Sentimental (uppdaterad med nya bilder)

Hej på er!

Jag har haft några hektiska dagar igen! Har därför varken orkat eller haft lust att uppdatera här. Men nu tar jag en liten snabbsväng in här för att säga hej:-). Hoppas ni haft det bra!
Min kusin Pernilla, var förbi här igår innan vi tillsammans åkte vidare på min brors flickors kalas. Hon hade med sig min förlossningsfilm + bilder på Greta. Har inte sett den förrens nu. 

Oj, vilken känsla att se den! Magisk, intensiv, smärtfull och alldeles underbar! En vacker välskapt liten flicka kommer till världen:-). Det är Pernilla själv (www.rydoff.blogg.se) som filmat förlossningen. Hon hann precis fram och fångade ögonblicket innan det var "klart". Det känns som igår. Allt går så fort. Livet är som en dröm. En liten Greta som redan hunnit bli 4 månader (i veckan som kommer). Kan liksom inte få nog. Jag måsta suga i mig. Vill känna mig "mätt" för ett tag, sen kan det rulla på igen. Fattar ni?! Livet går fort. För fort ibland! Igår är hela tiden ett minne blott.

Ja, att se min förlossningsfilm har gjort mig lite sentimental. Man blir påmind om det som nyligen var.
Sen kan man ju också vända på det och se hur mycket som komma skall... Framtiden. Vad kommer den med? Många bra saker hoppas jag såklart:-).
Men när man känner såhär så tror jag att det är viktigt att stanna upp och tänka. Känna efter. Insupa det man vill ha mer av just nu. Njuta av ögonblicket. Vara HÄR och NU....i ögonblicket. Vi behöver alla trycka på paus ibland:-)

God natt på er♥

/Kram Frida

   
                                     Klickbara bilder!


Nu ska här provsmakas:-)

Hej!

Fredag igen, hjälp va veckorna springer iväg! Greta har ju redan hunnit bli 15 veckor. Tiden går fort. Men det är roligt, med allt som händer. Att se henne utvecklas, skratta, och le:-).
Jag var och handlade mat igår e.m på Willys. Och jag passade på att köpa purè och gröt från 4 månader. Potatis & majs och morötter. Som gröt valde jag Nestlès milda havregröt. Så nästa vecka tänker vi för första gången prova några tuggor:-). Det är så roligt att se hur dom reagerar. Kommer så väl ihåg det med Gabriel. Och bilderna man har på det talar ju sitt:-)
Så vi ser fram emot nästa vecka!

Nu rullar ialla fall tvättmaskinen igen. Och man kan väl faktiskt säga att det var vårt eget fel som den börjat låta. Tydligen så fanns det ett avloppsrör på maskinen som ska tömmas lite då och då. Men det är ju inte så lätt att veta när ingen sagt något när dom installerade den. Servicekillen igår sa bara att det står i instruktionsboken.
Men hur ofta läser man igenom en hel sådan då?! Inte jag ialla fall. Jag läser alltid det viktigaste om hur man kommer igång osv. Inte tänker man väl på att plöja igenom alla kapitel heller. Men man får kanske ta och börja göra det. Med tanke på att det här får vi ju betala själva nu, det ingick inte i garantin. Snacka om dyr avloppstömning! Men, men man lär sig så länge man lever.

Ska strax göra mig iordning lite smått och ner en snabbsväng på stan för att leta reda på tre stycken presenter till min brors flickor som ska ha kalas imorgon. Dom fyller 5, 9 och 10 år. Så det blir nog inte så svårt att hitta något. Dom gillar ju Hello Kitty, Hanna Montana (tror jag hon heter) och såna grejer. Det är ju så mycket lättare att handla till tjejer än killar.

Ikväll då? Ja, det blir ju fredagsmys som vanligt:-). Gabriel bara ÄLSKAR det och vi med! Funderar på laxfilè med bakad potatis, jammi! Fisk är nämligen väldigt omtyckt här hemma. Och det är ju bra med tanke på hur nyttigt det är!

Hoppas ni får en fin dag allihopa♥

/Kram Frida


                                      ♥Underbara♥


Uppdatering


      Jessica & tjejerna:-)

Hej!
Som lovat så kommer det lite uppdatering idag:-). Jessica med tjejer kom ju i tisdags och sov kvar till igår. Vi hade det jättetrevligt tillsammans. Dom kom vid lunchtid så vi åt lite hemma här tillsammans. Sen hämtade jag Gabriel på dagis. Han och Lova fann varann direkt:-). Dom lekte allt möjligt tillsammans, men extra roligt hade dom med våra katter. Tur dom är så snälla så dom går med på det:-). Jag och Jessica vi satt i soffan med småtjejerna och ammade/pratade och (jag) drack kaffe om vartannat. Jessica dricker dock inte såna vuxendrycker, men hon växer väl till sig nån gång hon med:-). 

                  Klickbara!
   
  Jag & Vilda      Dom här lekarna vet jag inte vad dom heter:-)

Tiden gick så fort och helt plötsligt var det e.m och dags för mat IGEN! Pizza, föreslog jag och det godkänndes av alla berörda:-).
Gabriel och Lova hann sen leka ett tag till innan det var dags för kvällsmat och hopp i säng. Vuxentid är heligt för mig på kvällen, därför gör jag kväller med Gabriel senast 20.00 i veckorna. Dessutom går vi upp 07.00 på morgnarna för att hinna till dagis till 09.00. Så sömnen behövs för honom! Jag hann ta lite mysbilder på barnen i sängen på kvällen:-).
                                              (Klickbara!)
                         
                        Gabriel & Greta            Lova & Vilda

Jag och Jessica vi slog sen ner våra rumpor i soffan på nedre våningen för lite vuxenprat. Småtjejerna var med ett tag, men även dom slumrade sen in för natten. Så vi fick lite tid helt för oss själva. Klockan hann bli 00.30 innan vi tyckte att vi kanske skulle göra kväller vi med:-). Så det gjorde vi.

Dagen efter (igår) var vi sen rätt trötta efter en sen kväll, men det var det värt! Eller hur Jessica?!
Förresten, hämtade ut dom nya (REN) hudprodukterna igår. Testade dom igår kväll första gången. Väldigt fräscha och med en doft som man riktigt känner att det endast är innehåll från naturen:-) Inga tillsatser med parfym och grejer. Så jag är nöjd med första intrycket. Är dom sen bra i längden så kommer jag fortsätta med dom.

Just nu så inväntar jag en servicekille från Electrolux Husqvarna, som ska kolla vår tvättmaskin. Den började före en massa oväsen häromdagen så jag ringde till dom. Är lite irriterad då maskinen är ca 1 år gammal! Ska väl knappast strula redan, kan man tycka. Men vi har haft mycket strul med vår kyl också. Även den är från Electrolux Husqvarna. Fem gånger har dom varit hem till oss för att fixa kolsyrevatten funktionen som finns i kylen! Så jag vet inte om jag är så imponerad av märket. Eller kanske det är vi som haft otur bara?!
Hoppas dom fixar tvättmaskinen nu bara. För tvättkorgen växer för var dag!

hoppas ni får en skön dag♥

/Kram Frida




 


Hektiska dagar!

Hej på er!

Det har verkligen gått för runt dom sista dagarna här hemma! Så jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera här! Just nu så sitter jag med en sovandes Greta på armen:-). Antagligen (hoppas) för natten. Gabriel sover också, trött efter dagis. Och Fredde är påväg hem från Sthlm och kommer nog när som helst nu. Så jag tänkte faktiskt sätta mig den sista stunden med honom nu på kvällen och mysa lite:-). Bäst att passa på när barnen sover!
Men jag lovar att uppdatera mer här imorgon med lite bilder såklart från vårt mysiga besök av Jessica & Co:-).

Ha en skön kväll!

/kram Frida

Lite hudvårdstips....igen:-)

God morgon!



Har lämnat Gabriel till dagis och ska snart börja göra mig iordning för dagen! Vi väntar ju som sagt besök av Jessica & barn idag:-). Och medans jag väntar så tänkte jag bara tipsa er om en bra sida där jag precis beställt lite nya hudvårdsprodukter:-)
Ni vet ju att jag har varit flitig användare av Mary Kays produkter. Men nu så har jag gått över till ett märke som heter REN. Ska tydligen vara riktigt bra grejer! Så det ska bli skoj att prova dessa produkter!

Jag blev rekommenderad dessa produkter för ett tag sen av min hudterapeut. Men eftersom jag haft kvar av mina gamla så vill man ju inte bara köpa nya sådär. För grejerna är ju inte gratis precis! Men nu är dom slut så jag tog tillfället i akt, för utan hudvård kan jag inte vara!

Här kommer ialla fall länken till en bra sida där produkterna finns att beställa:

http://www.hudoteket.se/                          

Hoppas ni alla får en skön tisdag♥                                                

/Kram Frida

 


Vi väntar besök

Hej på er!

Ja, imorgon får vi besök igen. Fast denna gång är det Jessica(www.agni.blogg.se), Lova och lilla Vilda som kommer. Det ska bli så trevligt att ses igen. Fredde är borta i Sthlm, så det passar bra att hon kommer och livar upp min vuxna ensamhet lite:-).
Gabriel och Lova kommer säkert få roligt tillsammans. Dom har väl i princip knappt träffats. Men barn är så enkla så det krävs inte så mycket. Men extra roligt är det ju när någon sover kvar, brukar Gabriel tycka:-)
Jag och Jessica vi kommer väl babbla om allt och inget som vanligt:-) Och faktsikt så har jag sparat lite på lager, hi, hi, hi!

Nej, nu kommer Fredde vilken sekund som helst och då ska vi äta middag. Hoppas ni haft en bra dag!

/Kram Frida♥ 

Summering av helgen

Hej!

Borta bra men hemma bäst är det väl man brukar säga! Men om jag ska erkänna så hade jag kunnat vara borta liiiite till:-). Det finns ju inget bättre än små hotelltrippar tillsammans! Men det är klart, skulle man göra dom för ofta så skulle det nog inte bli så speciellt heller. Vi hade det ialla fall underbart mysigt alla tre.

Vi började dagen (i fredags alltså) med lite shopping och lunch i Kista Gallerian. Jag hade nog kunnat gå där hela dagen och shoppat men som vanligt är det ju tiden som inte räcker till!
Men jag hann rycka åt mig lite grejer ändå:-). Två par stövlar, ett par jeans, en handväska, en vit härlig tröja, ett halsband och sist och definitivt minst ett cupcake lip balm. Så himmla söt liten rosa sak:-).

 
Shopping & lunch i Kista Gallerian.      Incheckade på rummet. Äntligen!!

Sen åt vi en supergod lunch tillsammans bestående av en kycklingsallad med ruccola och riven parmesan!
Och vid 13-tiden for vi till Royal Viking Hotell vid T-centralen för att checka in. Efter incheckningen så begav vi oss såklart ner för att bubbla lite tillsammans, Greta fick hänga på i poolen en sväng hon med:-).
Det var riktigt skönt och Greta charmade de flesta i poolen!


 Mys i poolen.                                 Fredde var som en fisk(som vanligt)



Vi bokade sen bord vid ett ställe som heter Fem små hus i Gamla stan. Ni vet sån där mysig källarlokal med små trånga gångar och levande ljus:-). Servicen var kanon och maten ännu bättre!! Jag lyckades trycka i mig en 3-rätters middag medans Fredde nöjde sig med två:-). Och vet ni? Jag käkade SNIGLAR till förrätt! Det var kanongott kan jag lova! Det ska ni testa nån gång. Lilla Greta hon sov sig igenom hela restaurangbesöket (trött efter allt bad) så vi var barnfria kan man säga:-). Hon slog sen upp ögonen tre timmar senare när vi var framme vid hotellet igen och då var även hon sugen på en 3-rätters kan jag säga:-). 

                                         Fem små hus i Gamla stan.

Dan efter så åkte vi förbi hos min bror David och hans sambo Lena som bor på söder. Vi drack kaffe och snackade lite, sen bar det av hem mot Avesta igen. Vi har alltså haft det toppen, kanon och underbart tillsammans!

Hoppas ni haft en skön helg och att ni får en fortsatt skön söndag:-)

Kram från oss♥

/Frida





Tillbaka igen!

Hej på er:-)

Nu är vi hemma igen! Vi har haft det underbart tillsammans och jag har nog ätit för en vecka känns det som:-). Fattar inte att allt får plats, men på någe konstigt vis så slinker allt ner ändå!
Vi ska precis mysa lite och se Robinson så jag uppdaterar här mer imorgon med bilder från vår stockholmstripp!!
Hoppas ni får en skön lördag!

Kram♥

/Frida


Kan inte låta bli...

Hej!

Kan inte låta bli att skriva lite här medans jag väntar(tror jag blivit besatt?!) på Fredde som är och handlar:-). Vi har hunnit shoppa, bubbla och gjort oss iordning för att bege oss ut och äta lite god mat! Vi har bokat bord på en mysig restaurang i Gamla stan vid 19-tiden. Slänger med en bild på mig i mina nya stövlar och jeans från shoppingen idag:-). Nu ska vi bege oss!

Ha det gott allihopa!

/Kram Frida


             Jeansen är från BIK BOK och stövlarna från Belle.

På begäran!

Hej!

Här kommer ett par bilder på begäran av min goda vän Jessica:-). Mina senaste inköp till Greta från Molo och Katvig. Fick bla en bodysuit  från märket Molo i present till Greta när hon var nyfödd som jag blev störtförtjust i!
Kvaliten är underbar:-).

Jag fyndade dessa plagg då det var rea på dom nu! Ord. pris på bodysuiten är: 299 kr och jag gav 179 kr.
Ord. pris på bodyn är: 229 kr och jag gav 139 kr. Ord. pris på byxorna är: 199 kr och jag gav 119 kr.
Alltid trevligt att fynda lite:-)

Så här kommer länken så ni själva kan gå in och fynda lite:

http://www.gulahasten.e-butik.se/

Ha det gott allihopa, vi hörs när vi är hemma igen!

/Kram Frida


                           Bodysuiten från Katvig



                             Body + byxa från Molo







God förmiddag

Hej igen!

Kusinbesöket igår blev inte så långt som jag hade hoppats! En av Pernillas söner blev tyvärr sjuk så igår kväll blev hon tvungen att åka hem igen. Så det blev aldrig nån övernattning:-(.
Men Gabriel och Fanny hann både leka, bada i badkaret, se en film och bli osams:-). Så jag tycker dom fick ut mycket av dagen ändå, ha, ha, ha!
Nåja, det blir fler svängar. Men det är ju så roligt när vi väl träffas. Tack kära kusin för ni kom:-)

Idag blir det lite förberedelser inför morgondagen, ska tvätta lite och packa väskan. Ser sååå fram emot detta!
Så nu lär jag sätta fart!

♥Ha en bra dag kära läsare♥
 
/Frida


Lilla Fanny vid matbordet igår kväll


P.s Pernilla har numera börjat blogga! Jag lyckades lura in henne i träsket med start igår:-)
Besök gärna bloggen och kommentera, då blir hon glad!
Här är länken:

http://rydoff.blogg.se/


Besök påväg:-)

God morgon!

Kikar bara in lite snabbt för att tala om att vi har besök påväg hit. Det är världens bästa kusin & väninna Pernilla som kommer med sötaste lilla Fanny. Dom åker från V-ås strax så dom är väl här om en timme:-). Alltid roligt när man får spontant besök!! Förhoppningsvis blir dom kvar över natten. Gabriel är jätteglad, han blir nu ledig resten av veckan från dagis.

Nej, nu lär jag sätta fart så dom slipper se mig i morgonrufs och sov t-shirt:-).
Visar lite bilder sen.

Hoppas ni får en bra dag!

/Frida

Surprise, surprise!

God kväll på er!

Fick en trevlig överraskning här på e.m när Fredde kom hem från jobbet!
På fredag vid 6-tiden(morgonen)så sticker vi iväg för att bo på hotell över natten. Men jag har ingen aning om vart vi ska:-). I LOVE överraskningar!! Så det visar sig var vi hamnar:-).
Det är min lilla julklapp som ska utnyttjas, om ni kommer ihåg den med hotellövernattning+shopping?!

Ååå, så härligt att få komma bort lite från hemmet och se lite annat. För sista månaderna så har jag ju i princip bara varit hemma (läs isolerad) och mest inne pga kylan och svinsmittan! *USCH*
Men nu ska jag banne mig få komma ut och röra lite på mig:-). Äta god mat och shoppa lite! Gabriel blir hemma med farmor & farfar. Roligast för honom och lugnast för oss:-). Men lilltösen hänger på. Hon går ju ingenstans, om man säger så, hi, hi!
Sen varken kan eller vill jag lämna bort henne eftersom jag ammar fortfarande.

Man behöver såna här trippar lite då och då för att funka däremellan. Ialla fall jag. Tror jag skulle tappa all energi av att bara vara "hemma" dag ut och dag in. Så på fredag ska här tankas ny energi:-).

Ha det gott allihopa♥

/Frida




God morgon tisdag

Utvilad idag igen:-). Greta har den senaste veckan sovit till 5-6 i ett sträck. Hon somnar ca 20.30-21.30 på kvällarna. Börjar lite smått hoppas att det kanske blir till en rutin?! Men man ska nog inte tänka tanken:-). Dom små liven kan komma på nya andra rutiner väldigt snabbt igen;-).

Förresten, tror jag börjar tappa en massa hår nu efter graviditeten. Det föll en hel del i duschen igår kväll.  
Skit också! Kan man inte få behålla det tunna, enda lilla nordiska hår man har på skallen, grrrrr!!
Nej, jag ska inte klaga. Det växer ju ut nytt. Det tar ju bara några år;-). Ialla fall på mig!

Ha en fin dag allihopa!

/Frida


Greta kör på grönt idag:-). Hon har fortfarande kvar en del att
växa i stl 62.

Vattenläckage & kaminer

Hej igen!

Nu har frukosten glidit ner:-). Gårdagen var det ja. Vi hade planerat en tripp till Västerås till min kusin för att kolla på kaminer. Vi ska ha en uppe i köket och en nere i tv-rummet här hemma. Så vi hade ställt klockan på ringning för att komma iväg i tid. Fredde var den som gick upp med klockan och gjorde iordning en mysig frukost med tända ljus. Jag blev sen väckt till ett dukat frukostbord:-).

Jag sa till Fredde kvällen innan att jag tyckte det kluckade så konstigt från elementen och han sa att de behövde nog bara luftas. Men Fredde gick ner för att kolla pannan och det var lite konstigt tyckte han eftersom vattentrycket sjönk i pannan fast han fyllde på med vatten. Som om det läckte någonstans! Det tog inte lång stund då jag hörde Fredde ropa att han hittat felet. Elementet ute i garaget läckte vatten. Vattnet hade i sin tur runnit ner för trappen och ut i förrådet som finns under garaget och lagt sig i fina stora pölar! Vår räddning här är att alla golv därute består av betong, tack gode Gud!  Så inget blev förstört. Men det var bara att börja moppa golv. Det tog ju sin lilla tid innan allt var borta. Fredde fixade till problemet med elementet själv. Tur man har en man som inte har tummen mitt i handen och som hittar egna lösningar när det behövs!

Detta gjorde ju att vi blev försenade till Västerås. Men vi kom dit ialla fall. Och kaminer hittade vi också:-). Jag längtar så tills dom kommer och installerar dom. Tänk va mysigt att komma upp på morgonen och göra en brasa i köket!
Nere har vi ju en öppen spis så där sätter vi in en kassett som det heter. Så som vi har eldat i den nu är ju ingen värme besparing, bara mysfaktor. Man eldar som sagt åt kråkorna:-). Så nu blir det slut på det!

Dagen då? Ja, dagisdags för Gabriel igen. Jag blir nog bara hemma och myser med Greta:-). Det är så härligt. Att bara få vara och ta dagen som den kommer:-).

/Frida

 
                                              Dom här blir det!


Tack för era tips!

God morgon på er!

Tack kära läsare för era tips om både babybadbyxor & simskola! Ang. simskola för Gabriel så ringde jag och ville anmäla. Men redan fullt. Får göra ett nytt försök i mars. Och ang. babybadbyxorna i badhuset var dom dock slut, när jag skulle dit. Därför blev det stan:-). Dom var ju lite dyrare. Men va tusan! 
Så tack kära ni. Jag gillar att få tips! Mer sånt:-).

Hann aldrig uppdatera här igår. Men det var en rätt hektisk dag. Skriver mer sen. Frukost först!

/Frida

Bilder från dagen


                       Gabriel skulle kunna bada hur lääääänge som helst!


 
                          Bus med pappa är det bästa han vet, alltid:-)


                                                        Fullt ös!


 Hej igen!

Nu är vi hemma igen efter en skön dag i badhuset. Jag är riktigt mosig kan jag säga!
Gabriel hade som vanligt super roligt! Han träffade på en av sina dagiskompisar där. Så dom försvann fort tillsammans till vattenrutschkanan:-). Härligt att han blivit så stor att han faktiskt kan klara sig lite själv. Så till hösten ska han få börja simskolan. Men dom måste ha fyllt 6 år. Så är det här där vi bor ialla fall. Så "puffarna" på armarna är bra att ha ett tag till.
Jag & Greta vi njöt tillsammans i den varma poolen(Fredrik kom lite senare så vi fick klara oss själva först). Hon sa inte ett pip på hela tiden, så hon måste ha tyckt det va mysigt:-). Och efter ca 1 timmes bad så somnade hon i vagnen som en stock!

Jag köpte ett par babybadbyxor åt henne på stan innan vi åkte till badhuset. Så himmla söta. Rosa såklart, med hjärtan, blommor och fjärilar på:-). Dom är från 3-24 mån. Så ni kan ju förstå att hon har och växa i! Dom slutar långt upp på ryggen:-). Sammanfattningsvis så har dagen hittills varit bra. Och ikväll blir det fortsättningen på filmen Ronja rövardotter, den är ju bara 2tim och 24 min lång:-).

Hoppas ni får en skön lördag!

/Frida

 
                                        Vi hade lite lugnare tempo;-)


                                                   Varmt & skönt!

 
           Mys med pappa. Lika?!                                   Liten tupplur:-)        

Badhusdax:-)

Hej på er!

Nu är väskorna packade för en dag i badhuset:-). Vi fick för oss det nyss(att bada alltså)och Gabriel ÄLSKAR det! Ibland ska man vara lite impulsiv. Det blir preliminär för Greta:-). Hoppas det blir succè!
Vi hörs sen, med lite bilder:-)

Ha en bra dag!

/Frida


Fredagsmyyyyys!

Hallå!

Nu har vi varit och inhandlat lite fredagsgott till kvällen:-). Så idag blir det kycklingfilè med wokade nudlar & grönsaker. Nästan allt jag lagar så gör jag det utifrån mitt huvud. Jag har lite svårt att strikt följa ett recept, då jag oftast tycker det blir smaklöst. Jag gillar att krydda och mixtra lite själv:-). Men man får ju mycket bra ideer från reccept såklart och sen kan man ju trixa till det lite ändå:-).
Så ikväll tänker jag helsteka kycklingfilèn i lite salt & peppar bara. Sen ska jag servera den med wokade äggnudlar blandat med färska champinjoner, röd paprika, broccoli, sockerärtor, vitlök, lime, koriander och lite woksås som smak på det hela. Tror det kommer bli bra. Har man goda och bra ingredienser så är det ju nästintill omöjligt att misslyckas!

Efter middagen blir det sen lite filmkväll med Gabriel. Vi har varit och köpt Ronja rövardotter på stan. En riktigt bra barnfilm. En klassiker. Man kommer ju själv ihåg hur spännande man tyckte den var som barn. Och faktiskt så ser jag lika mycket fram emot att se den ikväll igen, hela familjen. Så det känns som om vi får en mysig kväll hela familjen!

Hoppas ni också får en skön kväll med fredagsmyyyyys:-)

Kram från oss!

/Frida



Skönt med ett bad efter dagens sysslor

Hej!

Har precis släpat mig och barnen upp ur ett varmt bad. Det är så mysigt att bada tillsammans alla tre:-).  Bubbelbadkaret vi har, var den bästa present jag kunnat få av min man när jag var gravid. Det används flitigt av alla här hemma kan jag säga! Och speciellt när det nu är vinter och kallt.

Jag har fått en hel del gjort hemma idag(tvättat, skurat badrum+badkar, dammsugit & torkat golv). Det finns ju alltid något att ta tag i:-). Det är bara att kolla sig omkring. Och jag vill gärna ha rent och snyggt hemma, då trivs jag som bäst:-). Vi har även en liten gyllene regel här hemma: "Var sak på sin plats". Och följer alla den har man kommit en bra bit påväg när det gäller ordning! Jag passar alltid på att få saker gjort när Greta sover och Gabriel är på dagis. Vill inte missa någon tid med barnen i onödan. Barnen ska alltid gå först. Speciellt när dom är små.
Men det är klart att det finns undantag, då man måste göra vissa saker först!

Greta vilar just nu, trött efter badet. Och det kan behövas för hon har bara vilat två kortare stunder på hela dagen! Ibland undrar jag hur hon orkar vara med så mycket fast hon är så liten! Gabriel ser på Bolibompa.
Fredde kommer hem när som helst och då blir det lite kvällsmys och något att stoppa i magen:-).

♥Hoppas ni haft en bra dag♥

/Frida


Ledig

God morgon på er!

Har precis slevat i mig en skål med gröt och mosad banan på:-). Nyttigt va!
Gabriel är ledig från dagis idag, så det känns extra skönt att inte ha några tider alls att passa.
Så idag får vi se vad som händer. Vi tar det lite som det kommer:-).

/Frida

Underbara!

 

God natt på er hälsar en trött men glad liten Greta:-)


Denna lilla prinsessa gör mig så otroligt varm:-). Och kärleken till henne är så stark, så stark!
Och prinsen jag har är en underbar liten kille med härlig personlighet, han är min skatt!
Kärleken till mina barn är enorm och den växer för var dag!


Jag är världens lyckligaste mamma som har en prins & en prinsessa:-)


Trött på det moderna

Hej!

Har som vanligt lämnat Gabriel vid 13-tiden till dagis. Även idag promenerade vi med vagnen. Vädret är ju underbart här med solsken och inte alltför kallt. Så det är bara att passa på!

Undanstädningen av julen igår har gjort att jag som sagt fått ett sug efter lite vår här hemma. Så jag har beställt lite nya gardiner till köket från Jotex. (Se bilder) Romantisk stil med spets och knytband. Passar bra att bryta av lite mot det moderna som det är mycket av här hemma. Och faktiskt så har jag börjat tröttna på den där stela, trendiga stilen man sett alldeles för mycket av sista tiden. Nej, nu blir det mer romantisk lantstil här hemma! Och vitt då såklart:-).

Jag har även beställt några nya plagg till Greta också(se bilder). Både sånt hon kan ha nu och till våren.
För övrigt så händer det inte så mycket här hemma idag förutom de vardagliga sysslorna då såklart:-).
(Vet inte varför bilderna kommer så långt ifrån varann, man ser inte bilderna så på förhandsgranskningen!)

Ha en bra onsdag!

Kram på er:-)

/Frida


              Vårfint till köket!


                  Vårfin liten jacka!

                      

             Söt liten blus:-)                      Och matchande jeans!







                                                                                                                     
   
    









   

 


 
                             Ja, jag har faktiskt beställt setet i grönt:-)   



     Å, så lite rosa förstås!



 

 

 





 

 


 

 

 

 













                                                                                                                      

Idag har det flytit

Hej allihopa!

Idag har jag fått mycket gjort:-). Lämnade Gabriel vid 13-tiden till dagis. Greta somnade så skönt i vagnen påväg dit. Gick hem igen och städade bort julen och kastade ut granen:-). Skönt nu när det är gjort.
Nu känner jag att jag vill ha lite vår här hemma:-). Och just nu så är jag väldigt för vitt. På både inredning, möbler, väggar m.m. Det är fräscht, ljust och tidlöst! Det kommer jag satsa hårt på här hemma framöver.

Jag har även hunnit måla litegrann hemma här på trappräcket som redan är vitt sen tidigare men som behövde en uppfräschning. Det blev riktigt bra! Hann sen förbereda middagen och vid 16-tiden for jag iväg för att hämta Gabriel igen på dagis. Det har varit lite lugnare hemma här idag med Gabriel. Men fortfarande så jobbar jag på att få honom att lyssna och göra som jag säger. Det är ett riktigt projekt emellanåt kan jag säga!
Nu sitter han i badet med pappa och jag har en liten stund för mig själv:-). Greta ligger på soffan bredvid och gurglar och pratar men börjar tröttna så smått!

Hoppas ni haft en bra dag!

/Kram Frida


Wow, vilken dag!

Hej på er!

Lite piggare idag än igår:-). Har ju haft Eira & Sandra på besök här idag. Och hjälp va Eira har vuxit. Man ser det ju lättare på andras bebisar än sin egen. Ett riktigt litet charmtroll är hon, och jag lyckades få några leenden från henne, trots att jag är ett främmande ansikte:-). Hon och Greta samsades sida vid sida i babygymmet, vilket Eira blev helförtjust i. Hon boxades så länge att hon till sist somnade där på plats med Greta bredvid! Lilla Greta däremot tog det lite lugnare och låg mest och kikade på alla färger & former. Hon har ännu inte börjat upptäcka lika mycket med sina händer, dom är mest knutna och väldigt goda att ha i munnen:-).

Vi hann med en hel del prat som vanligt och latte blev det förstås och lite rabarberpaj med vaniljsås *mums*. 
Sen for jag iväg och hämtade Gabriel på dagis. Han var på ett ruskigt dåligt humör när jag kom och ville INTE åka hem, för där är det minsann tråkigt fick jag höra! Hmmm, vad svarar man på det? Jag diskuterade inte så mycket med honom om det, då jag förstod att han måste vara trött. Vi hann bara vara hemma ett litet tag då han började med det ena toket efter det andra. Jag sa åt honom gång på gång att sluta. Men det verkar som att när man är 5,5 år och blivit storebror så hör man inte orden: Nej, stopp, sluta! Jag rev slutligen i rejält en sista gång vilket ledde till att han blev superarg och drog in på sitt rum. I det här tumultet så hade jag en grinandes, trött Greta på armen och middagen i full gång på spisen! Och ingen Fredde hemma heller, min klippa och borg, när det stormar! Jo då, det känns att men lever emellanåt kan jag säga:-). Inne på sitt rum hade Gabriel tagit ut sin ilska på sin fina Lego polisstation. Den låg där i bitar, huller om buller när jag kom in på rummet. Och när han insåg vad han gjort så gjorde ju inte det saken bättre! Polisstationen var nu i bitar och Gabriel stortjöt!! Greta sjöng så fint hon med från babysittern i köket *pust!*

Jag lyckades slutligen få Gabriel till bordet för att äta middag. Vi satt tysta båda två. Det funkar inte med Gabriel att försöka hålla en konversation när inte humöret strålar om man säger så! Tystheten funkar då bäst:-). Han slevade och åt och jag såg att han var riktigt hungrig, plutten!
Efter maten så lugnade allt ner sig och jag lovade honom att när pappa kommer hem så hjälper han till att bygga ihop polisstationen igen, han är bäst på att bygga lego. Gabriel blev lättad av att höra det. Men jag fick honom också att förstå att man inte kan ta ut sin ilska på sina saker, för då går dom sönder! Jag tror inte han kommer göra om det:-).

Vi mös och läste lite bok tillsammans (det gör vi varje kväll) i soffan innan läggdags och nu sover han så sött:-). Greta vilar lite just nu. Och när hon vaknar är det dags för lite mat, blöjbyte och pyjamas. Sen hoppas jag att även hon sover gott för natten!

Slänger med lite bilder från dagen som varit och lite renoveringsbilder:-)

Ha det gott, kram på er!

/Frida


                      Träningspass i gymmet:-)                      Eira & mamma Sandra!
                                ( Eira & Greta)

 
    Nya taket påväg upp!                                 Vardagsrummet!


Sängen kallar...

Hej!

Nu tryter krafterna kan jag säga. Dagen har varit hektisk framförallt med Greta som inte alls varit som hon brukar. Lilla stackars tjejen har varit nästintill otröstlig hela dagen, vet inte riktigt varför. Kan ju vara många olika saker. Men vid 21-tiden somnade hon som en stock! Helt utmattad. 

Från det ena till det andra, som man brukar säga:-). Tapetseringen blev kanon kan jag lova! Svärmor gjorde ett toppenjobb:-). Vi är supernöjda! Tack för hjälpen Annette! Visar bilder på resultatet sen.

Imorgon kommer lilla Eira och mamma Sandra igen:-). Ska bli superkul att träffas igen. Det var ju typ en månad sen. Så jag tror vi båda kommer tycka att tjejerna blivit stora! Vi kommer nog ha massor att prata om (som vanligt) och vi hinner nog pimpla lite latte också!

Nej, nu skriker verkligen sängen på mig:-)

God natt på er!

/Frida


Minnen för livet!

Hej allihopa!

Dagarna springer fort förbi, som vanligt! Har bara varit hemma (förutom en liten sväng till Ö&B) och grejat lite idag eftersom vi ska tapetsera vardagsrummet imorgon. Hoppas det blir bra. Det kan ju inte bli sämre ialla
fall:-). Men vitt är ju en känslig färg så det krävs ju att underarbetet är bra gjort. Annars är det Fredde som får höra;-)
Jag har haft lite smått panik idag över alla foton som bara ligger i datorn och en del framkallade men utan att jag hunnit samla dom i album. Alla år, allt som har hänt, och allt som vi gjort! Det är ju minnen för livet, men inte om man inte har ordning på det.
Jag hade t.o.m lite jobb kvar på Gabriels första år album, kort att fylla på med och text som ska skrivas. Så idag gjorde jag slag i saken och tog tag i detta. Gabriels album är nu klart med foton, ska bara texta klart.

Ena familjealbumet från 2003-2005 är nästan klart med bilder. Alla andra kort är sorterade och märkta med år så jag lätt kan sätta in dom i album sen. Köpte två nya stora album idag med plats för 300 bilder vardera för att samla lite familjeminnen i:-).
Sen ska jag även göra iordning vårt vigselalbum, men där är ialla fall alla kort framkallade och samlade på en plats. Så dom är det ordning på!

Sen är det ju faktiskt dags att även ta tag i att börja med ett album till Greta. Veckorna blir fort till månader. Och ju tidigare man fixar sånt här, desto bättre kommer man ihåg hur allt var/är. Men nu är det på gång ialla fall och det känns som om jag sakta men säkert får grepp om alla bilder och år:-).

Sen har jag också from idag börjat skriva en liten familjedagbok. Om vad vi gör om dagarna, vad som händer i våra liv, hur Greta utvecklas, hur Gabriel är som bror och vad han gör/utvecklas o.s.v.
Tror det är riktigt uppskattat att läsa för oss alla när åren trillar iväg. För när man sen sitter där en dag och barnen är stora så är det nog förbaskat roligt att läsa om allt vi gjorde tillsammans:-).

Nej, nu ska jag umgås med min man innan sängen kallar på oss, barnen sover och det är nu man har kvalitetstid tillsammans!

Ha en skön kväll:-)

/Frida

Gråt och tandagnisslan!

Hej på er!

BVC besöket gick rätt så bra igår. Vår lilla, lilla söta tjej väger nu 4910 gr och är hela 59 cm lång:-). Liten men naggande go! Hon blir nog en kopia av sin storebror när det gäller vikten och sånt. Han har ju oxå alltid varit lite liten och är det än idag. Jag är bara glad och tacksam över det, då det känns som jag får ha dom små
läääänge:-).

Sprutorna gick bra för Greta. En i vardera låret. Den första sa hon nästan ingenting men den andra var värre!
Aj, aj, aj, det blev en del gråt! Men det är ju ett ont måste. Synd att man inte kan förklara för dom riktigt små varför det måste göra ont bara.

Gabriel fick sin sista svin-spruta. Det gick inte alls så bra som det brukar! Egentligen skulle han fått den på söndag, men eftersom vaccinet redan fanns där igår som var det ju skönt att ta det på samma gång. Men vi gjorde ju tabben att sticka Greta först vilket resulterade i att Gabriel såklart blev skitskraj så som hon skrek!
Vi skulle ju naturligtvis ha tagit Gabriel först! Riktigt klantigt av oss. Det slutade med att jag fick tvångshålla honom och dra fram armen ur tröjan på honom. Inte roligt för en mamma att göra så mot sitt barn kan jag säga!

Gabriel grinade och Greta skrek! Vilken pärs! Men han slutade fort eftersom det inte kändes något så han:-). Gabriel har ju aldrig protesterat förr mot sprutor, jag har lärt honom att man måste ta dom och att dom är bra, man slipper bli sjuk.
Men nu blev det lite fel för honom. Han blev ju inte alls förberedd. I vanliga fall talar jag alltid om för honom hemma typ dan innan så han ska hinna förbereda sig på vad som ska ske. Men inte tidigare än det, då jag tror det oroar barnet mer att veta flera dagar innan och undra när det blir! Men som vanligt repade han sig fort och tyckte det var ok! Tuffingen:-).

Man kan faktiskt lära sina barn att inte behöva vara rädd för sprutor! Det är helt upp till föräldrarna vilka signaler man sänder ut till dom. Jag har alltid tyckt det varit lite konstigt med hysteriska barn som skriker som om de ska dö (större barn alltså). Men jag förstår ju att det måste bero på föräldrarna. Trygga barn skapar man genom att själv vara det! Och en viktig ingrediens är ju att prata om saker som skrämmer och att förbereda barnet på vad som skall hända! Det har alltid funkat för mig ialla fall.

Hoppas ni får en skön fredag!

/Kram Frida

Kusin-och bebisträff

God morgon!

Var ju som sagt på V-ås tripp till igår. Jag och barnen stannade över natten medans min andra hälft åkte hem på kvällen. Vi håller ju på och rustar lite hemma igen, så underarbetet måste bli klart innan helgen då tapeterna ska upp. Det blir himmlans fräscht med vita tapeter med glansigt mönster i. Fredde har också slängt upp ett nytt innertak på hela övervåningen, innan hade vi furutak från -73. Hur snyggt är det liksom?!. Men nu sitter det nya uppe ialla fall, det blev superfint. Sen passade vi naturligtvis på att fälla in spottar i taket när vi ändå höll på. Jag säger det igen; Tur man är gift med en Martin Timell:-).

Ja, det var en liten parentes bara. Middagen på trettondagsafton hos kusinerna i V-ås var supertrevlig. Vi bjöds på en underbart god middag bestående av Burgundisk gryta, tror jag den hette:-) kokad i rödvin med en massa gott i. Ska stjäla receptet sen. Det var bla steklökar i och jag tror(om jag ska skylla på något) att det var dom som gjorde mig lite gasig i magen! Så det där med att "fina flickor fiser inte" stämmer inte alls in på mig ialla fall *asg*
Nåväl, kvällen slutade ialla fall med lite chips & dipp med trevligt småprat vid teven. (Bilder längre ner)

Åkte sen dagen efter (igår) vidare till Jessica & Daniel för att se lilla Vilda. Oj, va Greta kändes stor, fast hon inte är så stor ändå:-). Och man blir påmind om hur fort tiden går igen!! Jag var ju nyss där själv med en liten nyfödd och nu är Greta redan 3 månader! Ja, tiden går verkligen fort......Vi hade ialla fall jättetrevligt och det var supermysigt att få se och hålla lilla Vilda:-). Vi sippade kaffe och pratade bebisar om vartannat. Ett annat besök som också var där samtidigt var Lina, höggravid, med en vecka till bf. Ååå, va härligt det såg ut med magen! Jag längtar lite efter den igen (Lina tyckte nog inte jag va klok när jag sa det!) Men jag tycker det är underbart att vänta barn! För det finns inget som är så fint som en rund mage:-). (Har tyvärr inga bilder hos Jessica!)

Stort tack Jessica och Daniel för en trevlig träff, det måste vi snart göra om!!

Till er andra så önskar jag er en skön dag, måste svira om nu, BVC väntar:-)

Kram på er!

/Frida


             Hela gänget samlade vid bordet i Västerås!


             Kusin Alexandra & mormor med lilla Greta


  Jag & Fredde skaffade ny look under kvällen, va tycks:-)?!


             Gabriel var mycket nöjd med sin bordsdam!
                                   (min kusin Amanda)


   Greta fick prova lite vaniljglass! Vilken smaksensation:-)


Västerås tripp:-)

Hej på er!

Är nyligen hemkommen från en supertrevlig övernattning i V-ås med middag hos min kusin igår. Och idag ett förträffligt trevligt bebis-besök hos lilla Vilda som nyss kommit till världen:-). Jessica & Daniels lilla skönhet:-). Men just nu så orkar jag inte skriva någe mer om det här och nu, känner att sängen ropar:-).
Skriver mer om allt imorgon istället och laddar upp lite bilder då.

Imorgon är det 3 månaders besök på BVC vilket inkluderar första sprutan. Aj, aj, aj! Kommer nog kännas på lilla prinsessan, stackarn! Gabriel ska också med på 5,5 års koll:-). Det blir spännande.....

Nej sov så gott hörrni, vi hörs imorgon!

God natt!

/Frida


Egypten here we come!

Wiiii!! Hej på er ska jag väl kanske säga först:-)

Men jag är så himmlans glad för nu har vi prel. bokat två veckors semester i höst till Egypten, Hurghada!
Ett femstjärnit hotell med Bamseklubb, All Inclusive och ett underbart poolområde! Först tänkte vi åka nu i maj, men vi tycker lilla Greta ska växa till sig lite mer. Och till hösten blir hon ju ialla fall ett år.

Så när vi nu bokat den här trippen så tänkte vi att det skulle va roligt om så många som möjligt i familjen/släkten kunde hänga på:-). Så nu är det ivägmailat en inbjudan till alla. Så vi hoppas vi blir så många som möjligt som hänger på!
Vilken resa det kommer bli, och vilket liv det kommer bli på hotellet när familjerna Utter-Eriksson slås ihop!!

Så jag säger bara; Håll undan för nu kommer vi Egypten!

Frestar er lite med några bilder:-)

Kram på er!


                 Jo, här kan man ju tänka sig att plaska nån timme om dan:-)


                                Varför inte en god middag här med nära & kära!


                                          Snorklingen sägs vara kanon här!


                                                 Pyramiderna är ett måste!

Lite bilder från nyår

Hej på er!

Jag har ju lovat er lite bilder från nyår. Så här kommer dom då:-)
Förresten så är detta mitt hundrade inlägg. Helt otroligt att jag redan hunnit lägga ner den tiden här! Och frågan är om det är värt det?! Är lite splittrad ibland. Hur tycker ni om det? Och ni som själva bloggar?!
Och ska man fortsätta blogga?!

Ha en skön kväll!

/Frida

  
     Lite småfix inför nyårsmiddagen!


                     Redo att hugga in på hummern:-)


                                    ♥  Min älskade ♥


Mmm, jag unnade mig champagne:-)


Gabriel fick för första gången tända lite små-smällare själv
under bevakning av sin far:-). Gissa om han tyckte det var
spännande!!


    Premiäråkningen på nya skridskorna på nyårsdagen:-)


              Gott med varm choklad i den kalla luften:-)


God fortsättning på det nya året:-)

Hej och god fortsättning på nya året:-)

Hoppas ni haft en härlig nyårsafton! Vi hade det supertrevligt, vi åt och drack underbart gott, smällde raketer för hela grannskapet för att sen hoppa i säng vid 3-tiden. Vi hade alltså ett riktigt bra firande tillsammans!

Gårdagen hände det inte speciellt mycket på med tanke på att alla var trötta:-). Men vi tog oss ialla fall iväg till isen så Gabriel fick premiäråka på sina nya skridskor han fick av mormor i julklapp. Det gick riktigt bra, han kämpade på bra där på isen:-). Efter lite varm choklad på isen så tog vi en skön promenad jag och mamma runt i området. Fredde smög in och hem för att sjunka ner i soffan vid teven:-) och Gabriel lekte en stund ute med grannpojken.

Idag blir det nog en skön promenad i solen med vagnen, om det går, vill säga! Det har ju vräkt ner snö här och än har jag inte sett till plogbilen! Men vi gör väl ett försök:-).

Vad gjorde ni på nyår?

Ha en skön lördag!

/Frida


P.S Lägger upp lite bilder senare!



RSS 2.0