Gott nytt år kära läsare!

God morgon kära läsare!

Årets sista dag och jag är sen ett tag uppe med tuppen, jag och Greta vill säga:-). Den sistnämnda väckte mig till en fullbajsad blöja och ett storleken större läckage i sängen! Herregud, va skulle man göra utan tvättmaskin:-O.

De flesta av er är säkert på resande fot idag och så var det ju tänkt för oss med, men hastigt och lustigt så bestämde vi oss för att stanna hemma ialla fall, bara jag och Fredde med barnen, i lugn och ro. Det behöver vi.
Så så får det bli. Jag tänkte som vanligt duka lite fint och laga lite god mat, jag var iväg igår en sväng och handlade bla oxfilè, ostar och en massa annat gott! Hummern köper vi idag.
Det har liksom blivit lite av en tradition härhemma med hummer och oxfilè på nyår, tror jag:-). Givetvis köptes även raketer, men det är väl mest för Gabriels skull, han tycker ju det är så spännande!

Jag passar på redan nu kära läsare att önska er alla ett riktigt gott nytt år! Var rädda om er♥.
Kramar i massor från oss!


Nyår 2009 kommer ni ihåg? Vi firade hemma även då. Det blir
en favorit i repris i år med alltså:-)


Vi hade en något mindre Greta bara♥

 


Här har ni svaret....




Ok hörrni! Nu släpper jag (tutt)bomben:-D

År 2011, närmare bestämt i februari så ska frugan härhemma renoveras:-D. För visst är det ett par nya boobs som jag fått i julklapp av min käraste♥. Jag blev sååå otroligt glad att jag äntligen ska få greja till dom igen! Och för er som känner mig väl så vet ni ju att jag redan som 20 åring opererade mig första gången hos en kirurg i Malmö. Nu har det alltså gått 10 år sedan dess, två barn har ammats och med åren har även spetiga lilla jag fått lite mer utfyllnad både här och där, ha, ha, ha!! Så det är alltså flera faktorer som spelar in och som gör att jag bestämt mig för att greja till dom återigen. Men jag måste ju säga att jag är otroligt imponerad av hur bra dom hållit sig i form osv trots ålder och ammningar! Jag kan ju faktiskt vara utan bh om jag vill och dom är absolut INTE fula på något vis. Men för mig är det väl två faktorer som mest spelar in, dels är det åldern på iläggen, vilket betyder att jag känner mig trygg av att få byta ut dom till ett par nya rejäla (mycket har hänt på iläggsfronten under dessa 10 år) och dels är det att jag känner att jag idag passar i en något större byst. Vilket då betyder att jag ytterliggare kommer förstora dom. Vet inte riktigt hur mycket än bara. Men jag litar på min kirurg och att vi tillsammans på konsultationen kommer fram till vad som blir bäst!

Jag har fortfarande inte ett exakt operationsdatum, kliniken ska återkomma till mig så fort dom vet vilket datum som passar. Men nu är det ju snart helg och så, så jag antar att dom återkommer nästa vecka igen om datum för operation. Gissa om jag längtar!! Jag har även mailat bilder på hur brösten ser ut idag och skrivit vad jag önskar. Man gick in via armhålan då och det kommer även vara möjligt att göras igen. Jättebra, eftersom det inte blir några synliga ärr då. Fredrik kommer följa med till Malmö när det är dags och det känns riktigt bra eftersom jag vet hur ont man har efteråt. Så all hjälp kommer att behövas!

Men då så, då vet ni nu vad allt hemlighetsmakeri handlade om;-).
Jag önskar er en härlig kväll kära läsare, nu ska tacos fixas tilll härhemma.
Kramar från oss♥.

P.s Tack för alla era roliga gissningar!
Malin Edling, du hade det snabbaste rätta svaret:-). Det märks att vi är gamla vänner;-)


Vardagsmat...

Hallå på er!

Ha, ha, ha!! Jag blir så full i skratt när jag läser era gissningar om julklappen:-D. Men inte för att dom är dåliga eller så, (jag drömmer ju om både hus och häst nån gång på landet). Utan bara för att gissningarna är sååå långt ifrån ämnet det handlar om som man kan komma:-). Och vissa av er kommer nog kanske tycka att det är en konstig julklapp och rentav lite dum! Medans andra av er kommer fatta och förstå, framförallt ni som verkligen känner mig:-). Sen får ni ju absolut inte tro att det är värsta, värsta grejen! En hel del människor gör eller har gjort detta redan;-). Det har liksom blivit vardagsmat....

Nä, nu har jag avslöjat fööör mycket tror jag:-D. Kramar från oss♥.

P.s Fortsätt gärna gissa på!



Vi håller oss friska....so far!

Go kväll på er!

Vi fortsätter att hålla oss friska här på berget:-D. Det tackar vi för! (En trött & tjurig) Greta sitter just nu intill och tigger russin, Gabriel spelar lite Wii, mannen i huset är borta igen i Sthlm med jobbet och själv väntar jag hem pappa som också varit till Sthlm en sväng med jobbet.
Han (pappa) fick förresten tag på en lägenhet igår! Så nu är den tingad, och jag tror det blir inflytt i februari månad. Jätteroligt för honom och jag tror han tycker det blir skönt nu med något eget. Men visst kommer jag sakna honom på nedre våningen härhemma:-D. Tur lägenheten inte ligger långt bort, så nu kan jag träffa honom när jag vill! Det har verkligen varit kanonmysiga veckor med honom härhemma. Som sagt, vi har tid (läs år) att ta igen! Och jag kan faktiskt fortfarande inte fatta att han flyttat hem till stan igen, älskade pappa♥.

Det spännande samtalet gjordes idag, har fått det mesta klart för mig nu! Dock ska ett till samtal göras innan allt är klart, men med tanke på att det är riktigt klent med gissningar från er sida så kanske det får förbli en hemlighet;-).

Hoppas ni haft en skön dag, kramar från oss♥

P.s För er som inte har förstått det så har alla dessa "hemliga" samtal med min julklapp från Fredde att göra=). Kanske har varit lite otydlig med det!


Håll tummarna nu:-)

Hej på er!

Natten har gått super=full av sömn:-). Vi vaknade vid 8 allihopa, pigga och utvilade! Och hittills löper dagen på bra, ingen feber och inga kräkningar. Lite klent med aptiten bara, men så är det väl när man varit sjuk, huvudsaken dom dricker. Just nu så vilar en trött liten tjej i sin säng och vi andra ska passa på att äta sen lunch.
Imorgon ska jag ringa ett mycket spännande och viktigt samtal, får se vart det leder;-). Ni kan gärna hålla tummarna för det med, så det blir som jag tänkt mig....

Kram från oss!


Julen i bilder & en sjuk liten Greta...

Hej på er!

Hoppas ni haft en underbar julafton, för det har vi:-). God mat och dryck, trevligt sällskap, finaste tomten och en massa finfina klappar! Och på tal om klappar, så har jag i år av min älskade man fått den absolut bästa klappen någonsin! Men för att göra er ytterliggare lite nyfikna så tänker jag inte avslöja vad det är....än! I sinom tid mina kära vänner, i sinom tid:-D.
Jo, julen är bra härlig, synd bara att den blev lite kort i år. En helg är inte mycket, nej här gillas
klämdagar som det oftast annars blir:-D. 

Men tyvärr så blev Greta sjuk igår kväll. För som en blixt från en klar himmel igår kom det en stooor kräka i hela mitt knä, som sen följdes av hög feber! Stackars, stackars liten:-(.
Natten till idag var stökig med blöjbyten, ytterliggare en (ännu större) kräka och en kokvarm liten tös...
Men peppar, peppar inga kräkningar idag, bara febern att tampas med. Vi får se hur natten blir...Håll ett par tummar är ni snälla.

Bjussar som vanligt på lite bilder:-).

Hoppas ni mår bra ialla fall, kramar från oss♥



Dukningen...



Några grankvistar, jul-äpplen och en ljusslinga fick agera bordsdekoration.
Det blev mycket fint och stämningsfullt. Toppen också att inte behöva ha
levande ljus på bordet när det finns klåfingriga små fingrar:-).



Granen med alla klappar



Mormor & Greta



I väntan på tomten



Vi väntade och väntade...



vi spejade i fönsterna....



Men så äntligen kom han!



Greta spanade in tomten från morbror Davids trygga famn:-)



Tomten såg lite dåligt, men Gabriel hjälpte gärna till så det ordnade sig ändå:-)



Spännande med julklappar!



Jag hade förresten på mig klänningen från England (asos.com), ni vet den som
blev försenad! Men om jag ska vara riktigt ärlig så imponerade den inte värst mycket på mig.
Klänningen jag istället fick panik-inhandla från H&M till Tällbergstrippen, var minst lika snygg!



Ett kort på barnen i tomtens knä är ett måste♥


God morgon på er!



God morgon på er!

Här kommer en kylig morgonhälsning från oss:-). Såhär ser altanen ut nu, frostig och fin...underbart vackert med såna här vita jular! Men det kunde väl (om man får önska) vara en aningens varmare ute bara.
Sista pysslet startar strax inför morgondagen. Lite komplettering av mat ska fixas, likaså ett par sista små klappar till min älskade♥, julgransris ska plockas till bordet, och sist ska granen kläs med barnen. Får se om Greta plockar bort det vi plockar på, i år kanske det blir en utmaning:-)....

Jag önskar er kära läsare en underbar dag och att julens frid får sänka sig hos er♥


Mer tid/ork imorgon?!

Orkar inte skriva ett vettigt inlägg här ikväll, så jag struntar helt enkelt i det:-S. Ska istället slänga
mig i duschen nu och sen i säng.....men jag gör ett nytt försök imorgon istället;-).

Kram på er♥


Jobbigt värre...

Ännu en sjukt hektisk dag är över och jag passar på att lägga ner lite tid här igen när stormen lagt sig.
Usch, men hörrni jag har varit såååå stressad av olika anledningar idag! Och jag skulle vilja säga att det är tidens fel....den förbannade tiden som har en tendens att inte räcka till emellanåt. Känns jättejobbigt med såna dagar och tyvärr så går det ut över både man och barn:-( .
Jag brukar väldigt sällan känna mig sjukt stressad som idag, för faktum är att jag gillar stress (jag blir effektiv av det) men till en viss del tack! Men ibland så kryper dom sig på ändå dom där tokjobbiga dagarna!
Nej, nu ska jag inte tråka ut er mer med det, snart är det jul och den ska bli fridfull kan jag lova:-)

Jag antar att ni kanske är lite nyfikna över huset vi kikade på igår, men jag vill faktiskt inte orda något om det här just nu. I sinom tid så kommer ni ju ialla fall få veta hur det blir;-). Sen finns det ju en hel del att tänka på, för- och nackdelar, som vanligt! Jag skulle önska att dom sistnämda inte fanns, men så är det väl alltid. Vi får fundera så får vi se:-). Mannen i huset och Gabriel har ialla fall ikväll fixat hem en gran. En fin sådan också, bra gjort killar! På torsdag ska vi göra den vacker:-).

Nej, nu bjussar jag på lite bilder istället!

Kram från oss♥



En glad tjej när hon får äta själv med sked:-)



Dagens nagelresultat: Naglarna blev såhär julfina till jul!
Läckert med snöflingor:-)



Å, så en närbild.....



Så hänger då äntligen vår andra lilla 1-årings foton på väggen:-).
Sista bilderna hämtades idag. Visst är dom fina!



Underbar♥. Klänningen på bilden hade jag som liten:-)



Och så helheten (lite snefotat tyvärr)...underbara ungar♥!



Till sist säger Greta & Nemo godnatt♥




Effektiv!

Sitter just nu och inväntar en liten tjej som förhoppningsvis snart vill vakna, tänkte försöka hinna handla lite innan det är dags att hämta Gabriel i skolan, sen hem och förbereda middag, lägga in min supergoda vitlöks & currysill i första lagen till jul och slutligen så ska vi även iväg en sväng ikväll för att kika på ett hus.....Jo, det gäller att vara effektiv såhär innan jul:-). Bara granen kvar sen då, får se om mannen i huset gör slag i saken rentav redan idag och tar hem en?

Vi har faktiskt inhandlat de sista klapparna igår också. Skönt! Jag & Fredde for en sväng till Borlänge och Kupolen. Så Gabriel kommer bli stolt ägare av ett par nya slalomskidor, pjäxor och stavar förstås:-). Vi har pratat om det så länge att han skulle få det men det har inte blivit av. Gratis är det inte heller. Men någonstans måste man ju börja, och sen finns det ju en lillasyster som kan ärva allt:-) Fiffigt...


Hoppas ni får en fin måndag, kramar från oss♥



 Gabriels papparkakshus-bak hos farmor i helgen. Fint va!


Fredagsmys

Hej på er!

Igår var det tjejkväll här på berget:-). Fredde var på julbord med jobbet och barnen sov såklart medans jag och kära kusin Pernilla delade på några öl, ölkorv och ost & kex:-). Inte helt fel på en torsdag!
Jag fortsätter i samma tema ikväll tänkte jag, men idag byter jag ut sällskapet mot min älskade man istället♥ :-D, medans Pernilla åker hem till sin:-). Visst är det väl underbart med fredag och fredagsmys!

Jag hoppas att ni också får en toppenkväll och en mysig helg!
Kramar från oss♥





Framtiden...


Nu blir det filmtajm med hjärtat mitt.....spännande att se vad framtiden bär med sig=)
Hoppas ni haft en fin dag!

Kram från oss♥




Kallt lussande!

Det var ett svinkallt lussande vi möttes av denna eftermiddag i skolan! Men barnen var fantastiskt duktiga och sjöng snällt sina sånger ändå:-). Gabriel hade fyra lager kläder på under papparkaksdräkten, så han såg riktigt rund och go ut:-). Och trots sina otämjda myror i brallan (som han alltid har) så skötte han sig bra där i ledet. Jag var så stolt över min fina, fina pojke♥.
Men fikat hoppade vi över som också hölls utomhus. Det kändes inte så inbjudande att ta fram små små händer i -15 grader för att dricka julmust och äta pepparkaka. Nej, hem vi for istället för att i värmen inta både glögg, must, lussebullar & pepparkakor:-). Ett mycket bättre val, som gjordes av de flesta tror jag.

Från i förmiddags så har jag en underbar tavla med mig hem idag på fröken söt. Så fina bilder! Helt otroligt vad lyckade dom blev. Den andra tavlan (förstoringen) kommer till slutet på nästa vecka, och även tre par inramade foton som ska bli julklappar till far & morföräldrar:-). Beställde dom i svart/vitt och med svarta ramar. Då passar dom in hos de flesta. Det roliga är att bilden på trion faktiskt blev toppenbra, trots allt bestyr vi hade vid fotograferingstillfället att få busarna (Greta &Trixie) att sitta still så lyckades vi bra ändå:-). Tur Gabriel är stor och duktig, för det räckte till med två busar! Ska försöka fota allt sen så ni får se.

Här kommer ett par bilder från dagen:-). Kram från oss♥



En påpälsad liten lucia♥



Världens goaste pepparkaka♥


Summering av helgen....

Hej på er!

Har inte lyckats hitta nåt bra tillfälle alls de sista dagarna för att hinna/orka skriva lite skit här;-). Men jag tror ni förstår hur det kan vara ibland. Men nu så klämmer jag in lite tid här medans orken finns.
Helgen som gått har under fredagen bestått av kärt besök av Jessica, Vilda & hunden Ester (myspys), kusinkalas med tacobuffè, morfarkalas på lördagen med middag och paket härhemma och slutligen ett badhusbesök med barnen i Borlänge igår:-). En lyckad och fullspäckad helg skulle man väl kunna säga!
Så den här dagen blev tillägnad hemmet och alla dess bestyr jag alltid konstigt nog lyckas hitta överallt:-D. Lussefrukost i sängen med Gabriel  imorse förstås och ett överraskande lussande vid dörren i em:-O, (se filmklipp) kaffe & pepparkaka hade dom med i fikakorgen och bjöd på:-). Det var barnens kusin Emma m. vänner som bjöd på fin sång i vintermörkret:-).

Imorgon em är det dags för Gabriels lussande i skolan. De ska vara utomhus, så jag gissar att det kommer bli kallt men fint:-). Lager på lager lär nog behövas under pepparkaksdräkten.
Men innan lussandet ska jag då äntligen ta mig till Lillemor Kax för att välja ut lite 1-års bilder på lillan:-).
En av tavlorna följer troligtvis med hem redan imorgon, om måtten stämmer vill säga. Ska försöka fota allt sen vid tillfälle.

Nog om detta, kvällen rinner iväg. En dusch skulle väl inte vara helt fel;-).
Hoppas ni haft en fin dag, kram från oss♥.

 
Överraskad av fina, fina tjejerna♥



Våra fina små tjejer♥



Vinterpromenad i nya skorna:-)



Myspys i badhuset♥



På upptäcktsfärd...


Världens bästa morfar fyller år!



♥Grattis älskade pappa♥


Hej på er!

Idag fyller min pappa år och det ska firas:-). Det är faktiskt första gången som jag/vi äntligen får fira honom på "riktigt" härhemma. Tidigare år så har vi inte setts vid födelsedagar osv pga avståndet mellan oss.
Det har liksom inte blivit av. Men nu när han äntligen finns hos oss så känns det underbart roligt!
Vi har bestämt oss för att överraska honom imorgon istället eftersom alla jobbar idag. Men vad vi hittar på det får vi se;-). Strax ska vi iväg på ett annat kalas, en av barnens kusiner fyller nämligen också år idag och det ska bjudas på tacos. Fredagsmaten fixad:-D.

Så ni får ha en skön helg och trevlig kväll allihopa! Kramar från oss♥



Julpyssel & besök



Strax kommer svärmor hit, vi ska luncha ihop.
Sen sticker jag iväg till Gabriel i skolan för att julpyssla med honom :-).
Småsyskon stannar hemma står det på inbjudan. Och det är som det ska vara tycker jag. Dom "stora" barnen måste få vara i fokus ibland utan dom små som distraherar och stör.

Gretas feber är förresten nästintill borta:-). Får se hur det fortlöper till kvällen? Och på tal om kvällen, ett efterlängtat och kärt besök är påväg till oss. Nämligen kusin Pernilla med sina flickor. De stannar över natten. Trevligt, det var allt för länge sen!

Hoppas ni får en bra onsdag, kram från oss♥


Uselt!

Nej, hörrni, det har gått en hel vecka sen förra träningspasset och mitt tillstånd var återigen uselt idag! Ingen kraft och ingen uthållighet alls som jag är van att ha. Visserligen har jag bara hunnit/prioriterat att träna en dag i veckan på ett tag men trots det har jag tidigare inte märkt någon skillnad ändå. Och det ska väl vara bättre än ingen träning alls. Så vad är det för fel?! Är det den där formsvackan som spökar, för i såna fall verkar den vilja stanna ett tag! Hmmm, den som ändå visste.
Greta är heller inte fräsch, i eftermiddag slog febern till som en blixt från en klar himmel! Och ikväll har den hunnit nå 39,4 grader. Stackars liten♥. Men trots feber så ligger hon verkligen i med att fortsätta gå härhemma:-). Hårdträning skulle jag vilja kalla det! Hon gör inget annat om dagarna, och det är helt på egen hand:-). Vår duktiga lilla kämpe.

Slänger med ett litet klipp från imorse och allt traskande härhemma.
Hoppas ni haft en fin dag, kram från oss!




Tällberg i bilder...

Hej på er igen!

Nu är vi hemma igen och jag tänkte nog låta helgens hotellövernattning med julbord, julshow och gott sällskap få tala i bilder:-). Men som ni förstår så har vi haft det supermysigt tillsammans.
Och vilken vinterskrud det var däruppe:-O. Otroligt vackert! Men svårt att fånga bra på bild.
Det är en fantastisk känsla som infinner sig när man går omkring bland alla dessa små timmrade stugor, eldar som brinner och koldoften från smeden som jobbar:-). Har ni aldrig varit till Tällberg och Klockargården så tycker jag verkligen ni ska åka dit någongång om ni får tillfälle. Dalarna är bra vackert:-).

Tänkte naturligtvis passa på att göra lite reklam för min fina svärmor och hennes skapande. Hon är glaskonstnär och jobbar med något som kallas "fusing", vilket innebär att man värmer glas och sen formar det som man vill ha det. Lägg sedan på lite färg och hon får fantastiska resultat i himlens alla färger:-). Hon tillverkar allt ifrån smycken till lampor, skålar och lyktor. Besök gärna hennes sida genom att klicka här!


Nu bjussar jag på lite bilder istället;-). Hoppas ni haft en fin helg.....



 
Mörkret sänker sig över Klockargården och vi har precis anlänt. En stor varm säng på rummet är aldrig fel:-).



 Mor ♥ son



 Jag ♥ svärfar (ha, ha, ha!!)



 Freddes äldsta broder med mellersta broderns sambo, så här blir det inget ♥. (hi, hi!)



Mitt ♥ och jag!


Det bjöds på kanonbra julshow!



Röda skor, röd väska, röda underkläder och rött läppstift=julfint;-)



Vinterfint i Tällberg



Svärmor i säljartagen:-D



Halssmycken i finfina färger


En av de senaste smyckesmodellerna!



Lyktor, skålar & fat.



Väggdekorationer



Dags för hemfärd igen. Bocken fick stanna;-)




Nu drar vi!

Allt packat och klart, nu åker vi! Ha en skön helg:-).

Puss på er allihopa!


Ingen leverans...



Hej på er!

Det kom aldrig någon leverans idag tyvärr.....Om jag har varit upprörd?! JA, det har jag! Upprörd är väl det mildaste ordet. MEN, jag tog med bästa Cicci ner på stan i sista sekunden och lyckades hitta en hel outfit som känns perfekt! Det blev alltså ingen panikletning i garderoben;-). Och kläderna från England kommer alltid till användning vid något annat tillfälle ändå, det kommer ju en hel del festliga helger framöver:-). Det är det minsta problemet. Så, från panik till 100% nöjd med dagens inköp alltså:-). Tack gode gud:-D!

Nej, nu lite film med min älskade♥.
Hoppas ni haft en fin dag, kram från oss!


Delayed!

Hörrni, det här bådar INTE gott! Såg detta på mailen imorse:

Hi there,

This is just to let you know that we’ve just been informed by the Carrier that you order has been delayed due to adverse weather conditions.

We’re really sorry this has happened and we’ve asked the Carrier to deliver your parcel as quickly as they can and we have refunded any delivery charges paid to us for this order.


Det enda jag kan se när jag spårar paketet är att det 18.55 igår kväll fanns i Malmö. Ringde macken nyss, dit paketet ska komma och dom har inte fått posten idag. Hon lovade att ringa när posten kommer:-S.
Nu börjar jag få lite panik! Jag hade ju sååååå sett fram emot att ha klänningen imorgon:-(.

Nu får ni verkligen hålla varenda tumme och tå att paketet kommer idag!!!



En dag i skolan...

Hej på er!

Låter dagen i skolan med Gabriel tala i bilder tänkte jag. Det var ialla fall otroligt mysigt att vara med och se vad dom får göra en dag. Min duktiga, duktiga kille♥. Mamma är såååå stolt!

Imorgon återstår lite småfix inför helgen och trippen till Tällberg. Väskan ska packas, rötterna färgas i håret (igen), strumpbyxor måste inköpas och framförallt så måste ju kläderna komma imorgon som jag beställt. Jag betalade faktiskt 120 spänn extra för att kläderna skulle hinna fram i tid, vilket utlovades till SENAST imorgon! Kommer dom inte imorgon, då ligger jag risigt till:-S. I värsta, värsta fall så får jag väl leta i garderoben efter plan B:-). Så håll gärna en eller ett par tummar för mig att klänningen hinner fram:-).

Hoppas ni mår bra och att ni haft en fin dag!
Kram från oss♥
















Skoldags

God morgon på er!

Nu, snabbt i med frukost i magen. Sen far jag och Greta iväg till skolan för att se hur Gabriel har det en dag:-).

Hoppas ni får en fin dag, kram från oss!


RSS 2.0