltid bli väldigt surt, speciellt om man har köpt fryst sådan. Då tycker jag verkligen att ni ska kika efter detta lilla paket nästa gång i affären. Vilken bra grej. Och texten på förpackningen talar om att det innehåller endast naturligt fruktsocker som kommer från just frukt, bär & grönsaker. Då borde det ju vara bättre än vanligt socker ialla fall.
Idag tex, slängde jag in några frysta jordgubbar sen i sommras i micron som dessert till Greta och så på med lite fruktsocker och så mixade jag det med handmixern. Gissa om det blev smarrigt! Jag tror aldrig Greta varit så tyst vid matbordet någongång:-). Naturligtvis ska man inte överdriva användandet och smaka på råvarorna först innan man sockrar. Men det kan ju vara ett bra alternativ när nöden kräver:-).

Våra förkylningar känns bättre idag, skönt! Nu inväntar jag bara på att min vanliga supermamma-energi ska komma tillbaka också:-D. Sen så, Egypten here we coooomeeee!

Hoppas ni mår bra och slipper förkylningar!
Kram från oss♥


 Våran coola kille har sluppit både förkylningar & feber:-)


Släpp taget förbaskade förkylning!

Hej på er!

Våran förkylning (min & Gretas) verkar inte vilja släppa taget om oss alls! Och jag som tyckte att det var på bättringsvägen. Men mitt halsont, hosta och rossel är kvar, så ingen träning idag heller:-S. Vad gäller Greta så "ser" förkylningen bättre ut, tack för det! Men igår kväll så kom ett riktigt bakslag på henne igen. Efter middagen hos farmor så hade hon 39,7 graders feber! I med en alvedon förstås och sen försökte jag förgäves få henne att dricka sin välling, men icke. Hon var inte ett dugg intresserad. Hon somnade sen ganska omgående och har sovit hela natten. Det var ju bra. Imorse så var det en mycket hungrig tjej som vaknade igen, en flaska välling försvann i ett ögonblick:-).
Så idag igen tar vi dagen som den kommer. Det enda som ska klaras av är att jag ska få min sista Twinrix spruta inför Egypten och drick-vaccinet ska tas med hem för att påbörjas idag. Sen är vi redo för avfärd:-). Så nu får ni hålla tummarna för oss att alla förkylningar och febrigheter blir som bortblåsta också förstås! Det ska verkligen bli så härligt att komma iväg till värme & sol. Finns inget bättre tror jag:-D

Men innan avresa ska vi fira vår finaste lilla tjej också som den 14:e oktober blir hela ett år! Tänk va tiden har gått fort, jag kan inte fatta det. Ett år, redan:-O?! Vår finaste lilla tjej♥.
Jag har inte planerat något speciellt till kalaset, förutom att vi firar härhemma med släkten. Sen blir det nog nån rosa liten söt prinsesstårta skulle jag tro:-). Och presenter förstås, men inga mängder. Hellre få och rejäla än en massa smått. Och jag tror att de flesta paket från vår sida sett kommer inhandlas från Fannys Lantliv här i stan. En underbar butik med härliga barnprylar i den gamla stilen, där det mesta går i trä, tyg och plåt. Har ni aldrig varit dit så kan jag rekommendera er att ta en sväng om ni har möjlighet. HÄR hittar ni till hennes hemsida.

Nej, dags att göra sig sprutklar:-D
Kram från oss!


Hurra, hurra för farmor idag!



Här kommer en liten hälsning från mig & Trixie. Vi har precis gjort oss redo och ska strax hämta våran stora kille vid skolan:-). Sen bär det av för presentletning till barnens farmor som fyller år idag.
Så i em blir det middag där, kalkon skulle det bjudas på, mumma! Gott att få äta någon annans mat:-).

Ha en fortsatt skön måndag, kram på er♥


Val & änglavakt!


 Påväg till vallokalen


Som ni förstår av bildtexten så ser ni att jag idag har gjort mitt val:-). Det känns bra att ha lagt sin röst på det man tror på och det som känns rätt för mig. Sen måste jag väl erkänna att jag skulle behöva vara enormt mycket, mycket mer insatt i politiken. Skäms på mig! Men tyvärr så känns det (fortfarande) som ett ruskigt tråkigt och invecklat ämne. Och kanske är det så att jag har kvar den snevridna bilden av politik sen skoltiden. Det var ju verkligen då jag avskydde ämnet, politik=astråkigt! Jag har faktiskt aldrig sen dess gett det en ärlig chans, vilket är synd. För visst är det väl så att ju mer man kan och vet om ämnet, desto intressantare blir det:-).
Men än är det inte försent!
 
För med åren har jag blivit mognare (läs äldre) så jag kan idag medge att politik ÄR viktigt och bra att kunna.
Det är faktiskt med min röst JAG kan göra skillnad....
Så jag har nog lite halvt som halvt lovat mig själv att läsa på ännu mer till nästa val!
Bra där, jag har fyra år på mig:-D

Tänkte se valvakan nu och invänta Fredde som kommer hem från en jobbdag i Stockholm som slutade (lyckligt) i en smärre el-olycka:-S. Han har i eftermiddags fått en rejäl stöt när han jobbade i ett elskåp och ska tydligen ha "fastnat" av strömmen några sekunder i skåpet innan han kunde kasta sig loss bakåt! Han har fått mindre stötar förut, men ingen så kraftig som denna och eftersom det svartnade för ögonen på honom den här gången så kände han att han borde uppsöka sjukhus. Han ringde mig därifrån och meddelade mig om vad som hänt. Och efter några timmars EKG mätning så bedömde dom att allt såg bra ut! Och nu är han som sagt påväg hem igen:-).

Man ska verkligen vara ödmjuk loch tacksam för livet, den största gåva vi fått! För olyckan kan vara framme fortare än man anar och allt raseras på en sekund!
Idag hade min älskade man verkligen änglavakt, och för det är jag evigt tacksam Honom där ovan!

Kram på er kära läsare♥


Go pappa, Go pappa!


Vår coola man & pappa visade minsann idag att han fortfarande kan:-D



Hej på er!

Igår blev det verkligen en såndär perfekt mysfredag. Hela familjen njöt av en brasa, gott grillat kött m. tzatziki och en Disneyfilm:-). Underbart med helg och fredag! Eller vad säger ni?!

I förmiddags har vi faktiskt varit i skateparken igen:-). Gabriel tycker det är superroligt (mannen i huset likaså tror jag), men för Gabriels del blev det idag mest sparkåkning. Det är mycket lättare såklart. Vad gäller mannen i huset så fick vi verkligen så vad han gick för:-D. Inte illa för en gammal skatare;-). Å jag kan lova att smågrabbarna i parken var impade av hans tricks. Jag bara älskar när han bjuder på sig själv sådär:-).

För Gabriels skull så måste det vara riktigt roligt med en pappa som engagerar sig när man är där. För tro det eller ej, men jag har sett flera föräldrar (pappor) som sitter I BILEN och väntar på sina barn medans dom
 skatar:-S. Jag menar, när man ändå är där så kan man väl lika gärna kliva ur bilen och titta på sina barn! Jag skulle ialla fall inte ha hjärta att sitta i bilen och inte visa mitt intresse för mitt barn! Eller kanske har jag för höga krav?! Det viktigaste kanske är att dom ialla fall är där?! Hmmm, en tanke som ändock har slagit mig.
Vad tycker ni?

Jag önskar er en sköööön lördag. Ikväll blir det mys igen:-). Kram från oss♥



 Inte det lättaste det här!


Sparken går som smort:-)


Lillasyster fick mellis i parken:-)


Mysig eftermiddag

Hej på er♥

Hörrni, jag har haft sjukt mycket att göra igen! Och igår kom jag hem så sent efter hjärt-och lungräddningskursen att jag bara inte hade orken att skriva här. Istället blev det ett varmt bad med min kära man♥. Vi har ju inte så mycket tid tillsammans eftersom han jobbar för det mesta. Så jag vill verkligen ta vara på de små stunderna när jag kan:-).

Nu sover ialla fall båda barnen och jag har en liten stund över, efter ytterliggare en hektisk dag med bla besök av min kusin från V-ås med (nästan alla) barn. Vi lunchade härhemma, babblade och drack kaffe förstås:-). 
Och lite senare kom även min gamla arbetskollega med 10 kg köttfärs:-D. Alltid bra att stoppa i frysen, det går åt härhemma.

När sen middagen var överstökad så tog vi oss hastigt och lustigt till skateparken i stan som Gabriel velat så länge. Det var en mysig liten eftermiddagsutflykt som jag, Gabriel, Greta & Trixie gjorde:-).

Men imorrn tänker jag se till att det inte händer mycket alls härhemma:-). Förutom vårt underbara fredagsmys såklart!

Ha en skön kväll allihopa, kram från oss♥



 Stora kliv i skateparken:-)



 Äntligen fick jag tandsingarna på bild:-)



Trixie har sjuuukt mycket energi! Här gör vi av med lite:-)


Skön natt!

God morgon på er!

Natten har gått jättebra:-). Inga vaggningar eller gråt. Istället slog jag upp mina blå vid 06.30 och Greta sina en stund senare. Det tackar vi för! Ska även nämna att hon spenderade natten halvliggandes i sin vagn. Och det funkade jättebra. Tror det lättade på trycket en hel del på öronen. Skönt!
Förhoppningsvis så är det säkert påväg bort också, precis som läkaren sa. Och då jag inte är en sån som gillar att medicinera varken mig eller barnen mot allt och alla sjuktillfällen som vissa vill (om det inte absolut behövs såklart) så är jag glad att vi slapp det. Kroppen och immunförsvaret blir starkare av att klara av saker och ting själv, helt klart! Den är byggd för det.

Nåja, vi tar en lugn dag hemma idag med. Och tyvärr blir det ingen boxning ikväll för min del eftersom jag har dragits med ett envist halsont de sista dagarna:-S. Nya tag nästa vecka:-)

Kram på er!

P.s Tack för alla fina kommentarer ni ger. Det glädjer mig att se:-)


Virus & en rejäl förkylning


Puh!

Det blev en rätt tuff natt i natt med:-S. Men efter ett samtal med sjukvårdsupplysningen vid 04-tiden imorse så kom vi fram till att jag skulle kontakta vårdcentralen idag. Sagt och gjort. En läkare undersökte Greta i förmiddags och tog sänkan som visade att det lilla fröken lider av är ett virus. Alltså kunde vi utesluta penicillin eftersom det inte biter på virus. Han kollade även öronen och det fanns inga tecken på öroninflammation heller. Däremot så trodde han att förkylningen trycker på öronen i liggande ställning och det är ju naturligtvis orsaken till ledsna nätter! Stackars liten♥. Extra jobbigt är det ju också förstås eftersom hon inte verkar bli av med smärtan med hjälp av alvedon heller.
Vi har även laddat upp med nässpray också härhemma för att förhoppningsvis lätta lite på trycket i öronen, som det tydligen ska göra. Trots detta så är det en ledsen och smärtpåverkad tjej ikväll med:-(.
Första gången jag varit med om att inte alvedon hjälper. Frustrerande!

Nej, nu ska jag försöka sova medans liten också gör det. Vi blir säkert väckta om några timmar igen, så det behövs!

God natt på er!



 Stackars liten♥


Tuff natt




Idag har det inte hänt mycket härhemma förutom allt dagliga pyssel som behöver stökas undan. Greta är nämligen krasslig igen med feber, hosta och förkylning. Min stackars lilla skrutta♥. Så natten till idag kunde man lätt hålla sig för skratt. Vi blev väckta av en ledsen tös kring midnatt. Och efter många om och men så somnade vi om igen allihopa när klockan närmade sig 03.00:-S. Trots vaggningar, alvedon och välling som ej ville ätas så hade vår tös otroligt svårt att komma till ro. Vet inte riktigt vad denna ledsamhet berodde på. Troligtvis ont någonstans, men var?! Hon är ju trots allt en väldigt harmonisk och glad bebis i vanliga fall, så något måste ju ha varit väldigt fel inatt. Och när inte ens alvedon hjälper, vad göra? Hursom, vi har tagit dagen idag som den kommit och lilltösen har sovit bra. Det behövde hon verkligen! Nu återstår det bara att se hur natten som kommer ter sig....

Hoppas ni mår bra ialla fall, kram från oss!

Här kommer ett par bilder på altanen också med dom nya möblerna:-)



Visst blev det bra:-)



Bara innertaket kvar........älskling:-)


Helmysigt


Tjejmys:-)

 
 
Jag & (nagel)Cissi med lilla Balloo:-) 


 
Tjejkvällar är toppen! Vi gör om det snart igen tjejer:-)


Tjejkvällen var helmysig igår. Gott vin, lite ost & kex och med sköna hudprodukter som vi fick prova. Tack tjejer för att ni ville komma, jag hade det jättetrevligt med er! Nästa gång så blir det underklädesparty hemma hos Cissi med kläder från Underverket. Det ser jag fram emot. Ikväll blir det en myskväll med familjen. Vi ska laga lite god mat tillsammans och sen blir det nog att inta ryggläge vid teven:-)

Hoppas ni också får en fortsatt skön helg, kram från oss♥


Tjejkväll




Vi önskar er en skön fredag, Trixie & jag:-). Ikväll blir det tjejkväll härhemma med goda vänner, hud-och fotvård som tema och några glas vin såklart:-).Och självklart har jag fräschat till mina händer igen.
Denna gången körde jag franskt med lite stenar. Jag tackar CissiDina naglar i Avesta än en gång.
Du är toppen vännen! Tur jag har dig, både som väninna och nagelskulptör;-)

Kram från oss!



Fräscht med franskt:-)


Burkmat VS hemlagat

Halloj!

Tanken har slagit mig att de senaste inläggen här har bestått av rätt mycket shopping:-S. Och visst erkänner jag att jag älskar det och tycker det är fantastiskt roligt att skriva om! Jo, det är bla en av mina laster jag har här i livet.
Men jag är en ödmjuk människa och är inte ute efter att skryta och hoppas verkligen INTE att ni tar det så. Gör ni det ändå kan jag tycka det är synd, men då är det väl upp till er. Valet är ert. Utan för mig handlar det helt enkelt om att dela med mig av min glädje och att tipsa er kära läsare om (förhoppningsvis) de fynd jag gör här och där!

Så för att helt byte ämne så tänkte jag faktiskt i detta inlägg skriva om något helt annat. Nämligen barnmat:-D.
För mig kan tanken på barnmat vara stressrelaterad. Det ska lagas eget, kokas grytor, paketeras & frysas. Och då är ju bara det en bråkdel av allt man ska försöka hinna med på en dag! Nej, enkelt ska det vara och snabbt ska det gå.

Så den sista tiden har jag börjat förbereda en hel del grejer till Greta och stoppat i frysen. Och tro mig det här går fort att göra! Som idag tex, då har jag slängt ner lite fisk, olivolja, silverlök, örtkryddor, ströbröd ett ägg och lite färsk tomat i matberedaren. Kört ihop det till en smet och stekt det lite försiktigt i stekpannan med lite olivolja. Jag plattade till fisken innan som små burgare. Och varje burgare är anpassad i storlek till en måltid. Enkelt att frysa in och ta upp en och en. (Provade först att koka dom som små fiskbollar. Men det blev inte bra då fisken bara ville luckra upp sig i vattnet.) 

                          
                                     
                                                                               Fiskburgare:-)


Sen har jag även gjort lika med kycklingfilè, rapsolja, morötter, vitlök & örter och ner i matberedaren med allt. Kokat dom i "bollform" och fryst in. Sen tar jag bara fram en boll eller burgare från frysen vid behov och kokar lite potatis eller pasta till och blandar i lite mjölk el. vatten tills jag får den rätta konsistensen. Och eftersom jag valt att baka in grönsakerna ihop med köttet, fisken eller kycklingen så finns ju allt i ett så att säga. Bara att välja vad man ska ha till, pasta el. potatis. Enkelt va! (Ris är dock inte så lätt att få till då det ofta blir rätt hårt. Och det gillar inte min Greta ialla fall.)

Då är det väl bara köttet kvar:-). Jag har då valt att använda kalvfärs, olivolja, vitlök, örtkrydda, blandade frysgrönsaker (kokas innan) och grädde. Lika här, ner med allt i matberedaren och kör ihop till en smet. Forma till bollar och sjud dom och sen in i frysen. Snabbt, enkelt och HEMLAGAT:-). Kan det bli bättre?!

Sen är det väl så att de färdiga barnmatsburkarna är toppen vid behov med sina innehåll och rätt närings- och fettmängd osv. Jag kommer alltid ha burkar hemma så att det finns när det behövs. Och man ska inte ha för höga krav på sig själv! Man är ingen dålig mamma bara för att ens barn får en burk lite då och då eller kanske varje dag. Vad gör väl det? Det viktigaste som mammor ska göra för sina barn är ju att älska och överösa dom med kärlek och tid♥.
Det slår alla hemlagade måltider!


Kram från oss & lycka till hur ni än gör;-)

                    



 En lycklig (burkmats) ätandes Greta:-)


P.s
Ang. förfrågan om var jag går första hjälpen kursen så är det så att det är en tjej jag känner igen som har samlat ihop ett gäng på egen hand och ordnat med undervisning, datum och lokal. Och om jag förstått det rätt så erbjuder Röda korset kostnadsfritt sådana här kurser om man är minst åtta personer som deltar. Så kolla med röda korset:-). Lycka till!


Livsviktigt!

Hej på er!

Jaha ja! Tack vare Jessika så är vi nu ett x antal tusenlappar fattigare härhemma! Tack vännen:-D. Och den där våren jag skulle vänta på för att köpa altanmöbler kom visst fortare än jag kunnat ana;-). Hade inte en tanke på att googla på konstrottingmöbler. Men den tanken planterade just Jessika så fint i mitt huvud igår:-). Sagt och gjort. Jag hittade en jättebra sida, där dom dessutom hade kampanjpriser just nu. Så vi slog till. Ett bord med sex stolar, svarta tillhörande dynor och ett par zinklyktor är nu påväg hem till oss med DHL. Tänk så fort saker & ting kan ändras. Här kommer en liten tjuvkik på grejerna: (lånade bilder)



Svarta dynor är praktiskt när man har barn. Fast vita är snyggast!




 Jag & mina lyktor:-S


Ikväll ska jag faktiskt iväg på en första del i en förstahjälpen kurs på barn. Livsviktigt att kunna! Och som det känns nu så har jag inte en aning om ifall jag skulle kunna hantera en nödsituation på rätt sätt om olyckan skulle vara framme. Och det är INTE bra! Så det känns mycket viktigt för mig att få bättre koll på det här. Och ska man vara riktigt krass så skulle man faktiskt behöva gå på såna här kurser vartannat år kanske, för att hålla det färskt i minnet hela tiden. Rannsaka er själva. När gick ni sist på en första hjälpen kurs? Jag själv minns inte ens sist när det var. Skammligt ju!

Har NI 100% koll på vad ni ska göra om ni ställs i en nödsituation med ditt eller någon annans barn?!

Kram på er♥


Utbytta


Kommer ni ihåg skorna jag köpte tidigare från Puma(ovan). Skitsnygga och jättesköna. Desvärre gick dom sönder efter bara en kort tid. Dåligt! Jag skickade såklart tillbaka skorna och fick pengarna tillgodo. Jag ville då ha samma skor igen för att se om dom höll bättre, men av någon anledning fanns dom inte att beställa igen. Så då fick det bli ett par Adidas istället. Och imorse kom dom med posten. Supersköna! Ikväll ska dom invigas på boxningen:-)

Hoppas ni får en bra dag, kram!




Helgshopping

Hej på er!

Hoppas ni haft en skön helg. Själv har jag haft häcken full som vanligt, därav dåligt med skrivandet här. Fast ibland prioriterar man väl annat;-). Som tex, tid med familjen, en heldag med kyrkan i goda vänners sällskap, en tripp till V-ås och lite shopping. Ja, ni ser ju själva att jag haft att göra:-D. Shopping är energikrävande! Och det som skulle inhandlas i V-ås var konstrottingmöbler till vår altan. Men då vi var ute i sista sekunden så var det mesta slut överallt. Skit också! Tror vi får satsa på möbler till våren istället. Men tomhänta kom vi inte hem ialla fall. Och tur är väl det;-) Man skulle kunna säga att vi nu är redo att fara till Egypten hela familjen, eftersom vi hittade dessa snyggingar:


Gabriel fick faktiskt välja färg själv, och det blev INTE den rosa,
vad gäller Greta så passar jag på att bestämma färg än så länge:-D


Sen slank det även ner lite dekorationer till hemmet också såklart. En stormlykta(den andra hade jag sen tidigare), lite dekorationssten, två blockljus och lite murgröna. Och vips, se så snyggt man kan göra:





Även Trixie fick lite nytt. En tröja för kalla dagar, ett nytt koppel och ett nytt halsband med lite bling, bling.
Kolla in snyggingen:




Hoppas ni får en skön dag, kram från oss♥



P.s Bra gissat allihopa på studentbilden! Visst är det jag högst upp näst längst ut till höger på bilden. Den brunaste av dom alla, som min kära kusin skrev:-D. Ni som gissade på främre raden var inge sämre än min man heller för den delen, ha, ha, ha!



Sjung om studentens lyckliga dar...



Stötte på den här bilden på min gamla klass på Facebook häromdagen. Och det var minsann inte igår!
Men närmare bestämt -99:-) Oh my, va fort åren har gått...jag tycker nyss jag stod där med hatten på mitt huvud. Lycklig som få över att äntligen slippa skolan! Vad som hände sen kan vi ta vid ett annat tillfälle. Hur som helst, kan ni se var jag är på bilden?!
Tro det eller ej men tom Fredde såg fel:-D

Jag passar även på att önska er en riktigt härlig fredag, hoppas ni får en massa mys:-)
Kram från oss!


Kvällsbestyr


Nybadad & glad innan läggdags:-)



Mys med Trixie, som för övrigt intar Gabriels säng varje kväll:-)



Här kommer en liten kvällshälsning från oss. Dagen har varit bra med de vanliga bestyren. Vardag-som man också kan kalla det:-). Greta sover redan och härnäst är det Gabriel som står på tur. Sen tänkte jag svira om och köra en timmes pass nere i gymmet härhemma. Lite trögt såhär innan, men skönt när man väl kommer igång och ännu skönare när det sen är klart!

Hoppas ni haft en bra dag, kram från oss♥

 


Jag är redo


Det gäller att hålla tungan rätt i mun:-)

Nu händer det grejer här hemma på berget. Inte nog med att lilla fröken fräken kryper och försvinner titt som tätt:-O. Nej, nu ska allt utforskas också givetvis:-). Blommorna i fönstret är goda(?), likaså Trixies alla tuggisar, Trixies vatten, döa flugor och blad m.m. Och är man inte med så står nog toalettborsten på tur:-S. Kom på henne häromdagen grejandes med den, dock inte i munnen(än), puh! Jo, nu är hon verkligen på g här hemma. Underbart:-). Och tro mig, jag kommer VERKLIGEN ihåg hur det var med Gabriel! Men skillnaden den här gången är att jag har jag mycket mer med mig i bagaget! Och det tänker jag dra nytta av. Samma misstag gör man ju inte om två gånger! Nu väntas en intensiv, härlig och tålamodsprövande tid, och jag är redo!



Hoppas ni mår fint, kram från oss♥


RSS 2.0