Partytajm!

Japp, det kan man verkligen säga att det varit idag:-). Vi har knappt sett skymten av Gabriel. Han har farit omkring inne på Busborgen som ett torrt skinn:-D. Alltid kul med såna här små utflykter tillsammans med familjen. Men det ska inte göras för ofta. Det ska vara speciellt när man väl åker och barnen ska uppskatta det!

Nu är vi också färdigpackade för avfärd till Idre imorgon bitti:-). Ska bli så härligt att komma iväg en sväng tillsammans. Det blir säkert härliga dar:-). Vi satsar på att komma iväg efter frukost, när Greta är mätt och lagom trött¨:-). Datorn, den får stanna hemma och bloggandet tar jag lite semester ifrån:-D. Men jag lovar att uppdatera er när vi är hemma igen!

Hoppas ni får fina dar tills dess, kram från oss så länge♥

Bjussar på lite bilder från dagen.....

   
Hårfix innan avfärd..    Min älskade kusin♥        Far & son♥         Fanny 3 år!


   
 Sandra & Greta          Fikatajm               Far & dotter♥        Me & Marcilene:-)

 

   
 En kul kula:-)        GottGott!          Kalas Fanny!




Feberfritt igen:-)

God morgon på er!

Idag är Greta feberfri igen:-). Den ska tydligen försvinna snabbt(enl. BVC), när det är pga vaccinationen hon fick den. Annars så hade hon varit sjuk och fått febern av annat. Så det var ju bra! Hon har sovit superbra hela natten, (som hon alltid gör) trots febern. Duktiga lilla älsklingen!

Så idag åker vi ändå hela familjen till V-ås. Gabriel är bjuden på Fannys 3-års kalas i Busborgen:-). Som han har längtat!! Och jag kan säga att både jag & Fredde har lika roligt där, vi är dom största barnen:-D. Igår trodde vi att en av oss skulle få stanna hemma med Greta om febern fortsatt. Men nu vet vi att det var av sprutan det kom så då är det lugnt! Jag hoppas och tror det går bra....

Faktiskt så ska vi ta oss en smygkik också på huset jag pratat om som vi ska gå visning på. Det är ju ändå efter vägen, så då passar vi på:-). Nu har jag avslöjat lite till;-)
Vi är ju riktigt nyfikna.....och 9:e april känns långt bort att vänta tills:-D

Nej, nu ska jag ruska fram lite frukost, sen far vi!

Hoppas ni får en härlig lördag♥


     Ja, vi försöker komma ihåg nackträningen här hemma:-)


Tidig morgon med feber...


               En febrig liten Greta hälsar god morgon♥


Idag ligger vi lågt. Greta har nämligen fått feber (38,5). Det är väl efter sprutorna såklart. Fast jag trodde det skulle visa sig tidigare. Eftersom hon fick dom igår. Blev ialla fall väckt strax innan 06.00 av ett lågt jämrande. Och när jag stack ner min hand i vaggan så möttes den av en alldeles varm liten hand! Stackars lilla älskling!
Förra gången det var vaccination så klarade vi oss ifrån feber, men tyvär inte den här gången.....

Så idag blir det inga stora utsvävningar, bara dagliga promenaden med vagnen såklart!

Hoppas ni får en fin fredag:-)

Kram från oss♥

Tips till er igen!

Ville bara tipsa er igen om en sida där ni kan beställa fantastiskt fina och tänkvärda väggord! Jag har precis beställt tre olika som skall få prya våra väggar här hemma på olika platser. Tror det kommer bli skitsnyggt:-).
Så är ni sugna på att göra något nytt hemma eller kanske piffa upp en gammal tråkig vägg. Klicka då på länken nedan för att komma till sidan. Just nu kan ni fynda också, då dom har REA!!

http://www.vinylahem.se/


Här är dom jag beställt: (Bilderna kommer från vinylahem.se)


         Minns gårdagen, dröm om morgondagen, lev idag!


            A true love story never ends:-)


            Här ser ni väl själva vad det står:-)

Torsdag & BVC besök

Halloj!

Nu är BVC besöket avklarat och ett stick i vardera låret gjort. Det gick bra, trots att det fälldes några tårar. Stackars mammas lilla bebis!! Men nu sover hon så gott här hemma i vagnen igen.
Hon har nu landat på en vikt på 6610 gr och en längd på 63,5 cm. Våran lilla tjej:-). Läkaren frågade om hon brukar vända på sig, och då blev jag lite full i skratt:-). Greta har nämligen bara vänt på sig fån mage till rygg en gång. Hon är inte ett dugg intresserad av att rulla runt och röra på sig överhuvudtaget. Och att ligga på mage är inte det minsta poppis! Det funkar kanske 5 min sen skäller hon på oss! Och vi kommer naturligtvis och vänder på henne:-D.
Läkaren tyckte väl att det var bra om hon fick träna lite mer på att ligga på magen för att stärka ryggen. Så vi tar det som lite hemläxa här hemma framöver:-). Det är ju så olika på barn hur dom är och vad dom vill. Gabriel han var mycket piggare på att vända sig än vad den här lilla damen är. Nej, här är det ryggläge på lekmattan som gäller! Det är väl enklast och bekvämast så, dom små liven är inte dumma:-)

En annan övning som Greta tycks gilla är att lyfta upp huvudet från golvet i rygglägge. Det är precis som om hon vill sätta sig upp. Hon gillar nämligen mycket mer att sitta och är riktigt stadig i lilla ryggen nu. Ska försöka fånga det på bild någon dag om det går, det ser riktigt roligt ut. Precis som små sit-ups:-)

Nej, dags att återgå till alla bestyr. På söndag åker vi till Idre och blir kvar några dagar hela familjen. Härligt!
Så jag ska checka av vad vi ska ha med oss upp. Det blir ju en hel del kan jag tänka mig:-)


Ha en fin dag allihopa


Lite gnäll....

Hej!

Hmm, vad har denna dag innehållit då?! Känns precis som ingenting. Den startade ialla fall med en prommis till dagis som bara gjorde mig förbannad. Ute har det ju som sagt snöat igår igen och graderna höll sig ju åt det varmare hållet. Men imorse efter en natt med omkring -7 grader och utan att nån tagit bort snön som kom, så kan ni ju tänka er hur underlaget på cykelbanorna blev! Allt annat än bra om man säger så! Har man sen en vagn med små framhjul och gjorda i hårdplast så gör ju det inte saken bättre!!!
Stackars lilla Greta, det måste ha kännts som att liggandes ha fått åka puckelpist vid 5 månaders ålder!! Grrrr!!
Det här gjorde mig på ruskigt dåligt humör, eftersom man tänker på hennes lilla huvud såklart! Till en början tänkte jag vända men det hade bara tagit längre tid att gå tillbaka och in och iväg med bilen istället. Och vi var redan lite sena. Så vi fortsatte gå. Kanske det skulle bli bättre längra fram? Men det blev det inte!
Jag trodde ju naturligtvis att dom hade skrapat vägarna tills idag.....men icke! Så vi tog oss till dagis och hem med snigelfart för att inte skaka sönder en liten Greta.

Skitdåligt att inte hålla vägarna rena från is och snö. Jag brukar inte klaga för jag tycker man ska vara glad över det jobb dom gör. Speciellt efter den här vintern! Men man ska ialla fall kunna gå utan problem på cykelbanorna med en vagn. Men dom snålar väl in det sista nu innan våren riktigt är här!

Så.......skönt! Nu har jag fått ur mig det:-)

Mötte sen upp Adela efter vägen och vi tog en kaffe hemma hos henne istället. Lite snack hanns oxå med:-).
Efter kaffevisiten begav vi oss hem igen för att fixa lunch. Klockan rusade sen iväg och plötsligt var hon två och det var dags att hämta Gabriel på dagis igen.
När vi sen kom hem igen så fastnade jag i telefonen alldeles för länge! Ni vet hur det kan vara ibland:-)
Men under telefonsamtalen hann jag faktiskt skura toaletten, badkaret och fixa middag. Tur man kan ha många saker i luften samtidigt!

Så.....ja, idag känns som en dag som jag inte hann med någonting alls egentligen. Den bara sprang förbi!
Men imorgon hinner jag nog mer:-). Då är det också BVC dags igen. Det blir spännande. Sist vi var där var Greta
4 månader. Nu är det 5-6 månaders besök med vaccination m.m.

Kram på er♥



      Ingen vår så långt ögat kan nå.....jag längtar såååå!!


Husvisning!

God morgon på er!

Usch, va sur jag är! Här snöar det igen, och det är inte lite heller! Men temperaturen håller sig kring nollan så förhoppningsvis blir det inget som ligger kvar länge:-). Det räcker med att kolla ut för att förstå att idag blir det bilen till dagis. Hjulen på vagnen är inte dom lättaste att köra i tung snö. Det är heller ingen njutning att traska i snö som vräker ner....nej, bilen blir det:-)

I eftermiddag är det simskoledags igen. Och från och med idag så kommer vi heller inta få vara med och kolla på. Jag och Greta får väl roa oss så gott det går i simhallen ändå:-).
Troligtvis kommer jag inte kunna boxas ikväll eftersom Fredde inte kommer hem förrens sent imorgon igen. Och för den delen så kan det vara roligt för Gabriel att stanna en liten stund i badhuset efter lektionen för att åka lite vattenrutschkana också:-).

Jag har faktiskt ringt på ett hus i morse som ligger på landet några mil söderut. Vilket betyder att vi kommer i såna fall byta kommun och län:-). Men mer än så säger jag inte! Vi ska ialla fall gå på visning på huset den 9:e april. Det ska bli riktigt spännande! Får se om det är som vi tänkt oss. Och naturligtvis vad prislappen i såna fall hamnar på?!
Jag kan ialla fall säga att huset är preciiis som jag vill ha det, en dröm! Jag har alltid velat bo på landet, så någon gång hamnar vi där.....det är bara en fråga om när:-)

Självklart kommer jag uppdatera er om vad som händer i den frågan längre fram!

He en skön dag!

Kram från oss♥


Kul att ni kommenterar!

Halloj!

Har promenixat med vagnen och Gabriel bort till dagis. Underbart solsken idag ialla fall, det tackar vi för:-). Men ingen mer snö nu bara!
Jaha, vad händer här hemma idag då? Lite måndagspyssel skulle man väl kunna säga. Vilket innebär dammsugning, tvättning och undanplockning av grejer. Ni vet, "var sak på sin plats":-).
Men jag känner mig faktiskt lite trött idag med efter lördagens bravader. Har inte hunnit sova ikapp. Men det blir nog bättre imorgon igen:-)

Vill passa på att tacka alla er som hittills har kommenterat lite om vilka ni är! Mycket roligt att läsa och det glädjer mig:-). Ni andra får gärna kliva fram ni med, om ni vill!

Hoppas ni får en fin måndag♥

Nu ska jag fortsätta med mina bestyr!

 


Mitt i bloggandet häromdagen:-)                          Foto: Gabriel


Snacka om bakslag!



                     Såhär glad var Greta ikväll med!



Hej på er!

Nu är vi hemma igen. Vi hade det alldeles förträffligt trevligt ihop på familjefesten igår! Och det blev sent innan vi kom i säng...riktigt sent! Närmare bestämt 04.00 i morse kom vi i säng:-). Kommer inte ens ihåg sist jag var uppe så sent, eller tidigt kanske man ska säga:-).
Så jag kan ju erkänna att jag känner mig rätt sliten idag! Men med ca 4 timmars sömn så är det ju så det brukar kännas:-D. Och det ena samtalsämnet ledde till det andra, så timmarna bara flög iväg.
Men jag måste faktiskt klappa mig själv på axeln igen eftersom jag faktiskt tog mig iväg idag ändå på ett Lift-pass igen! Trögt att åka dit, men sååå skönt när man är klar och åker hem igen:-) 

Greta var så himmlans duktig igår. Hon somnade som vanligt vid 19-tiden i vagnen och knoppade fram till 3.30, då kikade hon upp en sväng och jag passade faktiskt på att ge henne en flaska till. (För att slippa gå upp vid 07.00 igen.) Och så tillbaka ner i vagnen med henne igen för att genast somna om! Hon är såååå enkel vår lilla tös! Tack gode Gud för våra underbara barn:-). Gabriel han somnade så skönt på soffan efter allt bus:-).

Från det ena till det andra så kan man ju verkligen säga att vi fick ett rejält bakslag idag med tanke på vädret!! Vad är det här?! Igår var soldäcket torrt, Gabriel hoppade studsmatta på gården och solen sken. Idag, ja jag vet inte vad jag ska säga....trodde inte det var sant imorse när jag slog upp ögonen.

Underbara vår, var tog du vägen?.....kom tillbaka igen, snälla!

Önskar er en skön kväll, här blir det nog strax hopp i säng:-D

God natt på er♥


        Nu ser det ut såhär på soldäcket igen!! *Morr*


Vårtecken!

Å, nu känns det verkligen att våren är här:-).  Vi har varit ute på en härlig promenad i solen med vagnen allihopa. Och Gabriel körde sin fyrhjuling såklart! Jag älskar att se asfalten komma fram igen....helt sjukt egentligen! Men jag tror nog att ni håller med:-).

Ikväll är vi bjudna på middag hos min svärmor och svärfar i Nyhyttan. Och vi har bestämt oss för att sova kvar över natten. Det är ju inte så ofta vi gör det. Så det blir trevligt!

Här kommer några bilder på lite vårtecken här hemma:-)


               Underbara asfalt, tack att du är tillbaka!


      Termometern på altanen visar härliga 23 grader:-)


                              Min salix knoppar för fullt!


All snö är borta på soldäcket, men här hjälpte vi naturen lite på traven:-)




Hoppas ni får en bra lördag♥


Fredagsmys och riktiga vänner!


                         Matlagningen är i full gång....


Här hemma är fredagsmyset i full gång redan:-). Idag blir det helstekt kyckling i ugn med provencalska kryddor, klyftpotatis....på påse faktiskt:-) och tzatziki, men den är alltid hemmagjord ialla fall!
Sen blir det myyyys nere vid teven och när Gabriel sen lagt sig så ska vi se Bröllopsfotografen. Den verkar asrolig:-)

Idag har det även gått upp ett riktigt ljus för mig vilka som är ens riktiga, ärliga vänner! Och vilka som INTE är det!! Ni vet vilka ni är säkert själva. Men jag har hellre få riktiga vänner, än många halvbra sådana!!

Ha en skön kväll allihopa♥

P.s Kommentera mera om vilka NI är....kom igen nu;-)






Vilka är ni?!

Har funderat ett tag på detta jag med......och nu kan jag inte va tyst längre:-)

Men jag har ju bloggat här sen i slutet på September -09. Och statistiken har ökat rätt stadigt sen en tid:-). Och det får mig faktiskt att fundera lite på vilka ni är?! Jag har ju en liten skara som jag definitivt vet vilka alla är och som gärna kommenterar:-) *Heja er!!* men alla ni andra då!....Vilka är ni? Vad får er att läsa min blogg? Vad gör att ni återkommer(om ni nu gör det)? Bloggar ni själva? Så skriv gärna en rad och berätta.....

Det är väldigt roligt att se att antalet besökare ökar hela tiden....men jag skulle önska att ni "hejade" nån gång:-)
Jag vill så gärna se lite nya "ansikten" ge sig tillkänna här på bloggen. Det skulle vara trevligt:-)

Så nu utmanar jag er, om ni vågar vill säga;-)?!
Vilka är NI egentligen?!

Kram på er och godnatt♥

Är man trött, så är man:-)



God morgon på er!

Ja, om man heter Greta och är trött efter frukost och mamma inte är snabb nog. Vad gör man då? Jo, man somnar på lekmattan på golvet i köket helt enkelt:-).
Så fruktansvärt go hon är vår lilla tjej. Somnar bara sådär!

Hon fortsätter också med stadig sömn om nätterna. Och det har hållit i sig ett bra tag nu. Hon somnar i sin vagga för natten vid 19 på kvällen. För att sen slå upp sina underbara blå igen vid mellan 6-7 på morgonen.
Heja Greta!!! Du är såååå duktig:-). Jag kan knappt tro det är sant! Vi har verkligen fått två riktigt duktigt sovande barn:-). Jag skulle önska att alla fick det. För det finns nog inget (kan jag tänka mig) värre än att inte få sova ordentligt på ett tag. Vem som helst blir nog galen av det till sist! Jag själv skulle nog bli mordisk! Eftersom jag är en väldigt morgontrött person:-). Inte att leka med....

Eftersom hon nu sover inne så tar vi sov-sväng nummer två ute i vagnen lite senare idag istället. Inte lika fint väder idag heller för den delen. Men friska luften ska hon ha ändå:-)

Ikväll blir det lift igen med Therese. Det där sexpacket kanske inte är så långt borta ändå;-)

Ha en toppendag♥


Fullspäckad dag igår!

Hej på er igen!

Det var en minst sagt hektisk dag igår! Därav hanns det inte med något bloggande här:-). Dagen var fylld med allt ifrån promenader, ärende till stan, simskolan och sen boxning för mig på kvällen. Och så alla bestyr däremellan också då såklart:-).

Det gick ialla fall superbra på simskolan. Vi föräldrar fick vara med första gången och titta. Sen kommer vi få vara med därinne igen sista gången också. Däremellan så får barnen klara sig själva med läraren. Och jag är så spänd över att få se den där sista gången! Vad han lärt sig under dessa åtta gånger:-)
Greta var också med och tittade på storebror. Och gissa om vi svettades! Detr var säkert 40 grader därinne, kändes det som. När jag lyfte upp henne ur vagnen för att se sig lite omkring, så upptäckte jag att hon var blöt av svett i håret! Det vara bara att klä av henne:-). (Jag hade ju kunnat slita ur fällen också då såklart ur vagnen) Men hon var lika glad för det. Vår lilla solstråle!

Från det ena till det andra. Kommer ni ihåg att jag beställde dregglisar för ett tag sen?! Idag kom dom äntligen på posten. Jättefina! Slänger med en bild så ni får se.

Sen var jag ner på Lindex igår och hämtade hem kläderna jag beställt på nätet åt Greta. Smidigt. Istället för att irra omkring på stan och leta kläder! Nej, den tiden lägger jag hellre på något annat:-).
Ja, nätshopping har totalt blivit min grej:-D. Som ni säkert redan märkt!

Hoppas ni har det bra i solen♥

   
Simskoledags:-)



     Dregglisarna!


  
Senaste inköpen till Greta. Tänk, nu får jag köpa klänningar!




 

 


Klapp på axeln!

Det blev faktiskt en hel del gjort idag! Hela huset blev avdammat och moppat. T.o.m fönstret blev putsat och gardinerna kom upp i sovrummet:-). Det blev riktigt snyggt. Så jag måste faktiskt klappa mig mig själv på axeln efter dagens insats! Barnen sover såklart redan och själv sitter jag vid tv:n och ser på familjen annorlunda. Sen måste jag ju bara se Hollywoodfruar också:-).

Imorgon är det simskoledags, äntligen:-)

Önska oss (Gabriel) lycka till!

Kram på er♥


Städtajm

Ännu en underbar dag! Vi har precis tagit en härlig solskenspromenad med vagnarna, jag & Adela. Vi tippade sen i oss en varm kopp kaffe hos familjen Aspgren:-). Och nu är vi hemma igen.
Ska göra ett tappert försök(trots det vackra vädret)att försöka städa lite här hemma idag medans Gabriel är på dagis. Greta får sin friska luft ändå i vagnen. Men, det är ju inte direkt så att jag känner mig upplagd för det! Men nån gång måste det ju göras. Och nu var det ett tag sen sist!

Kanske hinner jag med att sätta upp nya gardiner i sovrummet också:-). Nåväl, det som hinns med, hinns med! Annars är det en ny dag imorgon också:-)

Hoppas ni får en underbar dag i solen♥

 

 


5 månader....

Vårat lilla underverk firar idag hela 5 månader. Jag har sagt det tusen gånger förut, känns det som:-).
(och jag gör det igen) Tänk vad tiden går.....det känns som igår när vi kom hem med en liten, liten tjej i ett stooort babyskydd från BB:-). Nu är det en stor tjej i ett liiiitet babyskydd!
Och det är så härligt att se hur hon växer och frodas för var dag som går. Våran härliga lilla tjej!

♥Älskade lilla hjärtat, vi älskar dig så högt att det inte kan beskrivas med ord!♥
♥Du förgyller våra dagar med oändlig lycka!!♥
Tack för att du finns!




1 månad....



2 månader...



3 månader...



4 månader...



♥5 månader♥



Hoppas ni haft en toppendag!


Final

Vi sitter redo hela familjen, för att se finalen i melodifestivalen:-). Ljusen är tända och en massa gott fyller vårt tv bord! Det ska bli roligt att se finalen, man liksom bara måste! Det har blivit en tradition här hemma:-)Melodifestivalen finalen kan man bara INTE missa. Jag håller nog på Salem al Fakir. Den låten har fastnat i mitt huvud:-)

Hoppas ni tittar och har en supermysig kväll ni med!

Kram till er alla♥


Mysdag

Vi har haft en härlig dag tillsammans med Sandra och lilla Eira! Oj, va dom växer mellan gångerna tjejerna. Men Greta mest på längden:-D. Dagen startade med lite lunch här hemma som sagt. Sen promenixade vi med vagnarna och en "bångstyrig" Gabriel:-). Jo, det märks att han närmar sig sex års åldern. Det sägs ju att dom blir som små tonåringar då. Det stämmer riktigt bra in på Gabriel vissa dar. Och det visar sig betydligt mer såklart när vi har besök! Men det är nog som Sandra sa, att det är bara jag som tänker på det eftersom det bara är jag som vet hur han är annars!
Men jag kan även tänka mig att det inte så roligt heller att vara "ensamt" barn hemma med två tanter som tjattrar vid bordet och sveper kaffe:-D. Mmm, det är riktigt tålamodsprövande emellanåt!

Vi hann även med en sväng till Franzens i Krylbo, där jag tack vare Adela kom över ett par urtjusiga hissgardiner. Vita såklart, i linnetyg och med texten: Amor vincit omnia=kärleken övervinner allt, tror jag man översätter det. Dom blir nog fina när dom kommer upp:-).

Gabriel har flytt hemmet och ville spendera natten hos mormor, så vi får en lite lugnare/tystare kväll här hemma ikväll:-). Han behöver nog lite miljöombyte emellanåt, skitungen<3.

Strax gör vi kväller med Greta, sen blir det man & fru mys:-)

Hoppas ni haft en fin dag♥

Just ja! Greta premiär åkte pulka igår med storebror(se bild), det var poppis:-)


                                    Premiäråket:-)


                        Sandra & Gabriel i solskenet!



                        Eira & Greta myser på lekmattan.




Simskoledags!

Hej på er!

Nu har jag äntligen bokat in Gabriel på simskolan som börjar nästa vecka. Gissa om det var kö på linjen! Jag fick säkert terror-ringa i 30 min innan det var min tur! Vi kommer ialla fall gå på tisdagar närmare bestämt:-).
Och jag är lika glad som honom att han äntligen får gå ha, ha, ha!! Åtta gånger håller det på, sen får vi se om vi fortsätter. Om det behövs vill säga. Det är ju lite olika hur snabbt dom lär sig. Gabriel har ju aldrig gått på simskola tidigare. Men vattenrädd det är han då inte! Det gäller bara att han får in tekniken och att vi tar den tid han behöver, sen kommer han va som en fisk i vattnet. Det är jag helt övertygad om:-).

Så tisdagarna här framöver kommer vara fullspäckade med både dagis, simskola och så boxning för mig på kvällarna! Ja, jo jag gillar tempo och när det händer grejer! Men däremellan måste man också få tid att pusta lite...

Har precis tagit en rask prommis med vagnen i solen. Så nu sover prinsessan så skönt ute i vagnen som vanligt. Ska fixa lite här hemma idag, tvätta osv....

Och imorgon väntar vi besök av härliga Sandra och sötaste Eira:-). Äntligen ska vi ses igen! Nu var det längesedan! Vi har ju varit sjuka en sväng tidigare, och dom har hunnit några fler sjuk-svängar ändå tyvärr. Men imorgon ska det ialla fall bli av. Jag tänkte bjuda på lite lunch härhemma, istället för att vi ska trycka i oss en massa godsaker som inte gör nån nytta:-). Sen hoppas jag vi hinner med en skön promenad med flickorna också.

Nej, nu ska jag köra igång här hemma.....ikväll blir det ett Lift-pass igen:-)

Hoppas ni får en fin dag♥

Det gick bra idag!

Hej igen!

Ville bara uppdatera er med att det gick jättebra i Falun. Vi har nästan nyss kommit hem och jag känner mig lite trött efter vår lilla utflykt:-).....
Vi fick träffa samma läkare som kollade på Greta sist när hon var nyfödd. Han kom t.o.m ihåg oss! De va bra gjort med tanke på alla patienter och ansikten han måste ha hunnit möta under dessa 5 månader:-). Bilderna såg alltså jättefina ut på höfterna, helt normalt! Så nu behöver vi inte oroa oss som han sa:-).
Alltid skönt att få det svart på vitt!!

Hoppas ni haft en bra dag♥

P.S Tack för de tips ni gett mig hittills ang. spjälsängsköp! Tipsa gärna mer;-)
      Ska kolla upp Erikslunds Möbler givetvis!



    Med tanke på det härliga vädret idag så invigde jag mina nya tights:-)




Underbara solsken!

God morgon♥


Vilken underbar dag! Synd bara att vi måste spendera den i Falun på sjukhuset idag. Men det är för något gott!
Jag ska nämligen till ortopedmottagningen med Greta för att röntga hennes höfter. Vet inte om jag nämmt det tidigare men när hon föddes så hade hon små "knäppningar" i höfterna när hon rörde på sig. Läkarna kollade det givetvis direkt på BB redan då, och dom var inte oroliga. Det är lätt att det blir så när dom legat trångt länge i magen. Men för säkerhets skull så skall en röntgen göras idag. Och det är ju bara att tacka och ta emot när man får hjälp:-). Och angående knäppningarna så försvann dom redan efter ett par veckor när lillskruttan fick möjligheten att sträcka på sig lite:-)

För övrigt så känns det som om rutinerna kommer mer och mer här hemma. Greta somnar vid 20-tiden och sover heeeela natten till ca 7 på morgonen. Det har pågått ett bra tag nu, det tackar vi för! Men som sagt rutinerna kan snabbt ändras:-). Jag skulle nog tro att det är bla ersättningen man får tacka för det. Det blir en helt annan mättnad och nöjd liten bebis:-). Bara hon får sin flaska med jämna mellanrum och ett par tupplurar per dag så är hon en helt underbart nöjd bebis. Hon ligger i princip hela dagarna på sin lilla lekmatta på golvet och grejar. Jag ÄR riktigt bortskämmd med "snälla" barn. Här behöver det inte bubbas och bäras på bebis inte.
Det enda jag haft lite jobbigt med är det förbannade samvetet över att ha slutat att amma! Det ekar ju i huvudet att "det är det bästa för barnet" osv.....men är hon mer nöjd och belåten med flaskan så måste man ju acceptera fakta.
Glad bebis=glad mamma!

Nej, nu måste vi göra oss iordning för avfärd!
Hoppas ni får en underbar dag i solen:-)


    Nöjd liten Greta på lekmattan. Är hon inte lite lik mig nu;-)!?





Barn är härliga!

Fick nyss det här på mailen och måste bara dela med mig till er!! 

Barn är för härliga:-D
 


Om Djur

Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter syltan och väntar på att bli uppäten.
LARS 6 ÅR


Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar. Och så kan de både värpa och ryta.
KATJA 6 ÅR


En del kor är svarta. De är invandrare.
KARIN 5 ÅR


Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar.
SOFIE 5 ÅR


Mamman heter höna, pappan hane, ungarna killingar och barnbarnen heter ägg.
STEFAN 6 ÅR


Hönor som får gå var de vill lägger finare ägg eftersom de slipper ha hönsnät runt huvudet.
HANS 6 ÅR



Om yrken

Bonden är en väldigt lycklig man, först och främst för att han har traktor, men också för att han slipper jobba
HÅKAN 7 ÅR


Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar.
ANDERS 8 ÅR


En psykolog är en galen man som slår tanter.
EMELIE 6 ÅR


En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk.
ERLAND 6 ÅR


Kungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde, hans familj heter Victoria, Madelena och Adam och Eva.
MARCUS 7 ÅR



Om kroppar

Skillnaden på tantkroppar och manskroppar är att tantkroppar har flera hemliga rum i bägge ändar.
MIKAEL 6 ÅR


Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj.
BJÖRN 7 ÅR


Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer.
SIRI 6 ÅR


Männen har fler framdelar på kroppen.
JULIE 6 ÅR


Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han också. Den kallas panikåldern.
STINA 9 ÅR


En kropp är något som tar slut i skorna.
ALLAN 5 ÅR


Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös.
HILDA 7 ÅR


Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en hönshjärna.
JOHAN 5 ÅR


Det finns många sorters hud. Förhud är till exempel huden som man har framtill medan bakhuden är huden som man har på baken.
THERESE 6 ÅR



Om far- mor & svärföräldrar

En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet.
KRISTINA 7 ÅR


En mormor är en tant med godispåsar i fickorna.
ANDRÈ 5 ÅR


Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har blivit lösaktiga.
STINA 6 ÅR


En svärmor är straffet man får när man gifter sig med någon man inte känner.
PÅL 7 ÅR


Morfar är så gammal att han inte längre kommer ihåg varför han tycker om kvinnor.
TORE 7 ÅR

 

 

 

 

 


Montage

Halloj!

Nu är leksakskistan ihopmonterad och på plats i sessans rum:-). Och jag är mäkta stolt då montaget är gjort av ingen annan än mig själv!! I vanliga fall är det alltid min man som fixar sånt där och jag kollar på:-). Har liksom inte tålamod. Den är riktigt fin, och alldeles lagom storlek eftersom Gretas rum inte är så stort. Så jag är nöjd. Vi har redan börjat fylla den med små leksaker från Gabriels babytid. Härligt att få damma av lite saker och minnas:-)

Nej, nu ska jag stoppa lunch i maggen. Ikväll ska det boxas igen också:-)

Ha det gott♥



                                Leksakskistan är på plats!

Spjälsängsjakt!

Hej på er!

Har ni haft en bra dag?! Själv har jag som vanligt haft en massa att stå i:-).
Jag är just nu på jakt efter en spjälsäng till Greta. (Ett litet tag till ligger hon skönt i sin söta lilla vagga.)
En vit vill jag ialla fall ha. Har ni något bra tips var jag kan hitta en rejäl, snygg sådan?! Har googlat lite, men jag blir inte så mycket klokare. Eller vet ni kanske rent av någon bra butik. Kollade ju på Ikea när vi var där....men tyvärr så dög ingen åt mig:-)

Så tipsa mig gärna nu;-)

Kram♥

 

 
                   Klassiska BRIO kanske?                  Superfin! Men kanske inte så praktisk?!


Smart förvaring

Pust och stön! Det har grejats och fixats en hel del idag med. Men nu känns det som vi börjar få ordning på tillvaron:-). Jag bara älskar smart förvaring! Vi har ju så mycket grejer, och det blir ju inte mindre med åren heller..... Så jag tänkte bjussa er på lite bilder på det vi fixat under helgen och vad jag kallar smart förvaring:-)


      En massa hyllplan samt skoställ har monterats upp.


    Rejäla skolådor med fönster för de lite finare skorna.


        Bra förvaring till sängkläder, gardiner, dukar m.m.


                     Jag bara älskar stövelhängarna!


        Och sist men inte minst, en ny byrå till hallen:-)


Hoppas ni haft en bra dag♥





Grejardag!

Idag har vi grejat, grejat och grejat!
Det blir bra som tusan. Äntligen får jag en massa extra förvaring. Det behövs med allt man samlar på sig:-).
Ska ta lite bilder sen så ni får se.

Vi har precis slukat i oss pizza, hemkörd såklart! Snacka om bekvämt, och det är vi värda efter denna grejardag!

Nej, nu ska lillan få sitt nattmål. Sen blir det melodifestivalen:-)
Hoppas ni haft en fin dag♥

Ikea tajm:-)

Idag ska vi göra Ikea! Fredde slutar lite tidigare från jobbet. Sen blir det shopping, wihiiii!!! Greta hänger på. Men Gabriel vill hellre spendera dagen med farmor:-).
Vi får se vilket Ikea det blir också. En del har ju stängt pga all snö på taken.

Nej, nu piper Greta något om frukost!

Hoppas ni får en finfin dag♥

Coolaste mössorna ever!

Dom kom på posten idag. Så jag måste ju bara visa er va coola mina barn blev i sina nya mössor:-)
Gabriel skrattade när han fick sin. Han gillade apan på:-). 

Sidan jag vill tipsa er om som gör mössorna heter: www.wekidz.se
Klicka er dit om ni vill fixa coolaste vårmössan!

Nej, nu måste jag fixa färdigt firren som ligger i stekpannan, sen iväg på ett Lift-pass ikväll:-)

Hoppas ni mår bra och att ni haft en bra dag♥

 





Älskade son....vart tog tiden vägen?!



Ja, det är åter dags att bli lite sentimental. Men när jag gick igenom alla Gabriels babykläder igår så blev det en riktig nostalgitripp. Var sjutton tog tiden vägen?! DU var ju nyss bebis, DU var den jag gick och bar på, DU var den jag böt blöjor på, och DU var den jag sköt i vagnen. Men plötsligt så har en liten kille blivit stor. Hela 5,5 år. I höst är det dags att packa skolväskan och börja förskoleklass! Och DU har blivit STOREBROR.

Dina minsta kläder från hemresan från BB bla, har jag noggrant vikt undan. Dom ska sparas. Kommer aldrig, aldrig göra mig av med dom! Det klumpar sig i halsen. Ögonen fylls med tårar.
Att se dessa små kläder.........Tiden går så fort, så fort!
DU kommer alltid vara min lilla, lilla kille fast du är påväg att bli stor(större)! Älskade son, du är underbar. Dagarna med dig är fyllda med liv & glädje. Tack för att du finns och tack för att jag har äran att vara din mor!

♥Älskade son, du gör vårt liv!♥

♥Små sparade kläder   ♥040709 kl 14.54    ♥Din första bilfärd

                       
                  

Hemma väntade blommor           ♥Så liten du varit
                           
  
   








 


I did it!

Japp, tro det eller ej. Men jag har nyligen kommit hem från ett riktigt mördarpass! 1 tim och 15 min boxning och armarna känns nu som spagetti:-D. Men det var det värt, för tusan så skönt det är efteråt ändå.
Så vi har nu spikat varje tisdag jag och Therese framöver att boxas om inte något annat inträffar såklart. Ska försöka komma iväg 2-3 svängar i veckan, om tiden tillåter, vill säga! Och då tänkte jag köra Lift på torsdagar, megapowerdance(tror jag det hette)söndagar och så boxningen då tisdagar. Det blir nog en bra kombination tror jag!

Nej, nu in i duschen:-)

Hoppas er dag varit bra♥

Nu kommer dom äntligen till nytta....

Gabriels alla baby/barnkläder som bara stått i sopsäckar år efter år och samlat damm. Dom ska få åka ner till Polen. Där både små och stora barn behöver dom bättre! Jag har tom skickat med lite mammakläder, då det finns ett behov av sådana med:-).
Och det värmer mig djupt in i själen att kunna få hjälpa till med något så obetydligt för oss, som begagnade kläder:-). Dom behövs verkligen där! Och jag är så glad att dom kommer till nytta.

Så just nu håller jag på att gå igenom kläderna och tvättar det som behövs. Det behövdes egentligen inte, då dom ialla fall gör det på plats. Men vissa plagg var bara tvugna att fräschas upp!

Den som sen åker med grejerna till Polen är en granne till min goda vän Adela. Han samlar in både kläder och leksaker. Sen hyr han tydligen en lastbil och fyller den och kör dit med allt. Så grejerna kommer verkligen fram dit dom ska. Alla vet väl annars hur det är med div. klädinsamlingar......bluff & båg!!!

Nej, nu ska jag fortsätta med tvättandet!



                 Sopsäckar fyllda med kläder & skor!


Som jag har letat....

Efter nån slags förvaringskista, vitmålad, att ha i Gretas rum och förvara småsaker i. Jag har googlat och googlat! Men antingen har dom varit för små eller för dyra. Hittade bla en nyss för 3500 kr. Men, nej tack! Den ska ju kunna användas av barnen utan att man är livrädd om den. Så mitt sista försök gick till Ellos. Och vad hitta jag väl där, ja vad hitta jag där!? Om inte denna.....




(Bild lånad från ellos.se)




Söt va! Med små fjärilsdekorationer på. Lagom pris också, 599 kr. Och alldeles perfekt storlek, 70 cm bred.
Så den är nu påväg hem:-) Hoppas jag blir nöjd när den kommer också.


RSS 2.0