Bröllopsklockor ska klinga!

Det gick tyvärr inte så bra att blogga igår pga tekniska skäl. Men nu så verkar de funka iaf:-).
Vi hade en kanonmysig dag med härligt efterlängtat besök i form av Sandra & söta Eira. Och när vi räknade efter så kom vi fram till att det var ungefär ett halvår sen vi sågs:-O! Så nu var det verkligen på tiden att ses igen.

Vi hann både fika, babbla en massa, leka med tjejerna och promenera med vagnarna i solen. Och trots att de blev kvar ända till em så hann vi inte riktigt babbla klart, ha, ha! Men det tar jag som ett gott tecken i goda vänners sällskap:-). Det största samtalsämnet var förstås bröllop & bröllopsplanering:-). Jo, minsann! Sandra ska nämligen gifta sig, och jag är sååå glad för deras skull! Bröllop är något fantastiskt underbart & vackert♥. Självklart har jag erbjudit mig att hjälpa till med det jag kan. Det är ju superroligt att planera just bröllop. Med allt ifrån mat, till blommor & färger m.m.

Det kommer helt klart också bli en av de största dagarna i deras liv! Jag minns vårat bröllop så väl, det var som en dröm! En underbar känsla, att äntligen få bli man & fru♥. Och i år firar vi faktiskt redan 3 år som gifta och 10 år som par♥! Det ska vi fira såklart på något vis:-).


♥08-08-08 var våran dag♥

 

Sandra & Niclas, jag önskar er ALL lycka & hoppas ER dag blir lika fantastisk som vår!

Förövrigt så händer det inte mycket härhemma alls idag (förutom alla dagliga sysslor förstås). För faktum är att jag känner mig krasslig igen:-(. Ont i halsen och frussen! Jag hoppade i säng tidigt igår kväll, och så imorse vaknade jag blöt av svett, usch! Men jag har ingen feber, inte som de känns nu iaf. Men jag känner mig trött, obekväm i kroppen helt enkelt! Hoppas det är snabbt övergående bara!

Hoppas ni mår bra iaf, kramar från oss!


"GAASSS"




Häromdagen lyckades jag fånga dom här härliga ansiktsuttrycken på Greta, ätandes på en "gass":-D.
Och även om hon på mittersta bilden ser lidande ut (eller vad man ska säga?) så är glass bland de bästa hon vet! Gottefia:-D. Hon riktigt tjuter "GAAASSS" om hon får syn på dom i frysen, och tar storebror en, då är det verkligen kört! Bara att gilla läget och dela ut en till henne med så det blir tyst;-).

I em är det dags för Gabriels första fotbollsmatch. Det ska bli så roligt! Funderar på om morfar ska få ta hand om Greta under tiden, så jag kan koncentrera mig endast på Gabriel. Ni skulle se hur det är på träningarna:-O. Jag mutar med majskrokar, russin, försöker läsa sagor, rulla en boll osv....ocn när det blir riktigt stimmit då försöker jag muta henne med mobilen men det hjälper oftast inte så det slutar med att jag brukar få gå ut med henne i korridoren så hon får springa och klättra i trappor istället, ha, ha, ha!! Nää, det ENDA som är kul (i Gretas ögon!) är att springa på planen, mitt i smeten helst! Tokunge:-D. Så det är nog en bra idè att ordna med barnvakt idag, framförallt för Gabriels skull, så jag kan heja på ordentligt:-D.

Hoppas ni får en fin dag idag! Här vräker snön ner tyvärr!
Men, men....våren kommer väl på riktigt nån gång:-)

Kramisar från oss!


Premiärgrillning, övernattning i V-ås & shopping på Hälla....

Inte blev det mycket till bloggande den här helgen inte?! Men så är det väl ibland, tiden rusar på och man väljer att pyssla med annat. För er som är intresserade så såg helgen ut som denna:

Fredag:
Premiärgrillning på altanen:-). Det bjöds på marinerad oxfilè, blandade rotsaker i ugn m. honung/citron/timjan överdrag, bönor i "rökig" tomatsås, olika sorters marinerade vitlökar/oliver, rödvinssås och en jättegod sallad bestående av ruccola, tomat & mozarella. Just ja, sen grillade vi även lite halloumi till, även kallad gnisselost:-D. Gasolbrännaren brann på för fullt och värmde skönt, likaså alla ljusen! Gabriel var givetvis med och mös medan minstingen redan var nattad. Vi brukar alltid ha det upplägget på helgerna, så man får äta i lite lugn & ro=).

Lördag:
Upp och käka frukost sen på crosstrainern igen! Och innan passet var klart på den så fick vi "oväntat" besök av min kära kusin Pernilla m. familj. Dom kom med lite ved åt oss som vi beställt, eftersom våran är slut. Vi bestämde oss sedan för att slå följe med dom hem till V-ås över natten. Även denna kväll lagades en massa smarrigtl!!
Vi hade så trevligt & det var alldeles för länge sedan vi sågs såhär. En bättring på det får det lov att bli!
Vid tolvtiden på natta ropade John Blund på oss alla, så då blev det hopp i säng för samtliga trötta småbarnsföräldrar:-D. Tusen tack kära ni för en underbart trevlig kväll/helg!

Söndag:
Lek & bus för alla barnen och papporna ute på gården. Det eldades skräp, kördes cross och fyrhjuling. Gissa om Gabriel njuter sådana dagar:-). Vi barnfria mammor tog en sväng till Hälla. Pernilla skulle hämta en klänning hon sett på H&M, och jag hade ju några checkar att bränna där, så de va bara att sätta igång;-). Detta blev resultatet:


               


                                          

1 st marinrandig topp med fina detaljer på axlarna (syns ej på bild), 1 st tröja i klassisk stil (I loooove!), 1 set med bh + trosa, ett armband och tre par nya örhängen. Tror rosett-örhängena för övrigt blir skitfina ihop med den beiga tröjan! Prislappen då, med borträknade checkar?! 84 hela kronor! Som hittat.....i vanlig ordning:-D.

Nej, de va allt för nu! Hoppas ni haft en skön helg:-)

Kram, kram!

Veckans fynd...


Bild lånad från ellos.se


Gabriel har tjatat och tjatat en tid om att få en jacka med päls:-D. (Och eftersom han behöver en förutom skoljackan så har jag haft ögonen öppna).....Så igår fann jag denna skönhet ifrån märket Esprit. Och gissa vad? Halva priset mina vänner! Så för 400 kr klickades denna snygging ovan hem. Storleken är 128/134, kan hända den blir aningens stor nu, vi får se. Men han bör då kunna ha den i höst iaf. Fyndet gjordes på ellos.se! 

Sen har jag även letat och lyckats finna ett nytt och praktiskt vårset till honom (galonkläder känns som passè) dom andas ju inget och då blir dom bara svettiga och fryser istället (ialla fall när dom är i skolåldern och rör sig mycket mer än små barn!) Vind-och vattentätt, tejpade sömmar, reflexdetaljer, 10 000 mm vattenpelare och meshfodrat, löd texten om kläderna. Låter väl som bra grejer? Jag hittade kläderna på Lindex hemsida, men tyvärr var storlekarna slut där så jag ringde butiken i stan istället och dom hade Gabriels storlek där.
Ibland har man flyt:-) Jackan kostar 399 kr och byxan 299 kr.
Tror det är riktigt bra och rejäla vårkläder! Och för att fynda lite till, när jag ändå håller på:-) så var det ju just nu 25% på jackor på Lindex! (Tom måndag tyckte jag hon sa.) Det var ju kanon! Så nu kan även Gabriel möta den blöta våren:-). Passa på att fynda på Lindex om ni behöver nån vårjacka till barnen vettja, 25 % är en hel del!


Bilder lånade från lindex.se


Nej, nu vankas det frulle härhemma! Ha en fin dag i solen allihopa:-)



Tack!

Hörrni, vad roligt att få läsa alla era kommentarer och åsikter på förra inlägget! Och det glädjer mig att så många har gjort ett litet avtryck här på bloggen igen, gamla som nya "ansikten", och det vill jag att ni ska veta:-).
Tusen tack hörrni! Jag hoppas ni vill fortsätta läsa bloggen och att ni hittar något intressant här framöver också:-).

Idag har jag inget speciellt alls att dela med mig av, det är bara vanlig vardag. Men lite träning har jag bla hunnit med, 30 min crosstrainer + 20 min zumba, och det är bara sååå kul!! Första träningspasset efter op. gick av stapeln redan i måndags (med samma upplägg) så jag tänker försöka hinna med att röra på mig varannan dag framöver också. Armarna får dock vila ett tag till, tills muskeln är helt läkt, vilket tar ca 6 månader. En evighet känns det som, men så är det. Jag får bara anpassa träningen så det funkar ändå, för röra på mig det vill jag ju:-). Jag är fortfarande helt lyrisk över hur bra det här passar/funkar för mig med möjligheten att träna detta härhemma:-D. Och hur mycket pengar spara jag inte in?! Ett årskort på ett av gymmen i stan går på ca 5000 kr! Det kan jag göra något annat kul för nu:-). Och det är verkligen för mig, två riktigt välinvesterade träningsformer som används flitigt och kommer nog fortsätta så.....hoppas jag;-D. Jag är bara så glad just nu att jag finner tid till att träna igen och att det funkar så bra!

Nej, nu blir det en sväng till macken. Älskling & jag ska se en film ikväll....(vardags)mys♥.
Hoppas ni alla har haft en riktigt fin dag, kramar från oss♥.


Kommentarer & ett perfekt liv! (uppdaterad m. text)

Fundering nr 1:
Sista tiden har jag funderat lite på att, av alla er som läser här så är det inte en enda som kommenterat någonting på sistone?! Hur kommer det sig? Till en början så ville jag inte ens ifrågasätta det hos er läsare eftersom jag är en sån som inte vill fokusera på det negativa, det har ni säkerligen redan märkt här i bloggen! Men det är ju rätt tråkigt att bara skriva och skriva när inte en enda av er vill kommentera något man skriver om. (Nu menar jag ju såklart inte ALLA som läser bloggen, det finns ju trots allt en liten skara bestående av mina vänner och ett fåtal andra som lite titt som tätt kommenterar.)
Men ALLA ni andra då? Är ni bara nyfikna (de flesta Avestabor!)? Vill man bara snoka runt? Men aldrig ge sig tillkänna?  Jo, nu är jag minst sagt lite kritisk (vilket jag egentligen inte gillar)! Men det är ju faktiskt bla kommentarerna som är moroten för den som bloggar! Det är dom som är roliga att få och att läsa, positiva som negativa spelar mindre roll, man har iaf fått en:-).

Fundering nr 2: 
Men är ni sen ute efter att gotta er i mitt privatliv så kan ni sluta läsa nu! Jag kommer ALDRIG någonsin bli privat här, jag kommer aldrig någonsin "hänga" ut familjeangelägenheter, privata problem och motgångar i allvarligare bemärkelse. Nej, där går min gräns! Jag väljer sjäv vad jag vill dela med mig av till er, och tur är väl det. Och då har jag valt (för de mesta) att dela med mig av de roliga i mitt liv! Däremot är jag personlig i det jag skriver och framförallt ärlig! Det andra, mindre roliga väljer jag att lägga minst fokus på, vilket resulterar i att jag sällan skriver om det också.

När jag själv läser andras bloggar så väljer jag hellre att fortsätta läsa dom som ger mig positiv energi än dom som ENBART skriver en massa negativt skit, rent ut sagt! Enbart bittra & gråa bloggar ger inte mig någon glädje iaf. Dom går bort för mig! (Naturligtvis ger vissa inlägg mig tankeställare emellanåt och det är bra.)
Men jag kan även tänka mig att det finns en hel del människor som älskar att "gotta " sig i sånt, sk olyckskorpar! För då tycker/tror dom att de har det lite bättre själva. Eller har jag fel?!

Men sitt nu inte på andra sidan skärmen och tro att jag försöker utge mig själv för att leva i en rosaskimrande "drömvärld". Jag har bara valt att INTE dela med mig av de djupaste "motgångar" i mitt liv!
Sen är det otroligt blåögt/naivt i mina ögon sett, att som läsare tro att någon försöker utge sig för att leva ett sådant perfekt litet liv med perfekta små barn & en perfekt man/fru! Vem gör det liksom? Alla har vi ju våra problem, upp- & nedgångar, med- & motgångar. Eller hur?! Det där perfekta fläckfria livet finns inte hos någon. Vi väljer bara själva vad vi vill fokusera på i det!  Jag försöker välja det positiva:-D.

P.S....
I ett perfekt litet liv, krävs en perfekt vagn (ironisk)! Ha, ha, ha!! Här är min:
Bäst att ni kommenterar nu också;-p).

Uppdatering!
Vill även tillägga om jag varit lite otydlig med en grej?! Och det är att jag själv följer endast två bloggar och där kommenterar jag lite då & då! Inte alltid/alla inlägg såklart, och det menar jag inte att ni läsare ska göra här heller! Men ett litet tillkännagivande att man läser bloggen är alltid kul att få;-)



      













Lyckad helg!

   

   

 Hej på er igen!

Vi har haft en toppenhelg i Sthlm hos bror David, Lena & Algot. Lille Algot är bedårande fin! En sån perfekt liten bebis dom skapat tillsammans:-). Han ser ut som en riktig liten "modellbebis" med sin fina färg och släta hy, precis som ett litet nypon:-). Jo, han blir nog en hjärtekrossare med åren, hi, hi!!

Förutom att mysa med bebis så blev det ett mycket lyckat restaurangbesök på en indisk restaurang runt hörnet(brorsans favorit när det kommer till indisk mat). Jag var till en början rätt skeptisk ska jag medge att käka indiskt (jag var ju mer inne på thai) men med lite övertalning så gick jag med på förslaget ändå.
Och gissa om jag blev glatt överraskad?! Jojo, mina vänner!! Det var länge sen jag åt såååå god mat!! Jag var helt lyrisk! Så det lyste nog igenom rätt rejält att jag var på tillfälligt besök i storstan igen, ha, ha, ha!! 
Jo, maten var verkligen toppen, vilka smaker och vilka dofter! Dit går jag givet nästa gång igen:-D. Så helgen har varit jättelyckad som ni kanske förstår. Jag tycker även att Fredde & jag måste bli lite bättre på det där med att komma bort barnfria nån gång lite då och då. Det behövs för att ladda batterierna och för att få lite egentid tillsammans. Så det får bli en bättring på det framöver=)

Tusen tack igen brorsan & Lena & lille Algot, det gör vi snart om!
Nej, nu dags att ta tag i dagens sysslor igen, ha en fin dag allihopa:-)


 


Algot mys!

Äntligen fredag igen!!!

Synd bara att snön vräker ner här:-(. Det har ju varit sån härlig vecka med sol, så det hade kunnat få fortsätta tycker jag! Men men, man kan inte få allt;-). Som vanligt blir det ialla falll fredagsmys härhemma ikväll med lite god mat & dryck och kanske en & annan godisbit oxå:-). 

Imorgon sticker vi sen till Sthlm för att äntligen få träffa lille Algot♥. Ååå, va mysigt det ska bli!! Lillplutten.
Sen blir det nog att vi traskar iväg till nån skön restaurang på kvällen för att äta lite gott,
det lutar åt thailändskt tror jag:-).
Vi åker barnfria (i huvudsak) för Algots skull och lite för vår egen såklart, för att få lite egentid tillsammans♥.
Sen tycker jag även man inte ska släpa med små/skolbarn till en nyfödd i onödan och så tidigt! Dom hinner träffa honom sen, och det är ju inte så att Greta bryr sig iaf:-D. Gabriel förstår varför han inte kan följa med och det gör nog inte honom så mycket heller, han är lika nöjd över att få vara hemma och dela en pizza med mormor istället:-).

Nej, lite frulle i magen skulle nu vara på sin plats:-)

Kram på er & ha en skön fredag!!



 High five!! Imorrn kommer min faster:-D


Pimping Gretas ride!





Jag hade egentligen tänkt vänta tills jag får hem grejerna till vagnen, men jag kan inte hålla mig! Det blev så sjukt snyggt och hon har lagt upp så fina bilder på suffletten & sittdelen i sin blogg. Så jag ger er härmed en tjuvkik på grejerna! Klicka på länken ovan så kommer ni direkt till blogginlägget om mina snygga barnvagnsdelar:-)


Hej så länge!!


Gammalt blir som nytt!

Ååå, ännu en underbar dag med sol! Det blir perfekt att promenera till skolan i em för att hämta Gabriel:-).
Jag och Greta har precis varit till en lokal sömmerska med vårat sofftyg som behövde rustas upp! Det är nämligen fem st dragkedjor som gått åt skogen på både kuddar, dynor och själva sofftyget. Och eftersom det inte är nåt fel på själva soffan och man kan klä av den och tvätta den när det behövs (toppen när man har småbarn) så måsta den bara rustas upp och bli kvar härhemma!
Sen kom jag ju på att jag även har sju par(!)jeans/byxor som legat typ ett par år i skåpet med trasiga blixtlås utan att kunna använda dom:-S. Det har liksom aldrig blivit av, och tiden har sen bara gått. Men nu så kära vänner, är jag snart sju par brallor rikare:-). För ni vet väl hur det är med jeans?! Ju mer man använder dom desto skönare blir dom!
Som pricken över i så skulle hela kalaset vara klart redan nu på fredag:-O. Snacka om att jobba snabbt!
Tjohooo, tänk va glad man kan bli över gamla grejer som man får användning för igen:-).

Igår invigde vi altanen för första gången i år med middag i solen innan fotbollen. Det var Gabriel som insisterade och tyckte det skulle vara mysigt. Så jag dammade av efter vintern och torkade rent därute. Och det var riktigt mysigt:-). Innan maten så åkte Gabriels skateboard fram oxå. Soldäcket utanför altanen är nämligen perfekt att träna på innan snön smälter och gruset är borta på backen! Och va duktig han har blivit då. I år får vi försöka komma iväg lite oftare till skateparken. Övning ger ju färdighet!



 Mammas coola skatekille♥


Färdigsytt!








Min sufflett & sittdel är nu klara! Jag ska bara betala kalaset, sen kommer dom med posten:-).
Gissa om jag är förväntansfull!?

För att komma till sidan där jag fick hjälp med detta uppdrag så klickar ni bara på bilden ovan. Kanske ni hittar något som faller er i smaken, då hon även syr en hel del andra grejer/kläder med:-). Ta en kik vettja!

Kram & godnatt på er!


Vårtecken!




Häromdagen åkte dom fram och på, både brillor & skor:-). Vilket vårtecken!
Och även idag skiner solen underbart på oss och jag riktigt njuuuuter av strålarna!

Hoppas ni också har lika fint hos er:-D

Kram på er så länge!


Nu är HAN här!!!

♥VÄLKOMMEN TILL VÄRLDEN ALGOT♥







Äntligen har jag blivit faster igen!! Lille Algot föddes igår vid 11-tiden och mådde/mår fantastiskt bra och föräldrarna likaså:-D). 4085 gr muskler och 53 cm kille var det som tittade ut♥. Och han är så fin, så jag är en mycket stolt faster!

Men tyvärr vaknade jag igår morse och var helt slut av både halsont och värk i kroppen så det resulterade i att jag blev helt sängliggandes hela dagen igår, (med undantag för melodifestivalen förstås:-p)
Och av den anledningen har jag ännu inte hunnit se lille Algot än.

Tur är väl att jag känner mig mycket piggare idag, förutom heshet/halsont. Men jag tänker verkligen försäkra mig ordentligt om att jag är 110% kry, innan jag kan åka till storstan för att se skatten. Men förhoppningsvis blir det av till helgen som kommer ialla fall! Jag vill ju så gärna se underverket♥.

Greta är också pigg igen och äter som hon ska, så det är toppen:-). Skönt att det bara var en kortvisit hos barnen.

Nej, nu ska tänderna gnuggas på Gabriel,
sen blir det hemmagjorda burgare för Herr & Fru Eriksson, mums!



Det är väl bara vi kvar...?



VI ÖNSKAR ER EN SKÖN HELG!


Såhär skönt somnade en liten Greta på egen hand i förmiddags härhemma:-). Själv stod jag i telefon med Lena(min brors fru) som förhoppningsvis efter 14 dagar över bf får komma in till förlossningen och bli igångsatt idag(det är på tiden)!! Wihooooo:-D. Vi väntar spänt på bebis♥! Jag blir faster igen och barnen får en till liten kusse♥. Det är alltså en spännande helg vi går till mötes:-D.

Själv känner jag mig INTE 100 fräsch. Jag är trött och slut och har tampats med ett fruktansvärt enerverande illamående på fm! Vet inte om jag ska till och bli sjuk el. om det är sviter av op?! Vi får vänta och se.
Skönt var det iaf att få ta bort stygnen idag, nu är det läkning som gäller.
 Och vad gäller Greta så är hon inte fräsch idag heller, och under em. har även lite feber anlänt:-(. Jo, de vore väl konstigt om vi skulle klara oss helt ifrån sjukdom, det är liksom bara vi kvar nu känns det som! Men jag hoppas naturligtvis att det bara är en kortvisit bacillerna är här på:-D.

Nej, ingen ev. sjukdom ska iaf få hota min heliga fredag och mitt fredagsmys! Vi får se vad som hamnar på menyn idag?

Kramar från oss♥


Det här ska ni kolla upp...Tips!


Det här ska nog göra susen  för både kropp & knopp...

 

Tjohooo!! Äntligen dax för en lång och välbehövlig dusch idag nu då:-D. Men jag tänkte faktiskt vänta tills Greta ska vila en stund så man förhoppningsvis får ta den ifred;-). För just nu är det en massa, massa "mamma" tjatande härhemma! Det mammas och mammas och mammas...hela tiden.
Jo, visst beror de på att hon inte är riktigt fräsch:(. Hon har ingen feber el. så, men är dock väldigt förkyld. Och aptiten, den är som bortblåst!
Men just nu så sitter hon här bredvid och smaskar på ett päron iaf:-).
Såna här gånger får man väl vara glad över det lilla:-D. Stackars liten♥. Gabriel mår iaf bra och är i skolan som vanligt, och själv äter jag ju penicillin efter op. så jag borde väl (peppar, peppar) klara mig ifrån det mesta?!

Och btw så har jag snart ätit ur den första dosen med kapslarna Priorin, ni kommer ihåg dunderkuren för håret va:-D?! Men jag vet inte riktigt om jag kan ge dom något rättvist omdöme såhär tidigt. Man bör nog äta dom ca tre månader innan man ser ett ordentligt resultat som det står på burken. Jag kör väl på ett tag till så får vi se!

Sen har jag även (imorse) påbörjat min ej avslutade PH-kalk kur igen:-D. Det innehåller både det ena och det andra som är bra för att få kroppen i balans igen! När jag köpte pulvret så fick jag lämna urinprov för att se om min kropp var "försurad" som man säger. Och det var den. Ganska rejält också! Vilket då tyvärr resulterar i en rad olika besvär som man annars inte skulle ha. Och faktum är att de flesta idag är försurade i kroppen utan att veta om det tyvärr pga fel/dålig kost osv..... Men vill man kolla upp det så ska man ta kontakt med en sk "mineralterapeut". De tar urinprovet åt dig och rekommenderar sen din dagliga dos av kalket. 

Och när man sen får kroppen i balans igen så ger det även ett bättre resultat när man tex tränar. Kroppen får då lättare att transportera bort slaggprodukter och kan tillgodose muskler m.m med den syre som behövs!
Jag skulle nog kunna skriva hur mycket som helst om detta ämne, eftersom det kan få bukt på en massa, massa olika problem man kan tänkas ha med både kroppen & knoppen. Men då tröttnar ni nog på att läsa, misstänker jag;-). 

Däremot tycker jag ni ska googla lite på detta med ph-kalk & försurning i kroppen så kommer ni förstå vad jag menar, och hur mycket olika problem det kan ställa till med som man inte hade en aning om och som faktiskt enkelt går att lösa! Pulvret kostade inte många kronor för en hel burk och det kan det väl vara värt när det återigen är hälsan man investerar i:-).

För visst är det väl så att skönheten sitter på insidan? Då är det väl där vi ska börja, så vi sen kan få den att stråla utåt:-).

För er som vill komma i kontakt med min mineralterapeut så kan ni kontakta Gunilla Gunnarsson på tel:
0226-662 66 el. 070-693 05 74 för att få veta mera. Hon är jätteduktig på det där och kan hjälpa er! Hon är dock anträffbar tidigast nu på lördag igen, då hon är utomlands just nu.

Oj då, Greta har visst precis knoppat in nu också. Dags att ta den där efterlängtade duschen då:-D

Kram från mig så länge!




Mor lilla mor vem är väl som du...

God kväll på er!

Sitter just nu och har dataundervisningskväll i word härhemma för min kära lilla mamma,
och det behövs när man är född på 50-talet kan jag säga, hi, hi, hi!!!

Jo, jag måste bara återigen visa min tacksamhet här gentemot mina nära & kära som finns där och hjälper till med barnen när det behövs som mest!!! Vad skulle jag göra utan er och speciellt dig lilla mamma♥.

Du har igenom åren alltid ställt upp i både vått och torrt. Dagar som kvällar, helger och nätter! Och det betyder så oerhört mycket för mig att ha dig som en del i mitt liv och det är till enormt stor hjälp när det krisar.
När jag tex har haft jobb som har krävt sena kvällar (innan vi fick Greta) och Fredrik jobbat borta, då har du alltid funnits där och tagit Gabriel, hämtat vid dagis och nattat på kvällar. Med dig är det aldrig något problem!

Men jag kan nog aldrig rättvist med ord beskriva mamma, hur mycket all hjälp betyder och
har betytt genom åren!

Mor, lilla mor vem är väl som du? Ingen i hela världen!
Vad gjorde jag utan dig?!

Älskar dig så mamma, tack för att du finns♥!


Vilken tur jag har som har en sån fin familj!

Hej igen!

Vad ska jag dela med mig av idag då? Det har ju som ni kanske förstår inte hänt speciellt mycket härhemma idag heller eftersom jag inte får göra för mycket heller!...Och med tanke på att jag inte får duscha hela kroppen förrens på torsdag igen så blir man lite "folkskygg" om man säger så;-D. Jag känner mig väl kanske inte som den  superfräschaste mamman just nu om man säger så! Men men, det är bara att stå ut, på torsdag får jag äntligen duscha igen och sen så tas ju stygnen bort på fredagen och även tejpen. Ska bli sååå skönt. Tänk va man kan uppskatta en sån simpel grej (för oss) som en dusch igen efter bara några dagar utan! Jag vill inte ens tänka tanken på hur det måste vara att leva ett liv utan fri tillgång på vatten:-S! Nog har vi det bra här i norr....kanske alldeles för bra ibland?!

Det jag också tampas med om dagarna sen jag kom hem är ju att inte få lyfta/bära liten Greta. Jag ska ju helst inte göra det på två veckor! Så ni kan ju tänka er att man får planera om lite om man säger så. Inte för att jag är en sån som går omkring och bär hela dagarna på min snart 1½ åring inte! Men det är onekligen ett visst antal lyft per dag som är nästintill omöjliga att undvika: Lyft ur & i sängen, lyft ur & i matstolen, lyft ur & i vagnen, i bilen, you name it!
Sen vill ju liten komma nära emellanåt också och bara mysa eller söka tröst. Då är det bara att snällt sätta sig på golvet med henne en liten stund tills hon är nöjd:-). De övriga "lyftproblemen" har löst sig rätt bra ändå, för är man tvungen att lösa dom på någe vis så är det inte klokt va fantasin kan flöda:-D......Nåja, det är väl inte bara fantasin som flödar. Idag har jag iaf haft hjälp av min kära brors fru, Marcilene som gladeligen hämtade liten Greta vid 10-tiden imorse!! Hon är så förtjust i Greta och kusinerna med♥.
(Jag kanske glömt att nämna det men, allt detta "strul" uppstod ju eftersom min kära man vart tvungen att akut sticka till Sthlm för att jobba iaf! Han hade ju tänkt jobba hemifrån den här veckan för att underlätta lite för mig.....men ibland blir det bara inte som man tänkt sig, så då måste de gå ändå!)

Hur som haver, vilken minut som helst kommer nog Gabriel inspringandes  genom dörren igen, han har varit på fotboll med morfar:-). Och så kommer även minstingen när som helst hem efter en heldag hos familjen Sjösten/Rocha:-D. Tur jag har en sån fin familj som finns där när det verkligen behövs♥♥. TACK!!

Nej, lite kvällsrutiner står nu starx på tur i form av, kvällsmat, duschningar, tandborstningar & godnattsagor!
Hoppas ni haft en fin dag, kram på er!

Op. frågor!

Jag har fått några frågor kring min operation så jag tänkte väl försöka svara så gott jag kan då;-D:


Fråga nr1:

Vet du att du inte vill ha fler barn? Är i valet & kvalet, vill göra mina nu för dom vart superhängiga (utan amning..) men kanske är bäst att vänta tills alla barn är utkrystade?

Svar:
Som det känns så har jag och min man bestämt oss för att vi inte ska ha fler barn. Vi är nöjda med dom två fina vi redan har och fullt upp med dom;-D. Och det har väl hela tiden varit min plan med denna operation, att vänta tills barnafödandet/ammandet är klart!
Så svaret på din fråga blir att jag hade väntat tills ni känner er "klara" med barn/amning! Det sliter på brösten att både vara gravid och att amma. Och trots att jag hade ilägg sen innan barnen så behövde dom ett lyft igen, sen är det ju definitivt inte gratis heller! Och det är väl den största orsaken till att det är bäst att vänta enligt mig:-). Lycka till!


Fråga nr2:

Grattis Frida! vad spännande:) du måste uppdatera oss vilken storlek du valde. Vila upp dig nu. Kram Malin

Svar:
Jag tror jag svarat på denna fråga tidigare? Jag hade 300 cc i sedan tidigare och valde att gå upp till 440 cc nu. Inte så jättestort alltså, men nog för att se en "skillnad" från innan och att brösten fylldes ut igen efter amningarna. Sen var ju jag väldigt rädd för att bli för stor vilket ledde till att jag var försiktig med att öka på för mycket! Man kan beskriva det enkelt att som jag ser ut nu utan bh gjorde jag innan fast MED bh. Så när jag sen får börja använda push-up bh igen så blir det bara en bonus;-).


Fråga nr3:

Härligt att allt gick bra är lite nyfiken på hur stort ärret i armhålan blir, är de så att de syns mycket? har själv tänkt att operera mig i framtiden. Ha en fin dag!

Svar:
Jag kan inte se ärren själv än eftersom jag är tejpad än i armhålorna, får ta bort stygnen och tejpen på fredag. Så jag kan försöka fota ärren sen. Och dom ärren jag hade sen tidigare op. var i princip obefintliga och ca 3-4 cm långa!! Och med tanke på att dom sitter just i armhålan så spelar det inte så stor roll enligt mig om dom syns el. inte. För hur ofta sträcker man armarna uppåt så armhålorna syns;-)?!
Lycka till om det blir op!!


Hoppas ni fått svar ni är nöjda med och har ni fler frågor får ni gärna skriva igen:-).
Hoppas ni får en fin dag!


Under bearbetning...

Idag händer det inte mycket härhemma på berget inte! Lunchen är överstökad och Fredde är ute på en härlig promenad med både barn och hund i solen. Underbara sol! Själv är jag trött så jag tänkte vila en liten minut:-). Mitt på blanka dan?! Kan man göra så?! Inte i vanliga fall om man heter Frida, men idag unnar jag mig det....;-D.

Förresten så kan jag avslöja att tyget som skall sys upp till vagnen inte är långt ifrån klart nu! Det är ivägskickat och under bearbetning:-). Tjejen som syr upp tyget åt mig blev helförtjust i tyget och ville gärna veta varifrån det kommer! Hon vill nämligen sy i samma tyg till sin egen vagn(om de var ok för mig)vi bor ju långt ifrån varandra så hon menade på att jag blir ju ändå unik med det tyget härhemmikring ändå:-). Så visst kan jag dela med mig av tygtipset till henne tänkte jag!

Men som sagt så fort det är klart och sitter på vagnen härhemma så slänger jag upp ett par bilder på resultatet....
Nej, vila var det visst!!


Nice to be home:-)

Skönt att vara hemma igen ska ni veta, men visst är det lyxigt att ligga och bara slappa på hotell oxå förstås;-D (man gör det alldeles för sällan). Vi får försöka bli bättre på det, för det är ju trots allt intensivt emellanåt att vara småbarnsförälder och det är viktigt att även vårda varandra och förhållandet!

Jag mår lika bra idag med och jag har inte ens behövt ta någon värktablett alls under dagen och tänkte nog hoppa det helt och hållet. Det viktigaste är ju penicillinet och det tar jag lite senare ikväll. Det enda som är lite obehagligt är spänningarna i armhålorna, men det släpper väl mer och mer för var dag. Sen är det även dags att börja träna armarna om några dagar. Och det behövs nog, annars skulle man väl stelna till helt:-D.

För er som undrat så hade jag 300 cc i sen tidigare och har nu alltså gått upp till 440cc. Och jag kan säga att det var tur jag INTE valde en mindre storlek (400cc) som jag tänkte från början eftersom det knappast hade blivit någon skillnad! Nej, det här blev alldeles lagom. Jag fyller nu ut det som blivit slappt/löst efter två underbara ammande barn:-). Sen var jag ju toknervös över att bli för stor, det var nog det största bekymret jag hade innan op, man vill ju inte se konstig ut. Så det här blev nog perfekt för mig:-).


Nej, nu fortsätter tv-myset härhemma!
Kramar från oss!


Lång väntan & oro äntligen över...


Hej igen på er!!

Snacka om  att det är skönt att en mycket lååång oro och väntan (som var helt onödig oxå) äntligen är över!! Vi är tillbaka på hotellet sen ett par timmar och jag mår TOPPEN:-D. Jag är supernöjd med resultatet och smärtan är i princip obefintlig, lite öm i armhålorna bara. Så jag är otroligt glatt överraskad! STORT tack till er som visat ert fina stöd och era lyckönskningar på ett eller annat vis, de har varit till stor hjälp♥!

Stygnen i armhålorna ska tas bort om en vecka och vad gäller min träning så kan jag köra på som vanligt om ca en vecka men ta det lugnt med armrörelser i 3-4 veckor förstås. Så crossen passar bra om jag istället håller i det "fasta" styret. Zumban kan jag nog köra på med men utan armar där också.

Huvva, va skönt att det är över och att allt gått så bra och blev som jag tänkt mig! Jag är såååå glad och lättad:-).
Nej, nu ska jag slappa vidare på hotellrummet med älsklingen. Lite senare väntar film & thai take away:-D.

Kramar från oss♥



Konsultationen avklarad...


Utanför kliniken (i blåsväder)...


Konsultationen gick bra idag och jag känner mig lugn. Lite velande återstår dock, men jag sover på saken och tar ett sista snack med Jan (kirurgen) strax innan op imorgon bitti. Klockan 07.45 skall jag vara på plats och ca 08-08.15 blir jag sen sövd...

Jag har även blivit informerad om idag att smärtan den andra gången inte kan jämföras med den första, och det tackar jag hjärtligt för! Och trots att det är 11 år sedan sist jag opererade mig så glömmer jag inte hur jobbigt det var och hur ont det gjorde efteråt....men, men. Vill man vara fin så får man lida pin, är det inte så:p.

Vi har även hunnit med att äta en underbart god (sen)lunch/(tidig)middag på Friday`s också, härligt!
Det är sååå underbart mysigt med lite kvalitetstid tillsammans, lovely helt enkelt♥.

Nu väntar mys, film & bara slapptid på hotellrummet i några timmar. Sen blir det hopp i säng inför dagen D!!
För imorgon vid 10-tiden vaknar jag med nya boobs:-DD. Hoppas jag kommer gilla dom...hi, hi!!



Mysmiddag på Friday`s





Malmö nästa...!



Väskan är färdigpackad och nerverna utanpå:p.... Imorgon bitti sticker vi, Malmö here we come!
Jag har tid för konsultation kl 13.30 imorgon på kliniken och jag är riktigt förväntansfull:-). Och som jag sagt tidigare så hoppas jag det riktiga lugnet ska infinna sig efter den....
Jag hoppas även att jag kommer kunna blogga från plats så ni vet vad som händer och sker;-).

Men först behövs en natt med några timmars vila, vi har en lång bilfärd framför oss.
Håll ett  par tummar för mig är ni snälla, jag är rätt nervös ska jag erkänna!

Kramisar från oss♥


RSS 2.0