Älskade skitungar!


♥Skitunge nr 2♥


Jippiiii!!!

Idag togs bandaget bort och inget nytt behövdes heller, då kan man väl få vara såhär glad:-D. Nu är det bara såren som ska läka efter där blåsorna satt. Skönt! Har ni förresten sett så många tänder Greta fått? Jag tror vi är uppe på en 13 st:-O! Gullunge♥. Och som hon snackar nu, här är några exempel:

Geta=Greta
Tixie=Trixie
Ack, ack=Tack, tack
Mamma
Pappa
Ah!=Om saker som gör ont
Usch=Bajs i blöjan
Nanna=Snuttefilten
Tutte=Napp


Hi, hi, hi!! Det händer mycket nu och vilken energi hon har sen då:-O! Hon hittar på allt härhemma, drar fram grejer, runt i hela huset, kastar ner saker för trappen, klättrar i soffan, äter hundmat och de mesta man kan hitta på golvet såsom sten, stickor från veden, kex och chips från skåpen slinker också ner ibland. Ja herregud ja! Hon håller mig minst sagt igång om dagarna lilla fröken bus! När hon var bebis så hade jag en känsla av att hon skulle bli lugnare än Gabriel var och lite mer av en  "jag är där mamma är" bebis. Men ack sååå fel jag hade! Hon har precis lika mycket spring i benen som storebror (som flera gånger kom bort vid olika tillställningar, försvann i affärer, smet iväg osv) och är inte ett dugg skeptisk mot "världen". Och när det gäller att hitta på och ta sig för av olika saker så slår hon tom storebror:-D. På det skall också en stoooor dos drama läggas till, ha, ha, ha!! Det märks att vi fått en tjej den här gången, en riktig liten dramaqueen är vad hon är:-).
Med sina bakåtkastningar med huvudet (när allt inte går som hon tänkt/vill), slänga omkull sig på golvet och bokstavligen skrika MAMMA hundra gånger tills man svarar "Ja, Greta vad är det?" Då bubblar hon en massa till svar som jag inte har en aning om vad hon säger:-D.
En härlig ålder är vad det är, och dom blöta små pussarna hon generöst delar ut dagligen får en att smälta och glömma bort för en stund hur intensivt det också kan vara!

Sen har vi Gabriel som i sin tur är som en upprorisk tonåring i miniatyr just nu=): Med det kommer häng på brallorna, kepsar i alla de slag och färger, kläderna för dagen väljs med stoooor omsorg och det gäller att vara "cool för att få tjejer", och när han sen blir stor så ska han ha en tatuering med svamp bob fyrkant och snusa:-O
Sen tror jag ibland han saknar hörsel, eller åtminstone så vill han inte höra överhuvudtaget vad jag säger/ber honom om:-D. Envis är bara förnamnet och med en attityd som en 13-åring:-). Jisses!! Hur orkar man?!
Jo, man bara gör det.....av KÄRLEK♥. Och den tar aldrig slut, den blir bara mer och mer, starkare och starkare och växer och växer.....för var dag som går!

Älskade, älskade ungar♥. Vad vore jag utan er?! Måhända det är jobbigt ibland och vissa dagar mer än andra. Men det spelar ingen roll för jag är mamma, det vackraste namn jag kan bära!



♥Skitunge nr 1♥




Pepparkakor & städhjälp!


Gabriel & Gretas kusiner, bruna som pepparkakor:-).
(Fast Emma th. stannade hemma i Sverige, som ni tidigare sett på bild här).


Hej på er!

Vi hälsade på hos min bror m. familj idag♥. Sju veckor borta från Sverige och oss, i Brasilien har gått fort men känns som en evighet! Och det var riktigt härligt att få se dom hemma igen:-). Gabriel & Fredde däremot har spenderat dagen i skidbacken i Romme. Dom har haft en härlig dag och numer bemästrar Gabriel även de röda backarna på egen hand, tuffa killen♥.

Imorgon är det åter dax att besöka VC för att kolla Gretas fingrar och vi hoppas det har hänt
en hel del på läkningsfronten. Lilla hjärtat♥.
Under dagen har jag haft "städhjälp" härhemma, det uppskattas:-D...

Hoppas ni haft en fin helg, kramisar från oss♥.



Disken måste diskas.........och golven moppas! Oj, oj, oj:-D.




Bra start & efterlängtad hemkomst!

God morgon på er!

Frullen är på g härhemma och sen svirar vi om för att ta oss till Gabriels lördags dans:-). Sällskap får jag av bästa Cicci och lilla Juni som också börjat på dansen. Sen blir det lunch på stan med barnen såklart. Låter väl som en bra start på en lördag tycker jag:-).

Jag hoppas ni får en bra dag! Kramisar från oss♥

 


Ikväll kommer min bror m. fam. hem från sju veckors besök
i hemlandet Brasilien! Gissa om Gabriel saknat sin söta lilla kusin Julia♥.


Det såg bra ut...

Hej igen!

Allt gick bra på vårdcentralen idag, en blåsa av tre hade brustit men det såg fint ut ändå. Ingen infektion eller så. Men hjälp va stoooora blåsorna va! Har aldrig sett så stora blåsor på såna små fingrar nångång. Men sköterskan tyckte det såg jättefint ut, hon lindade nytt bandage som skall sitta kvar till nästa koll som är på måndag. Då får vi se om hon får vara utan bandage eller inte...

Ska strax hämta vår "tonåring" vid skolan för att sen fara vidare några ärenden, men efter det tar vi helg!
ME LOVE:-)). Pastasallad m. räkor & vitlöksbröd står på kvällens meny:-).

Jag hoppas ni får en underbar fredag, kramar från oss♥

P.s Tobbe trollkarl var fantastiskt rolig igår, vi vuxna skrattade lika mycket som barnen (om inte mer!). Men jag fick ingen bra bild tyvärr. (Vi vuxna hamnade rätt långt från scenen så de blev så mörka.)


Önska oss lycka till...

Morrn, morrn på er!

Strax dags för frukost härhemma, Greta har redan fått sin (välling) och Gabriel är i skolan. Sen svirar vi om för att ta oss till vårdcentralen och kolla handen....Önska oss lycka till!



Tänk va fort barn vänjer sig! Äta själv med EN hand, dessutom vänster,
är inga problem för en envis Greta:-D.
Här kämpar hon på vid gårdagens middag♥.


Magi!

Hej på er!

Resterande tid av dagen igår gick jättebra med Greta och likaså natten har gått kanon=full med sömn och utan smärta:-D. Jag behövde inte heller ge mer alvedon än vid olyckstillfället. Så det känns jättebra! Glad bebis=glad mamma=). 
Och det ska bli väldigt intressant att se hur dom små fingrarna ser ut imorgon igen när bandaget tas bort och lindas om. Håll ett par tummar för oss och att det läker fint och inte blir infekterat.

Jag har under morgonen letat kaminskydd (som ni kanske förstår) och har hittat ett par på blocket bla. Men blir det ingen affär där så kommer vi absolut beställa ett helt nytt kaminskydd på nätet, vilket blir lite dyrare såklart. Men det är liksom inte läge att snåla in på sådana här grejer, speciellt inte efter det som hänt! Eller vet ni kanske någon bra internetsida som säljer kaminskydd?! Skriv gärna och tipsa i såna fall:-).

Ikväll ska vi på en magisk kväll, "Tobbe Trollkarl" är nämligen i stan och vi ska dit, jag Fredde & Gabriel:-D. Ska bli jättemysigt att bara få åka med vår lilla kille♥. Greta blir hemma med morfar, det blir nog lugnast så, ha, ha, ha!! Sen är det viktigt tror jag för storebror att få lite egentid med mamma & pappa ibland.


Hoppas ni får en fin dag i solen, kramar från oss♥



Olyckan har varit framme...



En ledsen Greta i väntrummet♥


Hej & hå!

Vi är nyss hemkommna från akuten jag och Greta. Det som inte får hända, hände imorse...Greta brände sig på kaminen i köket! Och det vara bara ren otur, för hon är ju så duktig och går aldrig fram till kaminen när vi eldar i den. Men imorse så höll hon på och grejade på golvet intill Trixie när allt gick ju så fort. Jag tror att det som hände var att hon skulle sätta ner handen på golvet för att resa sig. Istället så satte hon handen nertill på kaminen. Stackars lilla hjärtat! Det blev verkligen gråt, tandagnisslan och "krypa ur skinnet" vridningar i kroppen!
Va gör man?! Får panik? Nej, det är inte läge för det då. Istället for vi fram till vattenkranen i köket och började spola lagom kallt(jag fick lära mig på hjärt-ochlungräddningskursen att aldrig använda iskallt vatten! Det blir trauma för barnet och gör inte saken bättre)men jag har innan kursen många gånger fått höra av folk att man ska ha iskallt vatten, vilket är fel! Ett litet tips som kan vara bra att bära med sig, lagom kallt vatten alltså!

Men hörrni det är ju verkligen lättare sagt än gjort att hålla en 15 månaders hystersikt ledsen liten tjej under vattenkranen! Så vi gjorde ett litet uppehåll efter en stund och for nästa sväng in på toaletten för att ge en alvedon supp. Och så tillbaka till vattnet igen, fast denna gången i en skål där hon själv kunde plaska lite med handen. Sen var det bara att ringa sjukvårdsupplysningen, och dom tyckte jag skulle åka till akuten eftersom hon är så liten. Så de gjorde vi. Först fick vi komma in på ett rum med en sköterska som ställde en massa frågor och fyllde i papper. Sen bad hon oss sitta ner i väntrummet igen! Men herregud, Greta hade ju jätteont och inget fick vi medans vi skulle vänta heller! Lite kyla, is el. dylikt kanske hade varit på sin plats...pucko, rent ut sagt!

Till sist tröttnade jag eftersom hon hade ont och var så ledsen. Jag tog några arga kliv fram till receptionen och frågade om hjälp eftersom hon har ont och ifrågasatte varför en brännskadad liten tjej får vänta utan någon lindring i väntrummet, Grrrr!? Då blev det plötsligt fart på personalen kan jag lova! Vi fick genast komma in på ett rum och en läkare kom(de va på tiden!). Jag hade gjort allt rätt och de jag kunde hemma. Skönt! Alvedon/panodil som smärtlindring är det man ger, inget annat. Embla kräm(tror jag det heter)rekommenderade han inte.
Dom lindade sen lillsnuttans hand med en fuktig kompress och fuktspärr och bandagerade handen/armen, och genast blev hon lugnare:-). Tydligen så gör syren i luften att det gör mer ont än om man lindar blåsorna tätt.

Så nu ska hon ha bandaget tills på fredag då vi har en tid på vårdcentralen för att "kolla läget" och lägga på nytt bandage. Sen ska det bandaget sitta på 3-4 dagar innan det tas bort för sista gången och dom åter får kolla hur det ser ut.

Ja, fy va jobbigt det är när dom små har ont! Man önskar man kunde ta smärtan åt dom. Men nu så sussar hon sött härhemma efter all gråt och smärta, lillhjärtat! Vi får sen varva med alvedon/panodil för att lindra det värsta idag....


Jag hoppas ni mår bra ialla fall! Kramisar från oss♥



En trött bandagerad tjej vilar nu efter morgonens pärs! Stackars liten♥.


Helgen som gått & bröstblogg...

Hej på er!

Jag gör ett tappert försök ändå utan ny strömsladd! Det hanns inte med att införskaffa någon ny sådan idag. Och det är inte kul när det tar sjuuuukt lång tid vad jag än gör med den här datorn...suck!
Nåväl, helgen som gått kan sammanfattas såhär:

Fredagen:
Fredagsmys med Wienerschnitzel ur "Morberg".

Lördagen:
Funky kids dance för Gabriel på dan och 35+35 års kalas i Nyhyttan på em/kvällen för Freddes bror & fru! Jättetrevligt och sjuuuuukt god mat bjöds det på. Marita är en riktig naturbegåvning i köket, hon skulle lätt platsa i "Halv åtta hos mig":-).

Söndagen:
Tillägnades familjen Hedlund/Bengtsson och lille Elvis<3. Ååå, vilket litet knyte! Underbar:-). Jag kan inte fatta att Greta & Gabriel varit sååå små, ja ännu mindre faktiskt tom:-O. Man blir åter påmind om hur fort tiden går...


                              Lille Elvis♥

Jo, så var ännu en helg slut och en ny vecka tar vid. Hörrni, det är ju bara måndag & fredag känns det som! Och inte många veckor kvar till kommande operation heller. Jag tänker en del på vad jag vill och hur jag vill ha det, och det är lite "scary" när man vet vad man har men inte vad man kommer få?! Jag hoppas verkligen att det blir som jag tänkt mig. Men jag tror det verkliga lugnet/säkerheten kommer infinna sig efter konsultationen dagen innan op, när jag fått prata igenom allt ordentligt och tala om vad jag vill.
Jag har även googlat en del på just bröst och bilder för att försöka få nån "bild" av vad som känns rätt för mig och bröst som jag gillar helt enkelt. Och jag stötte faktiskt på en blogg som en tjej har som handlar om just hennes ingrepp och tiden innan/efter ingreppet. Hennes bröst är enligt mig väldigt fina:-). Jag har dock inte hunnit läsa så mycket i bloggen, bara kollat bilder. Men ska jag visa nån bild till kirurgen sen så får det bli på henne:-). Här har ni länken om ni är (bröst)nyfikna:-D:

http://justtits.blogg.se/


Nej, nu blir det lite tid vid teven tror jag, kramar från oss♥


Sönderbiten!

Hallå bloggen!

Det har varit en hektisk helg, fylld med både det ena och andra:-). Har inte riktigt hunnit med här som ni kanske märkt! Och nu tänkte jag faktiskt slänga mig i duschen innan sängen. Imorgon är en ny dag med nya tag och lite uppdateringar i bloggen förhoppningsvis! Förresten så skriver jag just nu från min gamla (usla) dator, den nya är tom på batteri och med en nyss upptäckt sönderbiten tillhörande strömsladd av byrackan härhemma, morr!! Ska försöka fixa en ny imorgon, det här driver mig till vansinne...tröga gamla dator:-S

Hoppas ni haft en bra helg, kramar från oss♥



Värmande ord!

Jag fick ett otroligt glädjande meddelande i förmiddags på FB och dom vill jag gärna dela med mig av till er...
Såna här ord värmer, det är dom som får en att glädjas och vilja fortsätta skriva.....verkligen! Tack Åsa♥.
Roligt att du gillar bloggen och förhoppningsvis några fler med dig;-).

Jag önskar dig & din lilla familj all lycka♥

/Frida



Hej!
Jag måste bara säga, vilket bra blogginlägg du skrev, som handlade om förädraledighet.
Du är lyckligt lottad som kommer att kunna vara hemma så länge och se till att ta tillvara på den tiden. Det är som du säger, tiden kommer aldrig tillbaka.
Jag önskar själv att jag kunde vara hemma mycket längre men till sommaren ska jag börja jobba, kommer även att jobba extra under våren, men det är bara nyttigt att Hugo och Björn får umgås utan mig. Det är ju pengarna som styr som du också skrev. Tänk om man kunde få ett hemmafrubidrag och ta hand om sina egna barn, men det är väl bara en önskedröm.
Jag följer din blogg och jag tycker du verkar leva i din dröm, har två jättefina barn och en underbar man samt ett boende som du verkar trivas med. Det är härligt när man lever sitt liv och inte bara är en passagerare som flyter med.
Fortsätt att skriva din blogg och ha en underbar helg för det tänker jag ha!
Stor kram från Åsa

God morgon kära läsare!

Morrn, morrn på er!

Här vankas det frukost och brasan brinner skönt i köket. Det slog ju till och blev -10 grader här igen! Men det gör inget när det är varmt och mysigt inne:-). Sista skoldagen i veckan för Gabriel och det märks att han behöver helg och lite ledighet igen. Det blir långa dagar för en liten kille (8.20-14.20) i skolan.
Själv väntar jag hit pappa under dagen, som behöver tvätta kläder, ha, ha, ha!! Han har inte hunnit med att boka tvättstugan och tvätta sen flytten, så nu tryter det väl på kallingar & strumpor:-D. Tur han har sin dotter en bit bort bara...Undrar va jag ska ta per tvättpolett?! Ha, ha, ha!!!

Tänkte som vanligt ladda upp med lite gott inför ikväll. Kanske det blir någon ny rätt ur "Morberg"?! Vi får se...Ååå, va mysigt med fredag ialla fall! Tror aldrig jag tröttnar på fredagsmys:-).

Hoppas ni får en fin dag och en kanonhelg! Kramar från oss♥.

Bjuder på några bilder från gårdagen:


Greta & lilla Savanna (7mån)



Skön promenad i solen med Trixie. Är supernöjd med vagnen förresten!



Gabriel med kusin Emma tv och kompisen Agnes längst fram




Välkommen till världen lille Elvis!

God morgon på er...

Och vad kan vara bättre än att starta morgonen med att få ett telefonsamtal från min kära vän Jessica som kl 06.25 imorse fött en välskapt liten pojke, en Elvis♥!! Underbart:-). Första samtalet fick jag av henne ca 02.30 inatt. -Åker ni nu svarade jag yrvaken?! Då jämrade hon ur sig till svar: -Jag har min första värk nu!!
Sen kunde ju knappt jag sova nå mer, ha, ha, ha!! Sen ringde hon vid 7 tiden imorse igen och allt var klart:-). En liten Elvis har hittat ut i världen!!  Allt hade gått jättebra, alla mår bra och han är såååå söt. Han ser riktigt rund och go ut på bilden jag fått:-). Nu väntar jag spänt på detaljer om den lille, vikt & längd såklart.

Annars vankas det idag besök härhemma av Cattis & lilla Savanna igen. Det ska bli så trevligt, kaffe Latte är givet:-)


Hoppas ni får en fin dag, kramar från oss!


 
Lille Elvis♥




Prioriteringar...

Hallå!

Häromdagen så satte jag mig ner för att räkna ut hur jag egentligen ligger till med mina föräldraledighetsdagar, hur långt dom räcker om jag fortsätter ta ut dom i samma takt osv. Det visade sig att dom räcker ända fram till
1 februari 2012! Under förutsättning att jag tillåter mig att vara "fattig" ett år till..:-) Oh my! Jag blev sååå lycklig:-D. Tänk att få chansen att få vara hemma ett helt år till med min minsta skatt♥. Om jag tänker ta den? Ooo, ja!! 

Men visst är det klart att det inte är så roligt ekonomiskt alla gånger, men vi klarar oss. Det får gå, det måste gå. För tiden nu kommer inte tillbaka, men jobba och tjäna pengar det hinner jag göra sen och hela livet. Var sak har sin tid, liksom. Och naturligtvis så har vi valt att skriva över alla Freddes dagar på mig eftersom det funkar bäst för oss så, annars hade mina redan varit slut såklart. Det är val man får göra, var och en efter varje familjesituation. Men för mig/oss betyder första tiden med Greta mer än bara dom där extra pengarna som jag också skulle kunna gå ut och tjäna redan nu! Men jag förstår även att många INTE kan spara på sina dagar såhär länge eftersom det blir en ynka futtig summa i ersättning varje månad. Och är man ensamstående så är det ju kört tyvärr. Bedrövligt egentligen!

Men det jag däremot INTE kan förstå mig på är föräldrar som hellre väljer att jobba ändå för att dom vill, behöver det för sin egen skull (inte för ekonomins skull alltså), måste ha sin egen tid, behöver komma bort från barnen, fika med kollegorna, göra karriär osv...fast man har råd att stanna hemma lite till!! Varför skaffar man då barn?! För att samhället ska ta hand om dom?!
Kommer inte den tiden sen ialla fall, med egentid och karriär osv? Det är klart den gör! (Jag lyckas ju tom hitta egentid emellanåt). Förr eller senare så ska man ju jobba ändå. Man hinner med det.
Frågan är bara om "man" hinner med  tiden med sitt/sina barn medans man kan och "vill man"?!...För man skaffar väl förhopningsvis barn för att man VILL ta hand om dom själv, eller vill man att samhället ska göra det åt en?!

När Gabriel var mindre så skolade vi in honom som 1 åring, eftersom dagarna tog slut och ekonomin inte tillät att jag stannade hemma längre tyvärr! Då är det ju bara att gilla läget liksom, man kan inte göra så mycket åt saken. Men det gjorde ont i mitt mammahjärta att lämna honom där så liten! Därför, när jag idag har fått chansen i livet att ändra på det, fast med Greta så griper jag tag i den chansen utan en sekund till tvekan! 

Men föräldrar som är rent egoistiska och snåla och bara vill tjäna dom där extra slantarna, det kan jag liksom inte fatta! Varför skaffar man då barn? Jag säger inget om att det är fel att göra karriär. Nej tvärtom (tro mig jag har haft en själv en gång i tiden:-D). Men det jag menar är att NU är liksom NU och den tiden kommer inte tillbaka! Jag/vi har valt att satsa på barnen nu och när dom är små och medans vi kan. Dom tre första åren är ju trots allt dom viktigaste i ett barns liv. Hur tänker "du" prioritera dom? Ska någon annan (ex förskolan) grundlägga dom åt mitt/mina? Nope, det ska dom inte! Det tänker jag banne mig göra själv för jag har möjligheten till det den här gången!!

Men sitt nu inte och tro att jag dömmer någon för hur man gjort och valt själv. Jag utgår ifrån att alla föräldrar gör det som är bäst för sig och sin familj, och en del vad dom måste fast dom kanske inte vill tyvärr. Jag vill bara att man kanske ska tänka till lite emellanåt hur och vad man prioriterar här i livet!
Barnen är ju det bästa vi har, eller hur♥?!

Nä, de va nog allt för idag....tror jag:-)



♥Mina förstahandsval♥

 


Dyrbara tid!

Hej på er!

Nyss utkommen från duschen efter ett pass boxning ikväll igen, härligt! Nu blir det te & smörgås och lite kvällsprat med älsklingen innan sängen får ta vid. Vi möttes i dörren, då jag åkte till träningen och sen ses vi i sängen igen, typ! Mmm, det är svårt att hitta tid tillsammans:-(. För det finns inget som jag månar så mycket om som just tiden med familjen, dom är mitt allt♥. Önskar inte ni också att dygnet ialla fall åtminstone kunde ha 36 timmar ibland?!

Nej, te var det! Kramar från oss♥


Strössel fynd!!



Hej!

Jag gjorde några riktigt fina fynd i förrgår åt Gabriel & Greta på strossel.nu som jag tänkte tipsa er om!
(Klicka här för att komma till sidan) De flesta av er vet säkerligen redan om sidan,
men jag tipsar ändå;-).Dom har ialla fall rea just nu så jag var bara tvungen att passa på.
Till Gabriel så blev det två jättefina tröjor i turkost, (han är sååå snygg i den färgen) och ett 2-pack kallingar, det går ju alltid åt. Och till minstingen blev det tre stycken nya bodysar i härliga färger och med olika mönster.
Jag har handlat på sidan förr och är supernöjd, kvaliten är underbar! Jättefina kläder verkligen, så jag kan varmt rekommendera dom. Slänger med lite prislappar nedan:


Luvtröjan: 179 kr (ord. pris 299 kr)
Kallingarna: 39 kr (ord. pris 65 kr)
Tröjan utan luva: 149 kr (ord. pris 249 kr)

Body m. prinsesskronor: 50 kr
Body m. zebra tryck: 49 kr
Body m. blommor: 45 kr 

= Totalt: 511 kr!

(Bodysarna tror jag är ord. pris som dom är=superbilligt!)
Ta en kik in på sidan vettja innan allt tar slut, då det var en del borta redan nu!

Nä, nu blir det soffan med te & smörgås:-)
Kram från oss♥






             


Glatt överraskad!



Gokväll kära läsare♥

Ännu en helg lider mot sitt slut... å, hjälp va veckorna går fort! Men jag får väl ta det som ett tecken på att vi har kul tillsammans:-). Dagen har ialla fall bestått av kyrkobesök med barnen som vanligt och hemma väntade mannen i huset på oss med en överraskningsmiddag:-O!! Han hade minsann gjort iordning halstrad råbiff med egenfriterade potatisklyftor från "MORBERG". Jag blev riktigt, riktigt överraskad och glad, då det alltid är jag som lagar maten härhemma! (Och jag kan lova er att jag blir trött på min egen mat emellanåt, usch! Ni vet säkert vad jag menar!) Så det var en mycket glad och god överraskning att komma hem till:-). Fler sådana älskling, tack♥.

Var förresten till bästa Cicci på salongen i fredags igen och gjorde naglarna lite fina, slänger med en bild nedan så ni får se, den här gången blev det naturellt och fräscht....



Annars har det väl inte hänt så mycket mer härhemma alls idag, söndag innebär oftast avkoppling och förberedande inför en ny vecka. Barnen sover nu och vi ska passa på att ha lite egentid tillsammans och naturligtvis ska vi se "Solsidan"! Underbart program, helt i min stil och min humor:-).

Jag hoppas ni haft en fin helg, kramar från oss♥





Fullt hus & danspremiär!

Hej svejs!

Det blev ett par dagar helt utan skriveri här tydligen:-O. Kusinträffen i torsdags var supertrevlig med både köttfärs-fetaost paj och tjejsnack till ett på natten och gårdagen hade vi fullt hus härhemma! Hela kusin Pernillas familj kom efter hit och som består av sex personer, (nagel)Cicci, Robin & lilla Juni kom också, och slutligen vi i våran familj på fyra personer! Så ni kan ju tänka er var ljudnivån låg:-D. Det hämtades hem både thaimat, pizza & kebab från alla håll och kanter i stan, sen spelades det sällskapsspel in på sena natten:-). Så imorse var det en trött fru i huset som steg upp och fixade fram frullen, sen paketerades det 10 kg köttfärs (brukar beställa direkt från slakteriet så det finns hemma) och lades i frysen och vid lunchtid satt vi sedan i bilen hela familjen för att åka på Gabriels danspremiär medans resterande gäng åkte hem till sitt. Dansen blev mycket omtyckt av Gabriel så den kommer vi fortsätta på i tio veckor framöver:-). Jag har kanske inte skrivit något om dansen här kom jag på? Men jag anmälde ialla fall Gabriel till "Funky kids dance" i måndags i gruppen för 6-8 åringar, det kostar 950 kr/10 ggr och inriktningen är funk, street, jazz. Det blir nog välbehövligt för honom och med tanke på all energi som finns i den lilla kroppen!

Jag bjuder på ett litet filmklipp från dansen idag (Gabriel syns i raden längst bak med röd luvtröja), resterande lördagar kommer vi lämna honom ensam så han får dansa ifred och sista gången ska dom sen uppträda och visa oss vad dom lärt sig. Så då blir det roligt att filma igen och jämföra från idag, hi, hi!!

Nej hörrni, nu blir det ryggläge i soffan ett tag, det behövs!
Kramar från oss♥



Kusinkväll med Chapell Hill:-D



Hej på er!

Härhemma har vi just nu kusinkväll med tjejsnack och en flaska Chapell Hill sparkling som törstsläckare:-).
Mysigt! Det händer inte alltför ofta kan jag säga! Så mycket mer skriveri än såhär blir det inte ikväll som ni kanske förstår:-). Imorgon kommer även kusin nr 2: Pernilla från V-ås för att vara mer exakt! Så då blir det en tjejkväll i repris men med en till deltagare förstås;-).

Hoppas ni har en skön kväll och riktigt myser, kramar från oss♥


Potta efterlyses!




Jag har fått en förfrågan om var jag köpte Gretas potta från Fisher Price. Och hemsidan jag beställde den på heter www.baby-design.se och kostade där 499 kr. Men vad jag kan se när jag går in där så har dom inte kvar pottan längre tyvärr! Jag har googlat lite, men inte lyckats hitta den någon annanstans heller.

Kanske är det nån av er andra som läser här och som vet om den finns att köpa någon annanstans?!
Skriv gärna och tipsa i såna fall:-)


Plötsligt händer det...

Wihooo!

Idag blev jag äntligen uppringd av kliniken och fick en tid i Malmö. Så närmare bestämt den 3:e mars (lite senare än tänkt) kommer konsultationen genomföras och dagen efter är det sen dags för operation:-). Piiirrrrigt!!
Jo, så känns det redan nu. Gör jag rätt? Tänk om jag kommer ångra mig? Vilken storlek ska jag ha? Risker?
Jo, funderingarna och tankarna är många just nu....tur det är ett tag kvar så jag hinner smälta allt och fundera igenom vad och hur jag egentligen vill ha det!

Nej, en prommis med Trixie nu, sen hopp i säng!
Kram från oss♥


 
 Kliniken i Malmö


Samtal, rosa klädsel & potträning...

Hej på er!

Jag antar att ni undrar över samtalet idag, men tyvärr så blev jag inge klokare idag heller! Tydligen så har kirurgen (Docent Jan B Wieslander) haft semester och varit bortrest, det hade dom ju kunnat sagt lite tidigare kan man ju tycka, så jag sluppit ringa och tjata:-S. Så idag var tydligen hans första dag på plats igen efter alla helger. Kvinnan i receptionen minns mig vid namn och hon ska nu någon dag gå igenom mitt ärende med Jan för att se när det kan passa. Jag har ialla fall önskat op i slutet av februari. Sen hoppas jag naturligtvis att jag kommer kunna göra konsultationen vid op tillfället(dagen innan), jag har liksom ingen lust att resa till Malmö t/r två gånger! Ja, ja vi får se vad dom kommer fram till...

Idag kom också klädseln till vagnen, gissa om den blev snygg! Jag är kääääär♥. Riktigt, riktigt läckert och roligt med färg. Det är så tråkigt när allt ska vara svart, svart, svart! Och det bästa är ju att jag kan byta till nån annan färg igen precis när jag vill:-).

Sen har vi påbörjat lite lätt potträning härhemma och hon är så söt när hon sitter där med sin lilla bok♥. Men vi har inte lyckats pricka pottan än, bara lite kiss bredvid:-D.

Båda barnen är precis nybadade så jag tänkte passa på att klippa Gabriel litegrann igen, han vill ju va snygg till skolan imorgon:-).

Kramar från oss♥


 
Underbar färg!



Söt♥

 

 

 


God kväll!




God kväll på er!

Vi är nästan nyss hemkommna från en underbart god middag hos svärföräldrarna, så nu är jag minst sagt mätt och belåten:-D. Barnen sover sen ett tag och det är dags att ladda batterierna igen, imorgon är det en ny vecka och med allt det innebär. Tisdag innebär ialla fall skolstart för Gabriels del igen efter julledighet härhemma och mannen i huset försvinner också på tisdagen ner till Sthlm för jobb några dagar, så då får vi kämpa på ensamma härhemma igen, men det brukar gå så bra så:-). Men till att börja med så ska jag ringa kliniken igen imorgon, håll nu tummarna att rätt person är på plats så jag kan få ett op datum nångång!

Kram på er♥


Tålamod

Hej på er!                                                  

Vi har haft fullt upp med flytten i helgen, men just nu så myser vi tillsammans med Gabriel i soffan och ser på "som hund & katt" och efter den blir det hopp i säng för den lille och då blir det tajm för lite barnfri tid tillsammans..... men"Bröderna Karlsson" gör oss sällskap:-D.
Imorgon väntar en sväng till kyrkan igen och middag hos barnens farmor & farfar. En skön söndag inför en ny vecka:-).

Jag har fortfarande inte fått någon tid för kommande operation och jag har inte hört ett ord från kliniken på hela tiden och ovissheten gör mig otålig. Så jag ringde kliniken idag igen för att höra när datum kan bokas. Jag fick till svar att återkomma på måndag igen, då rätt person var på plats....irriterande! Tycker dom kunde vara lite mer intresserade av att boka in en kund, men icke. En ynka kund i mängden är väl ingenting på en hel klinik tyvärr!
Så tålamod mina vänner, datum kommer och förhoppningsvis på måndag!


Jag önskar er en skön lördag, kram♥







Flyttlasset har gått...




Igår gick (barnens)morfars flyttlass härifrån och in i nya lyan istället. Det är en jättefin liten lägenhet han har fått tag på och den blir alldeles lagom åt honom och alla dammråttor:-). Men visst känns det lite tomt på nedre plan härhemma nu utan honom. Men vi har ialla fall haft fina veckor under samma tak och det märks att barnen har fått en helt annan relation till honom nu, precis som det ska vara. Och fast han flyttar härifrån oss, så har han äntligen kommit hem för gott♥. Och inget glädjer mig mer just nu än känslan att bara kunna svänga förbi hos pappa, när jag vill, eller på vägen hem från affären. Han finns här nu hos oss. Och det är den känslan jag älskar!


Hoppas ni får en bra dag, kramar från oss♥


Summering av år 2010!

Hej på er!

Efter ett par dagar av letande bland bilder så bjuder jag här på en summering av år 2010 i just bilder:-).
Men inte så mycket mer än det...då tröttheten gör sig starkt påmind.
Imorgon är mannen i huset ledig....underbart! Och vi är bjudna på mat hos mammsen♥.

Hoppas ni mår bra, kramar från oss♥!


Januari 2010

  
Greta var med oss på sin första hotellövernattning i Sthlm medans Gabriel fick en fyrhjuling.



Februari 2010


  
Greta fick följa med till Romme på trav, hoppgungan invigdes och styrkan i nacken tränades.



Mars 2010


  
Första pulkaåkningen med brorsan, provsmakning av gröt i full gång och en tripp till fjällen hela familjen.


April 2010


  
Gabriel får en ny cykel, börjar simskolan och mäter hur stor lillasyster blivit♥.



Maj 2010


   
Jag fyller 30 år och vi åker till Riga, grodynglena tas hem och Gabriel springer karnevalsloppet.



Juni 2010


   
Jag åker på 80 års kalas/släktträff i Sthlm, vi firar midsommar hos morfar och vi får oväntat besök hemma:-).


Juli 2010


   
Vi får agera igelkottsmamma ett dygn, vi åker till Gotland och träffar Pippi & Gabriel fyller 6 år.


Augusti 2010


  
Vi hämtar hem lilla Trixie, Gabriel börjar förskoleklass och mannen i huset fyller 27 år♥.


September 2010


   
Årets val görs, vi tjuvstartar med 1-års kalas för tjejerna och gå-träningen är i full gång!


Oktober 2010


  
Gabriel kan nu simma, Greta fyller 1 år & vi åker på semester till Egypten.


November 2010


   
Vi tänder ljus på kyrkogården vid alla helgona, Greta tar sina första steg med morfar & ätandet på
egen hand går finfint:-)


December 2010


   
Vi åker barnfria till Tällberg på julshow, Gabriel lussar i skolan & tomten kom även till oss, vilken tur:-).






Rosa drömmar...

Hej på er!

Det blev sent igår innan jag kom hem. Men med mig har jag en superfin Bugaboo Cameleon vagn till Greta! Som ni kanske redan visste så var jag ju på jakt efter en ny sittvagn eftersom min nuvarande är borttingad till brorsans lilla bebbe♥ som snart tittar ut. Så äntligen hittade jag en på Blocket. Och till den lyckades jag även hitta en rosa topcoat (klädsel) på Tradera. Gissa om jag kommer ha en läcker vagn på våra prommisar nu till våren:-).
Rosa vagn det är äkta kärlek det, ha, ha! Skämt åsido men jag är barnsligt förtjust i rosa, men det antar jag att de flesta av er också redan visste. Så nu passar jag på att leva ut mina rosa drömmar ytterliggare med en roooosa vagn;-).

Har inte hunnit provköra vagnen så mycket än men hittills så känns den toppen, det lilla jag testat. Vilken vagn och vilka finesser! Otroligt smidig och lättkörd är den oxå. Sen är det ju extra roligt att man så lätt kan köpa och byta klädseln. Man kan liksom inte tröttna på den då. Det ska bli otroligt spännande att se hur vagnen kommer se ut när klädseln kommer....Men än så länge får ni nöja er med bilderna nedan=)

Nej, nu ska frullen skakas fram:-)
Kram på er♥





 


Löften...

Har ni några eller något nyårslöfte inför det nya året? Vad gäller mig själv så näää, jag brukar aldrig lyckas hålla dom ialla fall:-). Så jag ger tusan i det i år. Men ni får gärna skriva och berätta om ni har något löfte eller inte, och kanske vad i såna fall det är för ett löfte:-).

Ha en skön söndag, kramar♥



God fortsättning kära läsare!

God fortsättning på 2011 kära läsare♥

Hoppas att ni alla hade ett bra firande med en massa gott och mys:-). Härhemma hade vi det lugnt och skönt. Toppengod mat, smarrig skumpa och ett hejdundrande fyrverkeri vid tolvslaget! Så det var en lyckad kväll för hela familjen:-). Hoppas ni hade det lika bra som oss. Ni får gärna dela med er av ert nyår med nån liten kommentar kanske:-).

Nej, det blir nog inte så mycket mer skriveri här idag....jag bjussar på lite bilder istället från igår.

Ha en skön lördag, många kramar från oss♥



Dagen började i backen med pulkaåkning och korvgrillning med barnen♥



Trixie var också med, men intog ganska snabbt vagnen med Greta:-)



Här inväntar vi hummern, jag & Trixie. Har ni sett Trixies fina små trosor?
Hon löper nämligen för första gången nu, kanske det blir valpar nångång♥.



Vi är redo att smälla av raketerna vid tolvslaget.



Fredde riggar för raketerna och Gabriel spanar in farsan:-)



Se upp! Här kommer den....





Fiiiint:-)




Greta vaknade strax innan tolv, så hon fick också vara med och se.

P.s Har förresten tänkt på ifall ni har några önskemål med bloggen, såsom tex funderingar, frågor eller bara något ni vill se mer av eller att jag skriver om, så tveka inte att hojta till! Ni kanske har en massa frågor ibland, skriv gärna i såna fall så svarar jag (på det mesta) mer än gärna:-).

RSS 2.0