Gotland i bilder...


Gabriel & Pippi

Tidigt imorse anlände vi hemma här på uppfarten igen. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga, och det är så sant varje gång! Vi har redan hunnit packa upp och tvättmaskinerna rullar för fullt. Men någon ompackning på direkten till Kolmården blir det nog inte. Jag tror vi vill andas ut lite hemma några dagar först. Och sen bokar vi in hotell med Kolmårdenbesök så fort det passar och vi känner för det.

Vi har ialla fall haft superhärliga dagar på Gotland. Den lilla ön har vi rundat både uppåt och neråt med bil i veckan och vi har bla stannat till vid en massa loppisar efter vägen:-) Tyvärr så blev det inga större fynd för mig då alla saker jag ville köpa desvärre INTE var till salu såklart! Typiskt mig. Fredde däremot gjorde ett riktigt fynd på en jättefin skinnportfölj till sin dator och alla tillbehör, för ynka 50 spänn! Nypris på dom ligger väl på en 1500 spänn. Och eftersom Freddes blev stulen när vi hade inbrott i bilen sist vi var iväg så var det ju bara att passa på:-). Sen har vi även besökt Gotlands enda vingård. Jättekul att se. Men dyyyyrt vin! 347 spänn för en flaska rött och 199 kr för vitt. Provsmakade det röda och inte smakar det nå bättre för den pengen inte. Nej, på vingården blev det ingen storshopping, bara lite salladsdressing och en lunch:-)

Måste också inflika att världen är bra liten ibland:-) Vi gjorde bla ett lunchstopp på norra Gotland en av dagarna. Och när jag skulle värma Gretas lunch i mikron så fick jag höra en röst som frågade om jag var från Avesta. Det visade sig att tjejen som frågade jobbar på det här lunchstället över sommaren och är en Avestatjej och hon kände igen mig och brukar läsa min blogg:-) Ha, ha, ha!! Jo världen är bra liten ibland....Nog om det.
Sen har vi förstås besökt Kneippbyns vattenland och sommarland, där vi naturligtvis fick träffa Pippi i villa Villerkulla:-). Det var riktigt häftig att få gå in i originalhuset och se alla gamla bilder och saker från inspelningstiden med Pippi. Vi fick också se en föreställning med Pippi på plats. Den var riktigt rolig och bra. Jag skrattade så tårarna rann! (Tur man har barnasinnet kvar) och Gabriel fick såklart en riktig Pippi-kram:-)

Visby centrum var superfint och hur mysigt som helst med sina gamla kullerstensgator, restauranger och små butiker här och där. Visst shoppade jag nån grej både till mig och barneni Visby, men eftersom vi på ditresan stannade till i Kista gallerian (igen) och unnade oss några nya plagg både jag, Fredde & barnen så fick det räcka. Men det är alltid kul med något nytt i garderoben när man ska iväg:-)

Från Visby till vårt smultronställe....Nej, det bidde inge hus den här gången heller! Vi var ialla fall med och la ett bud som vi tyckte det max var värt. Men pga alla större åtgärder som måste göras på huset så kände vi att det inte var värt pengarna när vårt bud blev överbudat. Hmm, det går väl fler tåg.....hoppas jag. Men som sagt vi sitter absolut inte i sjön här och vi har ett jättefint hus nu. Så vårt ställe kommer nån gång!

Kram på er kära läsare♥















Vi är på Gotland..

Impulsivt och snabbt begav vi oss iväg redan i måndags! Det blir hemfärd i övermorgon, ompackning och
sen iväg till Kolmården:-). Bilder kommer så fort vi landat igen.                                                                                                                                                                                                                                                                              Kramar från Visby!

Oväntat besök...

Vi har haft oväntat besök här hemma på berget dom sista dagarna av min fina "moster" från Västerås. Vi har så mysigt och trevligt när vi väl ses och hon har en förmåga att sprida ett sånt lugn över mig i min hektiska småbarnsvardag, det är nästan lite magiskt men sant! Tänk va påverkad man blir på olika sätt av olika personer. Vissa människor får man energi av medans andra bara tar den av en. Och jag har faktiskt bestämt mig för att bara ha människor i min närhet som ger mig energi och inspiration. Sen hoppas jag naturligtvis att jag är en "givare" jag med:-) För det är ialla fall vad jag försöker och vill vara. En vän som ger, finns där och sprider lite glädje!

Hur som helst, tänkte bjuda er på lite bilder från Gabriels 6-års dag som ni gått miste om på sistone pga kamerastrulet ni vet. 

För övrigt så njuter jag nu av tanken att min älskade man har semester i två veckor from måndag:) Underbart att spendera dagarna tillsammans hela familjen! Kolmården är bla en grej som ska klaras av under ledigheten. Sen får vi se. Vi tänkte ta dagarna lite som dom kommer.
Vad gäller huset vi kikat på, så undrar ni säkert vad som händer. Och i mitten på nästa vecka senast ska man anmäla sitt intresse om man är intresserad av det. Det är verkligen ett smultronställe! Men mycket, mycket jobb. Och vissa, rätt omfattande grejer i besiktningsprotokollet som måste åtgärdas rätt omgående för den som köper. Så det får nog bli pengen som avgör som jag sa tidigare. Det blir som det blir.....

Kram på er!










Idag är det Greta

Namnsdag: 20 Juli
Alternativ stavning: Gretha
Stjärntecken: den som är född den här dagen har stjärntecknet Kräftan

Kvinnonamnet Greta är en kortform av det grekiska namnet Margareta, ursprungligen Margarita som är bildat av ett persiskt ord som betyder pärla.
Äldsta belägg i Sverige, år 1309.
De första årtiondena av 1900-talet var Greta väldigt populärt, det är fortfarande ett av de 100 vanligaste förnamnen räknat på hela befolkningen. Nu ser det ut som om modevågen kan upprepa sig även i början av detta sekel. Sedan 1990 har populariteten ökat kraftigt och Greta kan nästa år vara ett av de 100 vanligaste tilltalsnamnen. 31 december 2005 fanns det totalt 15 393 personer i Sverige med namnet, varav 8 269 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 186 flickor namnet, varav 52 fick det som tilltalsnamn.


 ♥ Grattis älskade lilla vän på din allra första namnsdag


Livet i lådan...



Såhär ser livet i lådan ut just nu. Dom är som sagt väldigt olika långt utvecklade. Och vilken tid det har tagit sen vi tog hem dom! (HÄR hittar ni det första inlägget om grodynglena) Jag har alltid trott att grodor blir klara på några veckor. Så det har varit ett både spännande och lärorikt projekt. Vi lyckades, det blev grodor till sist:-) Och inom en snar framtid ska dom släppas till sin rätta miljö:-)


9 månader


 ♥ 9 Månader

Den 14:e Juli blev Greta 9 månader, men pga strul med kameran så har det varit svårt att lägga upp en aktuell bild. Men så vips, när jag testade kameran tidigare idag så hoppade den igång igen. Det tackar vi för:-). Vet inte riktigt vad det är för fel för den är inte 100% pålitlig nu heller, ibland går den att sätta på och ibland inte. Men det får gå så länge det går.

Kära lilla hjärtat, du skänker oss så mycket glädje för var dag som går. Du är en sådan solstråle, gladare kan man knappast bli. Du ler och skrattar för jämnan. Vilket under, vilken välsignelse du är i vårt liv:-)
Ja, ALLA barn är en gåva, var och en på sitt sätt! Tack att vi får låna dig, vår egen lilla ängel.


9 månader går skrämmande fort...
Tänk, att du varit sååå liten:-)


Ingen riktig motivation

Nej, nån motivation till att skriva något här har inte funnits dom senaste dagarna. Kanske det beror på att jag har prioriterat så mycket annat istället. Men jag tänkte ialla fall uppdatera er litegrann om läget här på berget:

1. Gretas tänder som så väl syns en bit ner i tandköttet har fortfarande inte kommit till ytan. Vi som trodde för flera veckor sedan att de snart skulle spricka igenom, men icke. Dom kommer väl nån gång:-)

2. Grodorna i lådan mår finfint. Snart ska dom planteras ut:-). Några är redan färdiga grodor medans en annan bara har fått bakben och en tredje har alla fyra ben och svansen kvar. Ska försöka fixa nån bra bild sen.

3. Vad gäller huset vi kikat på så är det inte klart än. Det är en sista visning kvar i veckan och sen borde det börja hände grejer. Vi är spända över vad framtiden bär med sig:-)

4. Greta har flyttat in i sitt egna rum sen en vecka tillbaka ungefär. Det funkar jättebra. Sovrummen ligger så nära varann att jag hör henne ändå när hon vaknar.

5. Kameran har fortfarande inte blivit inlämnad (slarv) därav inga bilder än.

Ja, de va väl lite smått & gott ialla fall. Nu ska jag njuta av solen en stund:-)

Kram från oss!










Det måsta vara värmen...

För fröken Greta sussar så sött än här hemma. Vet knappt vad jag ska ta mig an och börja med fast det finns massor att göra. Konstigt det där....

Tack för era kommentarer hittills ang. husköpet. Jag tar verkligen till mig dom och funderar fram och tillbaka. Ni har så rätt i det ni skriver. Huset kan man alltid ändra med tid och plånbok. Men läget är ju rätt kört att ändra på. Jag tror att vi (jag & Fredde) ialla fall kommit fram till att det får bli summan på huset som får avgöra om det blir en flytt eller inte. Kan vara skönt att känna att det som blir, det blir eller inte. Då är det nog en mening med det, när man inte påverkar allt för mycket själv på resultatet.

Nej, nu får det nog bli lite frulle ialla fall!

Kram på er kära läsare♥


Oplanerad minisemester, kamerastrul & husvisning...

Hej igen på er!

Efter allt kalasande för Gabriel i fredags så bestämde vi oss för att sen följa med hem till kusin Pernilla i V-ås över natten. Men en natt blev till fyra nätter innan jag och barnen kom hem igår igen:-) Vädret har ju varit kanon i veckan, så Pernillas nyinköpta pool på gården lockade mig och barnen att stanna kvar lite till såklart. Vi har haft mysiga, sena tjejkvällar dessa dagar tillsammans med god mat och gott vin medans barnen har plaskat och lekt. Tyvärr blir det inga bilder då det är något strul med vår kamera. Måste lämnas in. Så bilder blir det nog lite knapert med för ett tag här...

Igår var en intensiv dag. Först hemfärd från V-ås och direkt efter det iväg på ytterliggare en husvisning en bit härifrån. Läget på huset är idylliskt! Fantastiska vyer över åkrar och ängar. Och närheten till där vi nu bor är toppen så Gabriel kan gå kvar i samma skola och leka med sina gamla vänner. Det som gör att det tar emot en aning är väl som vanligt allt jobb på huset! Men man får väl försöka överväga åt båda håll. Vi ska ialla fall gå på en visning igen på huset i nästa vecka, så vi får suga på det lite till. Men som sagt, ett toppenläge och supernära härifrån men mycket jobb. Jag önskar man hade facit i hand en sån här gång om vilket beslut som är det bästa. Bo kvar här? Där vi redan rustat det mesta, men tröttnat på villaområde. Eller "börja om" med allt rustande igen men få sitt drömläge? Fy, va svårt det är! Vet varken ut eller in.....hur tänker ni? Jag hoppas dom närmsta dagarna utvisar vad vi verkligen känneroch vill.

Efter husvisningen så for vi sen hem till barnens farmor & farfar där vi bjöds på supergott grillat med massa gottiga tillbehör. Och Gabriel blev naturligtvis grattad med finfina presenter eftersom dom inte var hemma i fredags. Som vanligt rann klockan iväg, men vid ca 23.30 satt vi alla i bilen påväg hem igen.
Så idag är jag rätt trött efter alla sena kvällar. Gabriel sover faktiskt fortfarande och det behövs. Jag med skulle behöva det, men ni vet hur det är med det. Det får bli nån annan gång:-)

Kram på er så länge från oss!

 


Idag är det ingen vanlig dag...



Nej, för det är nämligen Gabriels 6-års dag.
Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra!!

♥Vi älskar dig så♥

Har det redan gått 6 år sedan du var sådär liten?
Jag minns det som igår...en varm liten fuktig kropp på mitt bröst, lyckan var fullkomlig!
6 år har gått och du har blivit en underbar liten person, en egen individ.
Och idag ska vi dig fira på din alldeles egna dag!

STORT GRATTIS ÄLSKLING FRÅN MAMMA, PAPPA & GRETA



Mission complete

God morgon!

Här kommer då bilder på inköpen från igår. Jag är nöjd med det vi hittade till barnen. Gretas rum är supergulligt med rosa himmelsäng. Precis vad en liten prinsessa behöver:-) Dessutom är det en kanonbra grej för myggen också, som alltid lyckas bita henne på nätterna här hemma. Nu kan vi med ro sova med fönstret på glänt. Spjälsängen + tillbehör inhandlades på Barnens Hus, en helt vanlig TROLL fick det bli. Stilren. Jag vill alltid piffa till det med detaljer sen och då är risken att det blir för mycket om sängen har en massa plåtter också.
För Gabriels del så blev det i år mindre antal grejer men lite större/rejälare saker istället. Alla småsaker har bara en förmåga att ändå hamna i botten på alla leklådor och bli liggandes där. Så allt som allt blev det en stor riddarborg i trä med tillhörande olika gubbar, ett "bigpack" med en polisstyrka med olika tjuvar m.m, ett pistolset för två med en massa skott för pappa Fredrik & hans kvällsliga krigarlekar tillsammans (ni skulle se dom), en Ben10 ryggsäck till förskolestarten i höst och slutligen en egen liten campingstol att ha med till sjön. Han kommer nog bli superglad!
Och sist men inte minst så slank det med en liten grej till köket också, franska lantstilen såklart:-) Och den gjorde sig riktigt bra på plats. Äh, kolla in bilderna nedan istället!

                               

Nej, nu frukost sen kalasförberedelser inför morgondagen!

Shooooping dax!

Idag bär det av till V-ås för att shoooopa:-) Gabriel fyller ju sex år på fredag så presenterna ska fixas, sen måste vi idag även komma hem med en spjälsäng och tillbehör. Lilla damen här hemma har ju börjat med att häva upp sig med armarna för att se vad som händer:-). Så en spjälsäng är nu på tiden.....sen slinker det säkert med lite annat också, hi, hi, hi!!

Hoppas ni får en fin dag....jag uppdaterar väl med lite bilder sen.


Tävling hos Muppsan!

 
"Jag är med och tävlar om ett silversmycke
med mitt barns fingeravtryck värde 450:-
från Lillfinger.com Muppsan´s blogg,
var med du oxå"

Kotten har fått ett hem:-)



Kotten fick i morse sin frukost sen bar det iväg till Fagersta för att möta upp dom nya "föräldrarna" jag skrev om igår. Vår lilla vän har alltså idag fått ett nytt hem hos en familj i Grängesberg:-)
Jag är så glad att det gick att ordna! Man har ju ett ansvar när man hittar ett djur sådär. Och för mig finns inga andra alternativ än att se till att slutet blir bra! Dom skulle genast fara hem och pyssla om den lilla, tom värmelampa fanns hos den nya familjen, som har bra vana med både stora och små kottar. Så jag gissar att den kommer trivas alldeles utmärkt där:-) Jag sa att jag nog kommer ringa dom om några veckor för att höra hur den lilla mår. Å, va sånt här ligger mig varm om hjärtat! Drömmen vore att en dag få jobba med djur.... 


På tillfälligt besök...



Jo min lilla önskan om kotteungar gick visst snabbare i uppfyllelse än jag kunnat ana:-) Grannen hittade detta lilla liv utslagen i solen igår morse. Först trodde dom den var död, men efter att ha fått in den i skuggan och några droppar vatten i mun så piggnade den på sig igen. Tyvärr kunde inte grannen fortsätta att sköta den pga semester osv....och där kom naturligtvis jag in i bilden:-). Så nu har jag matning var 3:e timme framför mig med bebisen! Tur att min andra bebis sover hela nätterna, jag lär väl bli tillräckligt trött ändå!

Men imorgon bitti ska jag ringa till ett par i Ludvika som tar sig an övergivna igelkottsungar för att höra om dom har möjlighet att ta emot den istället. Det känns tryggare. Plus att jag hört/läst att privatpersoner inte får ha hand om dessa djur längre än två dygn. Så imorgon hoppas jag att nummret jag fått ska leda till att jag kan lämna den dit istället! Så håll alla tummar för lillkotten nu:-)

God natt på er!


Avslutning...


Stolt Gabriel visar upp sitt fina Diplom!

Så var då sommarsimskolans tre veckor slut med avslutning i lördags och Gabriel har gjort enorma framsteg! Från att ha simmat hundsim med dubbla ringar på armarna till att nu simma alldeles på egen hand kortare sträckor! Heja älskling, vi är så stolta över dig:-) Nu är det bara att träna vidare på egen hand och utveckla färdigheten ännu mer. Men till hösten tänker vi fortsätta på nybörjare 2 för att bli ännu säkrare i vattnet. Jag kan faktiskt redan känna en lite större trygghet när vi badar vilket känns superskönt.

Idag ska vi bara njuta av ledigheten, inga tider att passa eller så.
Kanske blir det ett dopp lite senare i sjön härborta:-)

Kram från oss♥


Matchande från Hugin-Mugin...


(Bilder från Hugin-Mugin.se)


Dom här fina kläderna fyndade jag tidigare idag. Tänkte att det kunde vara roligt att matcha varann lite, jag & Greta:-)
Färgen är ljuvlig tycker jag, och att det sen var 40% rea var inte heller helt fel, he, he, he! Tyvärr fanns det inget matchande för pojkar. Och det är faktiskt lite synd. Oftast hittar man ju kläder så man kan matcha stora & små tjejer el. killar. Men det finns då väldigt lite ställen där man kan matcha kille & tjej i olika strl. Men kanske nån av er har något bra tips där det finns såna kläder?! Skriv gärna i såna fall! Det skulle vara roligt att matcha Gabriel & Greta också:-)

Kläderna nedan slank också med i beställningen. Riktigt härliga färger, också på rea!
Så vill ni också fynda lite Hugin-Mugin kläder kan ni KLICKA HÄR!



Tripp till Säterdalen

Tänkte bara slänga upp nån bild från dagen. Jag, min kusin Pernilla, min brors fru och alla barn for en sväng till Säter och Säterdalen. Det är så fint därnere med all grönska, ån som rinner och alla djuren i Fäboden:-)
Barnen trivdes som bara den. Det blev tom ett dop i ån i värmen....

Ha en skön kväll!


Hela gänget!


Sweetie♥


Kalsongerna fick duga:-)





RSS 2.0