Ha en skön sista april

Nu är altanen skurad, bordet dukat och köttet ligger i marinad sen igår kväll! Så senare idag blir det grillning efter brasan:-). Vi väntar besök från Västerås, min moster med man. Och naturligtvis kommer min lilla mamma:-). Det ska bli trevligt! Och vilket skönt väder det verkar bli. Så här hemma är allt toppen:-).

Vill passa på att önska er allihopa en riktigt mysig sista april, må så gott!
Kram från oss♥



Ett gott skratt förlänger livet...

Hej på er!

Att vi har en liten solstråle här hemma kan man inte förneka, och skrattet är aldrig långt bort:-). Hon är faktiskt glad & nöjd 90% av tiden. Dom resterande 10% består av gnäll och skäll om inte maten kommer tillräckligt fort eller när John Blund kommer förbi:-).
Men den som verkligen lockar fram dom härligaste skratten, ja det är ju såklart världens bästa storebror! Och han är för den delen vår solstråle han med, fast storleken större;-)

Ja, det här förlänger verkligen ens liv, kolla in filmklippet:-)

Tack för att NI TVÅ förgyller mina dagar med underbara skratt! Jag älskar er oändligt mycket



Nätshoppa plantor?

 

Dom här plantorna har jag just klickat hem. Två av varje:-). Den rosa dubbelblommiga änglatrumpeten är ju underbar i färgen. O.B.S! Den är giftig! Så håll koll på era små barn om ni tänker köpa en! Jag har haft såna i alla år och det har gått bra. Men alla barn är ju olika och en del stoppar allt i munnen;-).
Jordgubbar kan man väl aldrig ha för mycket av. Och den här sorten ska tydligen ge rikligt med skörd! Bra alternativ för dig med balkong eftersom du kan ha dom i amplar. Vi har redan ett jordgubbsland, men va sjutton! För er som vill testa att nätshoppa plantor/växter så är easyplant.se ett bra val. Enkelt, snabbt och billigt! Men jag kan av tidigare erfarenhet berätta att bilderna på plantorna/växterna alltid ser himmelskt fina ut. I verkligheten så kommer det små taniga och ibland rätt törstiga plantor med posten! Bara så ni vet.....:-) 

Klicka här för att komma till easyplant!

Lycka till♥

"Vad äre där mamma"?

Hej på er!

Ja, då var det igång igen då.... Årets första fästing är påträffad här hemma på en av våra katter! I våran säng dessutom. BLÄÄÄÄÄ!!!!! Gabriel är den som upptäckte den imorse, trots att hon är svart i pälsen! Skarpa små ögon:-). Jag blev så till mig att jag kastade den i toaletten. Det bästa är ju att bränna dom! Men den här fick ta bajs & kiss vägen istället:-).
Och finns det nåt jag hatar så är det verkligen fästingar. Dom fyller absolut ingen funktion och sprider bara smitta! Och till råga på allt så ska dom tydligen bli måååånga i år, pga att tjälen aldrig gick ner i backen i vinter för all snö. Jo, men ja tackar!! Förbannade små snuskdjur är vad dom är!
Så här hemma kommer vi bara köra med vita sängkläder framöver:-)

Gårdagen var lite hektisk med en massa saker: Trädgårdspyssel, inhandling av nya vårskor + gummistövlar till Gabriel (och ett par skor till mig själv såklart,) simskolan och ett hittills "hemligt" möte:-).
Ni kommer bli varse det inom en snar framtid:-)

Nej, nu ska jag fortsätta med allt pyssel här hemma.

Hoppas ni mår bra♥

Och slutligen en bild på mina nya skor/sandaler. Snygga va:-)




Nä, jag orkar inte....

Den här dagen har bestått av alldeles för mycket. Så det finns ingen ork att skriva här ikväll!
Nä, det får bli imorgon:-).


God natt på er♥


Lätta på gasen älskling!

God kväll på er

Ett litet brev dök ner i vår brevlåda idag. Från rikspolisstyrelsen, märkt med Freddes namn på. Och eftersom det är jag som sköter allt på markplan här hemma så inkluderar även det att det är jag som öppnar posten. Även Freddes:-). Å, va hitta jag väl där, ja va hitta jag där! Om inte en liten fortkörningsböter på 2000 spänn! Heja älskling! Men jag kan varken bli arg eller skälla eftersom jag själv fått en rätt saftig fortkörningsböter för ett par år sedan, ooops! Bara att bita i det sura äpplet, kan man väl säga.
Så, ok älskling, nu står det lika mellan oss, 1-1 kan man säga. Och ska jag vara riktigt ärlig så har Fredde faktiskt 1600 spänn tillgodo i fortkörning, eftersom jag fick böta 3600:-).
Så det blir en månad med lite mindre penningar i pluskan tyvärr.....




Från böter till trädgårdspyssel:-). Idag har jag krattat och städat lite här hemma i trädgården. Underbart väder bjöds det på och härlig fågelsång:-). Älskade vår! Greta satt så nöjd med ute i vagnen hela eftermiddagen och Gabriel lekte med vänner.
Sen in och fixa middag och bada en liten trött sessa som slutligen stupade i säng. Storebror likaså kort
efter:-). Och snart är det även dax för mig.....

    
Bad hair day:-)    Middagstajm i vårsolen!


Hoppas ni haft en fin dag♥





Gretas 6 månaders bilder

Halloj!

Har varit i Hedemora i morse och hämtat hem bilderna på Greta:-). Hon är ju otroligt lik Gabriel på hans 6 månaders bilder! Så roligt att se. Och jag kunde inte slita mig från nån bild på henne, så de tre extra fick också följa med hem:-). (Det var dock inte så lätt att fota mot glas, men det får duga.)

Här är ialla fall resultatet på solstrålen:


                                       Söt som socker!


                                             Lite närbilder......




                            Lite extrabilder är alltid kul att ha!


Helgen i text & bilder

Ok hej!

Lite att ta ikapp då:-). Fredagen som var, bestod av en lugn hemmakväll för mig och barnen, middag, lite mys vid teven och slutligen chips:-). Fredde blev rätt sen (21.30) från jobbet. Så fredagsmiddagen fick vi inta själva. Men, men så är det ibland! Det är både för-och nackdelar med att driva företag:-).

Lördagen bestod bla av 80-års kalas med herrgårdslunch vid Färna herrgård. Det är Freddes farmor som fyllt år! Det blev riktigt lyckat och omtyckt av alla deltagarna:-).
Senare for vi hem igen och svirade om för att fara vidare till min storebror som bor ett stankast från oss. Han bjöd på lyxigt hemmalagad kanongod thaimat!!! Mumma, kan jag säga! Finns ingen som lagar så god mat som han:-) Även kvällen där blev lyckad och trevlig!

Dagen idag då. Jo, som vanligt har vi varit i kyrkan jag och barnen och insupit lite andlighet, Fredde var istället hemma och kapade lite ved:-). Det är så skönt när man varit där och man får ett härligt lugn i sig:-). Det skulle alla behöva ibland;-).
Sen hem igen och käkade lunch allihopa för att vidare åka och kolla på ett hus på landet igen. Denna gång bar skutan till Västerfärnebo:-). Riktigt mycket på landet kan jag säga! Och för kanske ett år sen hade vi nog aldrig kunnat tänka oss ett sånt ställe:-). Men man ändras väl med tiden. Det var ett riktigt stort gammalt hus som var rätt ok, men tyvärr så infann sig inte den där riktiga aha-känslan! Så vi letar vidare och håller ögonen öppna. Vi har ju absolut inte bråttom härifrån och vi sitter definitivt inte i sjön! Så nån vacker dag hittar vi nog vårt smultronställe:-). Nej, nu ska jag umgås med min husband! Jag bjussar som vanligt på lite bilder.....

Hoppas ni haft en fin helg, kram från oss♥


 
                     Fredagsmyyyyyys:-)                                                                Min lilla hjälpreda:-)


                                                      Storkocken;-)

  
            80-års kalaset vid Färna Herrgård!


Thai-kväll hos brorsan:-). På bilden: Me, Cissi, Marcia & Marcilene!


                                       En massa god thaimat!


                                  Min underbara man♥


                                     God mat & gott sällskap!


                                                           Öööö??!!!

Gretas nya påfund:-)

Att skaka huvudet är ännu ett nytt påfund. Ja, det ser riktigt roligt ut:-D. Våran lilla busfia!
Och Gabriel är ju mamma till lags:-)
Å, vad NI TVÅ är älskade!!




Sista väggtexten är nu på plats!

Äntligen! Har haft sån beslutsångest var den skulle sitta. Jag provade först på ena väggen i hallen. Men den ville inte fästa där pga att det är en målad vävtapet där. Misstänkte det redan innan men envis som jag är så var jag tvungen att prova ändå:-). Men ok jag fick ge mig, väggen vann! Så sista väggtexten hamnade alltså på sovrumsdörren istället:-) Hade absolut inte tänkt mig det från början, men det blev ju riktigt bra det med:-). Kul att en tråkig vitmålad dörr kan bli så snygg;-). Bjussar på ett par bilder.....

Ha en skön kväll på er♥










Morrn, morrn!

Men vilken morgon att vakna till, med snö på backen! Usch då! Fast det är väl alltid som april kan vara. Med lite bakslag här och där. Nej, det är bara tillfälligt! Vi säger så:-).
Här hemma vankas det frukost för min och Gabriels del. Greta har redan slukat en flaska välling. Vi fick lite sovmorgon idag allihopa eftersom Gabriel är ledig från dagis och sessan sov ända fram till halv åtta, lyx!

Sen tänkte vi ta den dagliga prommisen med vagnen såklart. Och idag tar vi en sväng förbi hos Adela på vägen. Gabriel och Alicia leker så bra tillsammans och eftersom dom är lediga samma dagar i veckan så är det bara att passa på.

Hoppas ni mår bra♥




God morgon på er♥


Heja Greta!

Jag kände på mig att hon skulle lyckas vända på sig från rygg till mage nyss. Så jag satt på helspänn med kameran i högsta hugg:-). Från mage till rygg har hon kunnat ett tag, men den här lilla damen är inte så intresserad av att "ta sig någonstans", utan har mest varit nöjd i ryggläge på golvet. Men nu så lyckades hon efter en liten extra kraftansträngning:-).

Ha, ha, ha! Det är som om tiden stannar till för en stund när sånt här sker! Man blir såååå glad:-). Våran stora lilla tjej. Ja, ni med barn vet vad jag menar;-).

Nej, dags att hämta busen på dagis♥







Har du hjärtat på rätt plats?!

Halloj!

Det går fort när man har roligt.....japp, så är det! Vi möttes upp i badhuset igår som sagt, jag & Jessica. Barnen gick på sina simlektioner och hann leka en stund efter och åka vattenrutschkana medans vi babblade i fiket och kollade på folk:-). Greta satt så nöjd i nya sittdelen och hade full koll på allt! Hon är verkligen en slit och släng bebis(kan man säga så?)som bara hänger med överallt och är nöjd med det:-)
Eftersom det blev rätt sent innan vi kom hem så passade vi naturligtvis på att lyxa till det med Pizza till kvällsmat. Både Lova och Gabriel älskar det, så det gick hem såklart:-).

Sen blev det natti natti för barnen och vi fick våran tjejkväll, som bestod av tjejsnack, chili-ostkrokar och viiiiin:-). Och gu va mycket det finns att prata om när man sätter sig ner sådär en kväll....
Men varken jag eller Jessica är några skvallerpratande personer som inte kan hålla tyst om saker vi vet. Speciellt när man vet att det stjälper mer än hjälper! Jag skulle aldrig sätta igång och snacka om någonting bara för att jag inte kunde hålla mun. Och jag kan nog med all säkerhet säga att det skulle aldrig Jessica göra heller! Man ska verkligen tänka sig för innan man öppnar mun. Vilka konsekvenser det kan få, för alla inblandade! Usch, det värsta jag vet är personer som rent gillar att skvallra och förstöra för andra människor! Och det sämsta, att sen inte våga stå för vad man sagt eller gjort! Nej, vi borde alla respektera människor i vår omgivning mer! Oavsett om man är vänner eller inte. Vi är ju alla individer med känslor som kan såras!

Kanske det finns en och annan som läser här nu som ändå tänker, ja hon skulle bara veta vad jag vet om henne osv.....men på det har jag bara ett svar: Det spelar ingen roll för den viktigaste personen i mitt liv, min man, han vet redan allt och då menar jag verkligen allt! Så här finns inga lik begravda:-) Här finns bara ett gott samvete! Och det hade jag med mig när jag gick upp för altargången. Och det är det viktigaste för mig!

Nej, alla bör vi tänka oss för mer innan vi öppnar munnen! Varför gör vi det? Hjälper det eller stjälper det? Och kanske viktigast av allt, kan man stå för det?

Jag vill så avsluta detta inlägg med att jag tycker att vi alla borde respektera våran medmänniska lite mer, visa hänsyn och respekt! Vi behöver inte älska allt och alla, eller vara vän med alla. 
Vi behöver bara ha hjärtat på rätt plats!

Kram på er♥




                           Jessica & Greta i badhuset


                                   Lova & Gabriel









God morgon!



Vi kikar bara in för att säga god morgon. Vi har precis stoppat frukost i magen och jag har slukat en stor kaffe Latte, ovanligt:-). Brasan brinner för fullt i köket som ni kan se, myyys! Vi har faktiskt stängt av resterande värme i huset nu, så på morgonkulan är det skönt med en liten brasa:-). Strax blir det prommis till dagis i solen.

Hoppas ni mår bra♥


Goda vänner!

Hej igen!

Vi har haft en jättebra dag idag! Trevligt sällskap, god lunch(tack Sandra!), solskenspromenad med vagnarna, en massa babbel och naturligtvis kaffe Latte:-). Vad härligt det är med goda vänner!
Och flickorna, dom växer och växer från gång till gång. Det är så härligt att se hur dom frodas och utvecklas:-)

Morgondagen då? Jo, även den blir fylld med trevligt sällskap av en god vän! Det är nämligen Jessica och lilla Lova som kommer på övernattningsbesök:-). Och vi tänkte starta med att ses i badhuset eftersom barnen ska på simskolan igen. Sen blir det hem hit och göra kväller för barnen. Vilket betyder att jag hoppar boxningen imorrn. Får ta igen det sen:-).Sen blir det tjejsnack heeeeela kvällen lååååång:-).
Kanske vi unnar oss ett glas vin också, om vi har tur;-).

Bjuder som vanligt på lite bilder från dagen!

Kram från oss♥

P.S Greta verkar gilla sittdelen ändå. För efter 3,5 timmars vila ute idag fick hon väckas:-)


  

 

  

 


Besök!

Vi väntar besök....idag ska vi äntligen ses igen. Rara Sandra och söta Eira:-). Det blir ju inte alltför ofta tyvärr. Men när vi väl ses så är det så trevligt:-). Vädret har vi ju definitivt på vår sida, så en promenix med vagnarna hinner vi säkert med också. Och för att lyxa till det hela så erbjöd sig Sandra att köpa med thaimat, mums! Bra där Sandra, då slipper vi tänka på att laga mat och kan umgås istället;-).

Hoppas ni andra får en fin dag i solen, kram så länge♥


                        Just nu i webcam:-)

Världsliga ting....jag vet!

Hej på er!

Idag är det en såndär dag när jag inte riktigt vet vad jag vill. Jag kommer mig liksom inte för med någonting. Utan går mest omkring och förbereder oss inför en ny vecka och måndag igen.....
Jag har tom svårt att bestämma mig för vad jag ska göra till middag;-). Världsliga ting, jag vet! Men lik förbannat så dyker dom upp emellanåt ändå:-). Ska försöka fokusera på kvällen istället med lite mys med min man i soffan, för nästa vecka ser vi knappt skymten av honom eftersom jobbet kräver det.

Så idag blir det inte mycket skrivet här inte.....men jag bjussar på lite bilder ialla fall!

Hoppas er dag har varit bra

 

 
Majskrokar har blivit en stor favorit,
likaså att greja med Duplo med storebror:-)





  
Greta har invigt sittdelen igår. Populärt vid vaket tillstånd!
Men inte lika bra vid sovning tydligen eftersom hon vaknar i den efter alldeles för kort tid.
Vad göra? Byta vagn?! Eller ta tillbaka liggdelen ett tag till?!
Och slutligen en bild på snyggingen påväg på kalas idag:-)


Nu är det klart i köket!

Hej på er!

Nu är det äntligen klart och här kommer resultatet i bilder! Vilken skillnad va?! Jättefint om ni frågar mig;-). Fredde slutade rätt sent igår och innan vi hunnit äta m.m så var kvällen redan här. Vilket gjorde att vi sköt på pulandet till efter frukost imorse.

Värmen är det heller inget fel på här i köket nu kan jag säga:-). Igår kväll hade vi 27,8 grader härinne, he, he!
Fast det är väl inte så konstigt heller med tanke på att solen sken igår och ute är det ju rätt milt också. Men jag eldade för fullt ändå, ha, ha, ha!! Jag kan ju inte låta bli;-).
Kassetten vi satt i nere är väl inte så mycket att ta bilder på. Den är ju bara inskjuten i den befintliga öppna spisen vi redan hade. Så det har inte ändrats så mycket utseendemässigt. Men poängen är ju att få en bättre värme även på nedre plan. Mmm, nog gör det skillnad allt. Så nu får minsann kråkorna värma sig på annat sätt;-)

Riktiga resultatet på värmeeffekt kommer vi inte få bevis på förrens till nästa vinter såklart. Men fram tills dess så blir det säkert en & annan kulen sommardag som gör att man gärna värmer sig vid brasan ändå:-).

Hoppas ni får en härlig lördag!

Kram från oss♥

     
Såhär var det innan......                    Och såhär blev det:-)

 

 

 

 


Nu ska här eldas!

Tjohoo! Nu är dom äntligen på plats, våra efterlängtade kaminer:-). Fick ett samtal i går kväll om att dom skulle komma idag för att sätta igång. Och kl 9.00 stövlade dom då äntligen in i morse.
Och ett tu tre så var klockan fem och jobbet klart! Trodde aldrig att det skulle gå så fort:-). Effektiva killar det där på skorstenstätaren i Västerås! Så, nu fick ni lite reklam också:-). Det är faktiskt min kusins man som äger företaget. Vi är ialla fall mycket nöjda över resultatet! Tusen tack!

Så imorgon bitti kommer sen sotaren hit för att besikta kaminerna. Och är allt grönt. Då jäklar ska det eeeldaaaas imorgon här hemma:-D.

Fredde kom på en riktigt jusste idè också! På ena sidan i murstocken, ska han kapa upp en bit i väggen. Där vi sen kommer skjuta in ved. Tror det kommer bli riktigt snyggt! Han satsar på att försöka hinna fixa det imorgon efter jobbet. Men ni får hållas lite med bilder än så länge;-). Förhoppningsvis hinner jag med att slänga upp lite före/efter bilder imorgon, om det blir klart vill säga!

Hoppas ni haft en fin dag♥

God natt på er!

 


Hipp Hipp Hurra....

För Greta som blir 6 månader ida:-)
Det firade vi med en hel portion gröt imorse. Sempers milda, med Banan/äpple smak.
En riktig succè! Hon smackade och njöööt:-). Och nästan alltihopa fick plats i lilla magen.

Jo, tiden den springer iväg! Kan inte fatta att det redan gått sex månader sen du kom till oss, älskade lilla vän!
Och för var dag som går så älskar vi dig bara mer och mer! Är så tacksam över allt jag har:-).

Strax kommer (Gretas) mormor hit och jag ska bjuda på Chili Con Carne. Så nu tillbaka till grytan:-)

Hej på er♥

 






 


Pust & stön!

Puh! Idag har det varit en intensiv dag! Den startade som sagt med fotografering hos Lillemor Kax i Hedemora. Vilket gick jättebra! Greta smilade upp sig på varenda bild:-). Hon hade fullt sjå med att försöka fånge ett allvarligt ansiktsuttryck:-D. Ser fram emot bilderna sen.
Sen vidare hem mot Avesta igen och Freddes farmor för ett besök. Jag köpte med papegoj-tulpaner och Wienerbröd till kaffet:-). Dom slank ner fint i kistan(Wienerbröden alltså)! Och vid lunchtid så blev jag bjuden på en härligt god soppa med bröd.

Från farmor till dagis igen för att hämta busungen som skulle på simskolan. Jag och Greta roade oss idag igen med kaffe och nappflaska på torra land:-). Att försöka hinna bada alla tre en sån här dag blir nog ingen njutning. Mest bökigt och stressigt. Nej, då är det är bättre att gå en egen dag hela familjen! Dessutom är ju varmpoolen upptagen av simskolan då. Och den lilla varma plaskpölen som också finns är inte mycket att hurra för! Inte om man är en fryslorts-mamma som jag:-).

Sen hem igen från bad & simskola. Fredde var hemma först idag! (mycket ovanligt hos oss) Så han hade fixat middagen:-) Kyckling & ris med sås, mums!
Sen var det ju åter dags att hoppa i träningskläderna och iväg på boxningen!
Min trogna träningskompanjon, Therese, uteblev idag pga förkylning. Så jag fick köra passet med instruktören. Vilket innebär att alla övningar får göras dubbelt upp, eftersom hon inte gör några alls! Så efter det passet är jag sjukt sluuuut nu!!

Så nu ska träningskläderna av. Sen blir det hopp i duschen och god natt för min del!

Hej så länge & god natt på er♥

MammaPappa & fotografering! (uppdaterad m.bilder)

Ännu en underbar dag! Vi ska strax göra oss redo för en prommis till dagis. Gabriel tar cykeln såklart:-).
Sen tänkte jag ta dagen lite som den kommer idag. Njuta av solen osv....
Måste väl också passa på att berätta att det mammas & pappas en hel del här hemma nu:-). Lite mer mamma än pappa den här gången. Gabriel, han var kvick på att ropa på pappa. Så den här gången är det väl ändå min
tur:-). Så underbara dom är dom små liven!

Imorgon ska jag och Greta ta en tripp till fotografen i Hedemora. Det är ju äntligen dags för hennes 6-månaders fotografering. Vi gjorde likadant med Gabriel, så då vill man ju fortsätta. Och sen återkommer man igen vid 1 år för en sådan fotografering med. Det är riktigt roligt att ha! Bilderna på Gabriel är jättefina:-).
Kan uppdatera här sen med lite bilder på dom!

Nej, nu borsta tänder, sen dagis!

Kram från oss♥


    
6 månaders fotona!                        1-års fotografierna......:-)






Helgen som varit!

Hej på er!

Har helt enkelt inte orkat uppdatera här förrens nu. Vi kom ju hem igår, men då var jag för trött för att skriva. Jaha, helgen var det......Kvällen i V-ås blev rätt sen (för oss vuxna) såklart! Och trots det så har man ju små pigga barn dagen därefter:-). Men som sagt, jag ska absolut inte klaga eftersom minstingen i familjen knoppar hela nätter:-).
Innan vi stack till V-ås så fick Gabriel sin nya cykel, wiiihiii!! Han blev såååå glad. Vi hade gömt den under ett lakan i garaget. Ögonen riktigt lyste på honom av lycka när han fick se att det var precis den han ville ha! Så det blev lyckat:-). Premiärturen på den, hanns naturligtvis med innan avfärden till V-ås.

Sen var det ju husvisningen ja:-). Det var roligt att äntligen få åka dit och kolla på riktigt! Det var ett jättefint hus såklart, men betydligt mindre än hur det kändes när man sett det på bild. Så det var minus nr 1. Minus nr 2 bestod av att mina fötter blev blöta när jag klev ner i källaren i huset! Mmm, det var fullt med vatten under trappen. Vilket alltså betyder en icke fungerande dränering. Vi (Fredde) frågade mäklaren om det varit problem med detta länge. Men hon ruskade av det sig det lite kaxigt och menade att så är det ialla källare nu efter den här vintern. Nej, svarade jag snabbt! Inte i våran:-). A, men då har ni dränerat erat hus, sa hon. Nej, svarade jag igen! Det har vi inte. Då började hon genast tala om vad marken består av, bla, bla, bla!! Jo, visst är det bättre när hus är byggda där det finns sand i marken. Men det är väl ingen ursäkt för att det är vatten i källaren om ett hus är byggt där det INTE finns sand! Dräneringen ska väl ändå funka! Minus nr 3 var också att taket på huset + båda uthusen var supergamla. Vilket också betyder stora kostnader. Så 2 250 000 kr är huset inte värt med tanke på de kostnader som tillkommer att fixa dränering + taken! Inte i våra ögon ialla fall!
Nej, så något hus i Grällsta (Sala) blir det inte. Vi kommer alltså tacka nej till att lägga bud. Sen ska man inte ha för bråttom. Det kommer absolut fler objekt att kolla på:-).

Och slutligen dagen som varit:-). Jo, vi har njuuutit i solen, hela familjen! Eldat lite skräp på gården och grillat korv. Greta har sovit ute båda sina vilosvängar och käkat alla sina mål ute:-).
Så idag har vi haft en toppendag!

Hoppas ni haft det lika bra! Kram från oss

 

   
Vad kan det vara......? Crosshjälmen fick duga till premiärturen:-)

 


Härliga familjen Rydoff-Jansson i V-ås! Fanny har smetat Inotyol runt munnen:-)




Me & my love♥


 

 





 


Invigning & cykelköp:-)

Hej på er!

Nu har vi invigt badstolen. Det blev succè! Både för mamma & bebis:-). Vilken skillnad att bara kunna sätta henne i badet utan att ha alla händer fulla. Greta var lika nöjd hon med över den nya vyn i badet:-). Konstigt att jag aldrig kom på att skaffa en när Gabriel var liten. Men nu har vi en ialla fall och den är ingenting annat än toppen!

Just ja! I garaget står numer en ny cykel gömd till våran blivande 6-åring:-). Men eftersom han inte fyller år förrens i Juli så ska han få den i förskott. Det är ju nu han vill ut och cykla när våren äntligen kommit:-)

Vi var nämligen förbi cykelaffären igår jag & Gabriel. Och han pekade omedelbart ut en cykel han så gärna ville ha! Men så lätt kan det ju inte gå;-). Han måste ju sukta lite först:-).
Anledningen att det blir en ny cykel i år är att troligtvis blev den gamla stulen. För här hemma finns den då inte! Konstigt att sno en barncykel sådär! Kan ju omöjligt kännas bra att ha en stulen sådan till sitt eget barn! För några pengar var den då inte värd. Han har ju trots allt haft den några år.
Dessutom var den nu också för liten för honom. Så en ny behövdes ändå.

Förra året så lärde han sig att cykla utan stödhjulen också. Så i år passar det bra att köpa en ny till en stor kille som faktiskt ska cykla till förskoleklass i höst! Våran stora kille


För övrigt så har det väl inte hänt så mycket mer här hemma idag förutom lite allmänt plock & bestyr. Gabriel har haft grannpojken här så det har varit fullt ös för deras del.

Och imorgon så åker vi hela familjen till V-ås till min kära kusin Pernilla med familj. Vi tänkte stanna över natten. Det ska bli roligt. Vi har alltid så trevligt när vi ses! Och på vägen dit ska vi även gå på den omtalade husvisningen:-). Ska bli spännande! Får se om man får rätt känsla när man går där. Det är ju ändå det som är det viktiga. Inte hur fint det är!

Så jag uppdaterar mer om allt sen:-)

Kram från oss

 




                







Badstolen har flyttat hem

Idag kom Gretas badstol! Skyndade till macken för att hämta den:-). Färgen var snyggare i verkligheten än på nätet. Om man nu bryr sig om det;-). Härligt rosa/lila pastellig. Så imorgon ska den invigas såklart!


God kväll på er♥



Överkörd

Ja då känner man sig överkörd idag igen då....jäkla träningsvärk:-). Märks att man inte tränat på ca 2 veckor. Och som grädde på moset så har jag ätit & druckit alldeles för mycket gott under påsken! Men det ska man väl få göra också. Det är väl det som kallas livskvalitè:-). Eller hur?!
Hur som helst så är det skönt att köra igång och röra på kroppen igen efter lite ledighet. Jo, jag säger då det. Boxningen är verkligen effektiv! Helt sjuuukt rolig också. Jag rekommenderar den varmt för er som går i träningstankar:-).

Nej, nu ska jag hoppa in  i duschen och göra mig iordning för att åka till Hedemora. Gabriel har nämligen varit med mormor idag på hennes jobb som ligger just där.

Hoppas ni mår bra, kram från oss♥


Väggorden


Kolla va snyggt det blev!


Dom kom upp illa kvickt idag.......väggorden alltså:-). Och hur snyggt blev det inte då?! Om ni frågar mig så är jag toknöjd:-D. Det blev verkligen det där lilla extra. Mmmm, det är verkligen DETALJERNA som gör det.
Ett väggord har dock inte kommit upp än. Den med texten "A true lovestory never ends". Pga att jag inte riktigt bestämt mig var den ska sitta. Antingen i sovrummet.
Eller i trappen ner till tv rummet, intill det stora fotokollaget på familjen.
Hmmm, får suga lite på den! Eller har ni några bra förslag?!

Strax skall middag fixas. Sen boxning ikväll.
Kram från oss♥

Här kommer ialla fall lite bilder:



Vet inte hur man ställer in kameran i motljus, men det får duga:-)


och en närbild!


och så vardagsrummet igen:-)


Smått & gott

Hej på er!

Hoppas ni haft en fin påsk:-) Tänkte bara uppdatera er med följande smått & gott:


*För fjärde dagen idag medräknat så har Greta nu provat välling = en klar favorit! YES:-)

*Väggorden har kommit:-) Men eftersom vi inte varit hemma sista dagarna så har dom inte kommit på plats än.

*Våra kaminer som ska installeras här hemma (i köket + tv rummet) är heller inte på plats än. Blir förhoppningsvis klart inom kort. Hantverkare får man som sagt vänta på:-)

*Greta har även provat morotspure nu också. Även den poppis:-)

Kan ju va roligt att följa upp lite om vad som händer här hemma med allt man bara skriver om.
Slänger med lite bilder som vanligt från senaste dagarna:-)


Kram från oss♥

  
Påskmys hos mormor:-)

 

 
Mössprovningskväll......

 

 
men till sist tröttnade även en tålmodig Greta:-)

 

 
Morgonmys hemma hos mormor!
Pyjamasen tv hade jag som liten:-)



Hej så länge!



Mor & dotter mys

Hej på er!

Kikar bara in lite snabbt med en hälsning från oss. Vi är faktiskt kvar hos mamma sen igår och vi gör oss ingen brådska hem utan stannar inatt med. Fredde är ju ändå borta och jobbar, så det är lite tomt då att vara hemma utan honom.

Vi har käkat underbart god påskmiddag här och blivit bortskämda:-). Skönt när man bara "får vara". Hemma har man ju alltid nåt att plocka och greja med, ni vet hur det är;-).
Greta sussar så gott för natten sen ett par timmar tillbaka och Gabriel ska borsta gaddarna alldeles strax. Sen blir det mor & dotter myyyyys!

Hoppas ni mår bra, kram från oss♥


Vi (jag & mamma) har roat oss med att prova gamla mössor på Greta under kvällen!
Visar fler bilder sen, eftersom de finns i min kamera.


Glad påsk!

Kikar bara in för att önska er en god morgon och en riktigt glad påsk!
För vår del blir det påskmiddag hemma hos mamma idag:-)

♥Hoppas ni får en skön påskhelg, kramar från oss♥



P.s Ni kommer väl ihåg att rösta på min bikini:-)?!


Rösta på mig!

Jag är med och tävlar om att få designa Nellys nya bikini! Rösta på mitt bidrag så har jag chans att vinna fantastiska soliga priser. Så skynda er och klicka på länken nedan för att rösta på min bikini:-)

http://nelly.com/designyourbikini/?bikiniuser=TRfwjHbMsQ8RFO6SbEKY9dpggUidQBLjQqUzxv0fA5


                                                                    


  Min bikini:-)


Mat & bad

God morgon på er


Vilken härlig dag.....här är det soooolsken!!
Vi sitter just nu nere och myser vid teven alla tre. Frukosten är precis intagen och tvättmaskinen rullar för fullt:-)
Sen blir det en prommis med vagnen i solen såklart. Å, vad skönt det är att vara hemma igen! Mys.

Lite senare idag ska vi prova lite morotspurè. Får se om den blir lika poppis som potatis med palsternacka?! Greta smackade nämligen i sig den (potatisen alltså) mycket bättre än gröten vi tidigare testat. Sen ska jag även inhandla lite 6 månaders välling tänkte jag. Dags att prova lite sånt också nu.
Men faktiskt så känner jag mig lite ringrostig hur jag ska gå tillväga med alla provsmakningar. Jag vill ju inte gå för fort fram, samtidigt som man måste gå framåt för att komma vidare. Mmmm, det är en liten balansgång det där!
Ialla fall så är jag superglad att Greta tar flaskan. Vilket betyder att hon antagligen kommer gilla vällingen sen *hoppas*. Gabriel ville nämligen aldrig ha det, bara en kort, kort period. Sen vägrade han. Så där satt vi, morgon och kväll och paltade med gröt! Inte så praktiskt. Då är det lyx när man bara kan värma en flaska och ge det istället.

Från mat till bad:-)...... Jag nätshoppade nämligen hem en badstol åt Greta igår. Har kännt ett tag att jag skulle vilja sätta henne i badet tillsammans med mig istället för att samtidigt försöka tvåla in och hålla en hal ål i famnen! Tror det blir både roligare och säkrare för henne med stolen:-)

Kram på er, nu ska vi fortsätta med dagens bestyr!


                Potatis & palsternacka var mums:-)




Såhär ser badstolen ut som jag klickat hem. Fast jag valde den i ljuslila!
Den har tydligen en inbyggd termometer också. Alltid bra.

Här finns stolen, om ni är shoppingsugna:

http://www.dunderbutiken.se/se/art/flipper-evolution-badstol.php


Borta bra men hemma bäst!

Hej igen!

Nu är vi äntligen hemma igen! Borta bra men hemma bäst brukar man väl säga. Och det stämmer riktigt bra:-). Vi har haft underbara dagar tillsammans. Tyvärr inget solsken i år, men det gjorde inte så mycket. Det är skönt att bara få andas lite fjälluft och åka skidor.

Gabriel åker nu helt själv i backarna:-O. Helt otroligt att se honom sticka iväg ner på egen hand. Jag har fullt sjå att hinna med honom nu! Tur att Fredde är van på både bräda och skidor, så han har haft full koll! Jag har nämligen haft fullt upp med mig själv. Och med tanke på att jag i år inräknat, stått på ett par skidor för tredje gången bara, så förstår ni nog dilemmat:-D. Men tusan så bra man kan lära en gammal hund att sitta ändå:-D. Så en klapp på axeln på lilla mig också….inga brutna ben heller!


Lilla Greta har vi knappt märkt av dessa dagar. Hon har som vanligt sovit hela nätterna fram till ca 07.00 på morgnarna. Pigg och glad däremellan! Alla var förvånade över hur lite hon märktes av och att hon alltid är så nöjd. Och som sagt, jag är evigt tacksam för vår nöjda, glada lilla bebis! Hon är underbar helt enkelt. Det skulle hon såklart vara annars med, men det underlättar ju så mycket när dom bara hänger med och finner sig i det mesta!
Det är kanske som Freddes bror sa idag; att vi borde skaffa en till, för vi har minsann inte fått känna på hur det är att egentligen ha småbarn med skrik & grin. Dom har nämligen haft kolikbarn. Usch ja, det måste vara en pärs! Men ang. en tredje......så får vi nog se vad framtiden har med sig:-)


Nej, nu återstår det bara att ta reda på all tvätt och röja lite här hemma under morgondagen. Vilket ska bli skönt. Ordning och reda.

Hoppas ni haft fina dagar och att ni får en härlig påsk♥

Bjussar på lite bilder som vanligt......

   
     Påväg upp            Farmor♥            Tacokväll              Gladskit!

 

   
 Bowlingkväll......                                                                  Askeland

 

    
Härliga dar i backen.......

 

   
                                 Hela gänget på grillbuffè!                Var bara tvungen att provligga:-) 

 

 


RSS 2.0